Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Nerd Power!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det har tidligere vært befestet med stigma og manglende aksept å være en nerd, men nå ser det ut til at opinionen faktisk har snudd seg. Er en status som nerd bare et resultat av sosiale mangelsykdommer, eller er det en livsstil hvis gloriøse dag endelig har kommet? Propaganda tar saken! Av Espen Svenningsen Rambøl
nerd /nørd/nerds
If you refer to someone as a nerd, you mean that you think they behave in a stupid way; an informal word ...the shame of being labelled a nerd... I felt a total nerd.

BBC English Dictionary definerer ordet nerd

Skammen ved a være en nerd, ja... Nerdene selv er dritt lei av å bli utsatt for prikke-døden, kokos, hånlige kommentarer og spydigheter hver gang de demonstrerer sine overlegne mentale evner. De ønsker å hevde seg, og nå er de også i ferd med å organisere seg. Nerd Power er dermed en realitet...


Føler du deg intellektuelt overlegen, men sosialt underlegen dine medmennesker? Ler folk av deg uten at du prøver å være morsom? Har du en unaturlig fiksering på Star Trek? Sekkete kroppsholdning. Muskelfattig fysikk. Digital-klokke. Tykke hornbriller. Dårlig hud. Mangelfulle sosiale antenner. Måpende ansiktsutrykk. Tannregulering. Skjorte med skrujern/ penner i brystlommen.

Kjenner du deg igjen? Vel, sjansene er da store for at du er en nerd - men slapp av, for det er minst like sannsynlig at du da har fremtiden foran deg... Vær stolt og organiser deg, for i morgen kan du styre verden! Nerdene opptrer sjeldent i festlige lag, og begrenser sin sosiale virksomhet til datamesser, rollespill og Star Trek-sammenkomster. De fleste av oss legger bare merke til dem når vi mobber dem på skolen, overser dem i kantinen på jobben, eller får dem til å hjelpe oss med IQ-oppgaver vi ikke mestrer selv - men allikevel er de rundt oss hele tiden.

For selv om nerdene ikke gjør seg bemerket for annet enn livsstilen sin, er de i ferd med å ta over kontrollen i samfunnet, sakte men faretruende sikkert. Og til tross for at de fleste nerdene er slaver av sin manglende evne til å kommunisere med omverdenen, har enkelte av dem klart å opparbeide seg stor makt og innflytelse. Se bare på Bill Gates; gjett om medelevene hans i dag anger på at de duppet hodet hans i toalettskålen i store fri, og hang ranselen hans i flaggstangen - hvis de fremdeles er i live, da! Nei, du kødder ikke lenger med nerder som Bill, for Nerd Power er i ferd med å bre seg helt til norske breddegrader.

"De klokeste menneskene er de som ikke er riktig kloke." William Wordsworth (1770 - 1850) om de tidlige nerdene.

Nerd er et forholdsvis nytt utrykk, selv om mennesketypen ordet beskriver har vært med oss siden tidenes morgen. Som den norske nerd-sjefen John Olaf Holtet kommenterer "Det var nerdene som oppfant hjulet. Det er nerdene som skaper de moderne fremskritt - uten vår genuine interesse for spisskompetanse på anomale felt, ville vi i dag ikke ha hatt internett eller biler." Vel, kanskje ikke.

Neste side!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish