Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Den amerikanske drøm
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonPropagandaapparat
Et annet velbrukt fenomen i amerikansk politikk er testgruppene. De får våre velkjente galluper og spørreundersøkelser til å virke som meningsløst tidsfordriv. Ideen er nemlig at valgkampstrateger, ved hjelp av ulike utsnitt av befolkningen, finner ut hva som fungerer - og hva som er mindre heldig av grep de ulike politikere og "spin doctors" (ansvarlige for utforming og framføring av propaganda-apparatet, tenk Goebbels under andre verdenskrig, bare mer utspekulert og forhåpentligvis mindre destruktivt) kan foreta. Så når George W Bush kysser en liten afroamerikansk jente på kinnet foran noen hunder elleville fans, så kan du banne på at en testgruppe har reagert mer positivt på omtanken enn for eksempel et angrep på Al Gore.

Rett før åpningen av Republikanernes landsmøte i begynnelsen av august viste TV-stasjoner kloden rundt George og kona Laura Bush foran en skoleklasse i et klasserom - for å illustrere hvor viktig utdanning og den neste generasjon er for Republikanerne. Et sikkert tegn på at mye av årets valgkamp kommer til å dreie seg om å vise den sympatiske og medmenneskelige siden deres, basert på nitidige undersøkelser som har avdekket at konfrontasjonslinja for tiden ikke appellerer til den jevne amerikaner. Der strategene imidlertid bommet var i forhold til det faktum at de smilende barna i bakgrunnen hadde sommerferie, og at det ikke var noen som helst grunn til at de ¿fikk besøk¿ av presidentkandidaten. Spesielt i en del europeiske medier ble dette påpekt med et smil om munnen.

Forme flertallets overbevisning
- Det har blitt slik at ingen lenger tør - eller vil - sette dagsorden. Folkets røst bør - og kan - bety mer. Problemet er at folk enten er fornøyd med den sterke økonomien i landet, eller så føler de seg hjelpeløse i forhold til det tungrodde systemet, fortsetter Alison Byrne. Hun er bekymret over at så få varsler at det er selve systemet som er problemet, ikke folket.
Dermed er det fortsatt fritt fram for de ulike lobbyister å sette dagsorden, og det er folket som blir formet av politikken - ikke omvendt.
Politikk er per definisjon saker som gjelder styringen av samfunnet henimot et mål, og demokrati er flertallsstyre med politisk frihet (iflg Kunnskapsforlagets store norske ordbok), men sannheten er for lengst blitt en helt annen i USA. Det er verken styring henimot noe mål, et flertall som bestemmer eller særlig grad av politisk frihet. En mer passende ordboksdefinisjon på både demokrati og politikk i landet vil være ¿evig valgkamp hvor retoriske grep, politisk hestehandel og ulike pressgrupper søker å forme flertallets overbevisninger¿.
Med andre ord ulike former for løfter, skittkasting og ansvarsfraskrivelse.
Det har da også gjort at folk føler seg fremmedgjort i forhold til hele den politiske prosessen, og de siste tiårene har valgdeltakelsen vært på rundt ynkelige 50%.
- At det er så lav valgdeltagelse, kanskje særlig blant de unge, blir gjerne sett på som et resultat av apati, men hos oss i "Rock The Vote" ser vi annerledes på det. Det er hovedsakelig systemet som feiler i forhold til de unge fordi det ikke blir lagt vekt på hvilke områder politikken har innvirkning på livet deres, understreker Byrne etter hvert nesten som et mantra. Hun har ingen løsning, ei heller forsøker hun å finne en - men hun føler på mange måter at hun gjør en jobb som burde ha vært unødvendig.
- Vi forsøker å få unge mennesker til å se hvilke følger, og ikke minst at det blir følger, av de forskjellige politiske framgangsmåter. Unge mennesker burde fortelle, og bli gitt muligheten til å fortelle, hva de mener og ønsker, avslutter hun.
The boring, the bad and the ugly
Foreløpig ser det ut som unge amerikanere bare kan kanalisere disse meninger og ønsker gjennom å velge mellom kjedelig, kjip eller rett og slett sykelig ond. Men det er tross alt USAs framtid vi snakker om, - og så lenge man kan få folket engasjerte, så er jo det noe. Det er lenge siden man har hatt behov for å engasjeres i statene. Vi må tilbake til hippiebevegelse og Richard ¿Dick¿ Nixon for å finne det. Kan the boring, the bad and the ugly gjenskape noe av dette, så har vi kanskje en spennende framtid i amerikansk politikk. Til da for vi bare kose oss over skandaler rundt sex, dop og rock¿n¿roll.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish