Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Alternativ påskeferie
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Av Espen Svenningsen Rambøl & Stone Sandberry
Er du fornøyd med skiturer, yatzi på hytta og påskenøtter på reise-tv´en, så fint for deg - de av oss som ikke helt ser magien i å tre på seg et par planker og kave rundt på vidda for å få snø i nakken og influensa...vel, vi kan oppleve langt mer spennende ting i påsken. Her er nemlig Propagandas reise-tips for påsken, og her er det ikke en eneste skiløype i sikte!I kristne land feires påsken som en religiøs tradisjon, men i virkeligheten er dette en paganistisk fruktbarhets-feiring. Hvert bidige år blåser dog majoriteten av det norske folket langt i være seg fruktbarhet eller religion - og drar lystige på fjellet for å feire den gule høytid. Akkurat når solen så smått våkner opp fra dvalen, og gamlelandet endelig begynner å kvitte seg med avfallsstoffer som slaps, snø, is og kulde, velger nordmenn å dra på ferie til steder der de finner... enda mer snø, kulde, is og dritt. Forstå det de som kan. Er du fornøyd med skiturer, yatzi på hytta og påskenøtter på reise-tv´en, så fint for deg - de av oss som ikke helt ser magien i å tre på seg et par planker og kave rundt på vidda for å få snø i nakken og influensa...vel, vi kan oppleve langt mer spennende ting i påsken. Her er nemlig Propagandas reise-tips for påsken, og her er det ikke en eneste skiløype i sikte!


GOLF-PÅSKE I GULFEN
Ønsker du å kle deg som en hallik, kjøre bedugget rundt i små golfbiler og terrorisere rike pensjonister i påsken - som en hevn for alle hytteturene gamle slektninger har plaget livet av deg? Da er denne golf-ferien i det islamske sheikedømmet Dubai midt i blinken. Her kan du feire påske med å slå et par slag på Dubai Creek Golf & Yacht Club, bare en halv time unna hovedstaden. Her er det så godt som null kriminalitet, så det er bare å oppføre seg klysete i fylla - men unngå for sikkerhets skyld å åpenlyst spotte Allah der nede. Dubai Golf & Racing Club byr på en av verdens største, flombelyste baner, og ønsker du å treffe de store golfstjernene er Emirates Golf Club et obligatorisk besøk. Er du ekstra heldig kan det til og med hende at du får anledning til å utveksle erfaringer med selveste O.J. Simpson!

NYTTÅRSFEIRING PÅ BALI
Lengter du etter en stille og rolig ferie i eksotiske omgivelser, er den forsinkede nyttårsfeiringen i det tropiske paradiset Bali i Indonesia et hett tips. Men skynd deg. Allerede den 28 mars feires balineserne ¿The Day Of Silence¿ med... total stillhet. Turister må holde seg inne på hotellrommet 24 timer i døgnet, og det er forbudt å gå ute på gatene, ligge på stranda, la lys skinne ut av hotellrommet, osv. osv: Har du lite penger, kan du jo bare bli hjemme, skru av lyset - og legge deg under sofaen mens du tenker eksotiske tanker...

KARNEVAL I SAO LUIS
Mens karnevalet i Rio mest ble feiret for å rane turister, finner man de genuine karnevalene over hele den katolske verden. I Sao Luis i Brasil slipper vi de overvektige tyskere og fulle briter som gnikker og gnir seg inn på brasilianske skjønnheter, og med litt hell beholder du både lommeboken og din HIV-frie status her. Festen før fastetiden (festival betyr egentlig noe sånt som ¿farvel til kjøtt¿) byr på mye alkohol og frisinnet festing, men et total fravær av kjøtt. Santos og Santiago de Brasil er også brukbare steder for å feire et ekte karneval!

KORSFESTNINGS-FEST I FILIPPINENE
For de som virkelig ønsker en alternativ påskefeiring er Filippinene utvilsomt stedet. Uansett hvor mye kos det er med marsipan og påskeharer er det jo det religiøse budskapet som skal stå i fokus, eller hva? I landsbyen San Fernando tar man virkelig dette på alvor, og hver påske gjenskaper horder av katolikker Jesus korsfestelse ved å spikre hverandre opp på kors i en høytid kalt ¿Shinto¿. Utlendinger ønskes velkomne til å delta i ritualene, så ta med eget kors, og vær med på moroa...

PÅSKETUR TIL TOPPEN AV KILIMANJARO
Ønsker man kontakt med høyere makter i påsken finner du neppe noe bedre utgangspunkt enn 5895 meter opp i været. Dette afrikanske fjellet burde by på en bra utfordring for de som føler at et skitur til Rånefoss-toppen er i kjedeligste laget. Bruker du den såkalte ¿Marangu¿ ruten, burde du klare turen i løpet av 5 dager - og da har du tilgang på nasjonalparkens hytter. Du kan også begynne turen i Nairobi, ta deg en ukes klatretur for å nyte utsikten, før du triller ned igjen med retning Moshi i Tanzania. Regn med å punge ut en 4- 5000 kroner på bare klatreruten - og da er ikke reisen til Afrika inkludert i prisen.

VOODOO-WEEKEND I HAITI
Synes du katolisismen er for glorete og grisk kan du jo ta turen over til den fascinerende republikken Haiti, der de blander inn elementer av Voodoo i sine påske-seremonier. Ønsker du å la deg besette av Loa-ånder, kan du alltids snakke med nærmeste Houngan- eller Mambo-prest for nærmere informasjon. For det ultimate Haiti-oppholdet kan du mot en ekstra avgift kanskje la deg zombifisere, og begraves et par uker (vær dog sikker på at noen venner står klare til å grave deg opp igjen etter oppholdet under bakken. Det er billig og slankende, men kan ha kjedelige bivirkninger). All flåsingen til side, Haiti er et spennende men fattig land som byr på utrolige opplevelser, særlig for de fordomsfrie. Men hold deg langt unna den svarte Petwo-voodoo´en, ok?

GLADPÅSKE OPPOVER GOLGATA
Har du ikke fått nok av Jesu lidelser når de hekter deg ned fra korset i Filippinene, kan du jo ta turen over til Israel. Her er det fulle rulle fra morgen til kveld; særlig hvis pissekonkuransen mellom Bill Clinton og Saddam Hussein trappes opp igjen. Den jødiske festivalen Pesach feires åtte dager fra 21. april - de første to dagenes ¿Seders¿ celebreres etter intrikate regler med etegilder og kosher-mat, sang og fortellinger. Dette for å minnes israelernes kamp og seier over Egypts slaveri for rundt 3000 år siden. Etter feiringen kan du jo ta tar turen opp Golgata sammen med rundt en million andre. Blir du ikke tråkket ned på veien kan du jo stikke innom katakombene, også...

DRAGE-JAKT I INDONESIA
Når du er lei av å ligge på hotellrommet ditt på Bali, kan du ta en safari 500 kilometer øst til Komodo. Her treffer du på Komodo-dragen, et beist på opp til 200 kilo som blir rundt 3.5 meter langt - og som har en svakhet for menneskekjøtt. Denne sjeldne slektningen til dinosaurene bor utelukkende på den indonesiske Komodo-øya (og på nabo-øyene Rinca og Flores) - og skulle du komme over en, vær obs på at den har et giftig bitt, sylskarpe klør og er raskere enn en folkevogn når den først har plukket seg ut et bytte. De er i tillegg dyktige til å klatre og svømme - og det sies at de klarer å lukte et offer på 8 kilometers avstand. Det er en tankevekker at det bare er rundt 600 fastboende mennesker på øya, mens det er i overkant av 1600 drager! Ta turen over til Komodø- øya i følge med det amerikanske selskapet Antibody Systems, som i disse dager drar nedover til Indonesia for å fange en levende Komodo-drage Hvorfor? For å utvinne et antibiotika som dragen er alene om å utvinne i spyttet sitt. God påsketur for eventyrlystne!

PÅSKETUR TIL PÅSKEØYA!
Hvorfor ikke feire påsken på et av de mest isolerte og påskete stedene på kloden? I sin tid ble øya kalt ¿Te Pito O Te Henua¿ (verdens navle), de fastboende kaller den i dag Rapa Nui - men blant folk flest er den kjent som Påskeøya. Det fordi oppdageren Admiral Roggsveen kom til øya på Påskeaften 1722. Her treffer du verdens mest vennlige folkeslag; rapanuierne driver selv øyas turistnæring, og flere fastboende hotelleiere kommer i egen person til flyplassen for å hilse gjestene velkommen. De fleste kjenner de mystiske Moai-statuene som pryder øya, men de færreste har besøkt denne naturskjønne vulkan-stenen. Fra 30. januar til 14. februar feiret rapanuiene ¿Tapati¿, en festival til ære for øyas polynesiske kulturarv - men dette er et sted vel verdt å besøke året rundt. Bare spør Thor Heyerdahl! Eller...

...BLI HJEMME!
Spar penger, se på video, les en god bok, skriv inn til Propaganda, jakt på påskeharen, gå på kino, elsk med noen du er glad i, drikk deg full - eller bare ta det piano. Det er egentlig ikke noen grunn til å reise i det hele tatt. Noen ganger er borte blæh og hjemme best!

Lykke til - og husk reiseforsikring!

(Første gangen publisert i Propaganda 2/98)Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish