Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
En Engelsk frokost
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var en fin morgen på Grunerløkka. Sola skinte, fuglene kvitret og baconosen lå tjukk over øvre del av Thorvald Meyersgate. Det var tid for den ultimate manndomsprøven - engelsk frokost.

Tidligere har jeg begitt meg ut på diverse eskapader for å understreke min status som tomboy. Strippeklubb, skyting og denslags manneting kom jeg meg glatt gjennom med stil, men jeg må innrømme at jeg kom til kort mot en engelsk frokost. Det er vel en av de få tingene som skiller gutter fra menn og menn fra kvinner.

Ruben sto der, på sitt noe feminine kjøkken, og braste med pannene mens han svettet og gliste bredt. Baconet freste i omtrent en desiliter olje, pølsene likeså, og Ruben var i ferd med å åpne en boks med tomatbønner. -Jeg spiser disse rett fra boksen, jeg, sa han og slikket seg om munnen. Men i dag skal jeg varme dem opp....

Det er rart med kvalme. Den begynner nede i tærne liksom, og sprer seg oppover til den setter seg godt fast sånn midt i halsen et sted.

Men det var ikke før speileggene kom inn i bildet at det virkelig ble vanskelig å svelge. Store, dissende speilegg. Med plomme som flyter utover og stivner som gule spor på tallerkenen. Gutta slurpet lykkelig i seg pølser og egg, mens jeg bare lengtet til yoghurt, appelsiner eller hva som helst med et mer feminint tilsnitt.

Jeg må ha sånn frokost hver gang jeg er i London, utbrøt globetrotteren Mats, mens jeg slet med egget mitt. Ruben nikket bekreftende med munnen full av bønner. Det var da vi fant ut at det ikke bare var oss som var engelske sånn på morgenkvisten. Dagbladet hadde til vår store glede valgt å ikke stifte avisen akkurat som i England. Det kunne ikke være en tilfeldighet, mente Ruben, og filosoferte rundt hvordan Dagbladet kunne ha funnet ut av at vi var engelske nettopp i dag. - De har vel verdt inne på nettsiden vår, konkluderte han. Uansett var det snilt av dem.

På dette punktet begynte jeg å bli alvorlig bekymret. Et halvt egg hadde gått ned, om ikke på høykant, og jeg hadde smakt på både bacon og bønner. Pølsa hadde fått ligge i fred, men likevel var jeg omtrent så mett som det går an å bli. Vi snakker tross alt om ca. en halv liter rent fett, litt som å drikke varm smult på fastende mage. Problemet var at jeg visste redaksjonen hadde store planer om indisk lunsj med påfølgende øltest. Øl er jo som regel godt, men en halvliter engelsk øl er som å spise en tyngre julemiddag. Og det var slettes ikke plass til noen julemiddag i magen min, langt mindre noen chicken tikka.

Mats, derimot, hadde allerede gått inn i sitt indiske jeg for anledningen. Han planla med liv og lyst mens han kastet innpå speilegg nummer to. Ruben begynte så smått å rydde vekk fettede tallerkener, og jeg fikk bare endel tyn for den uspiste pølsa. Gutta klappet seg fornøyd på sine begynnende godvommer og rapte i duo, jeg turte derimot ikke å ta sjansen på en liten rap, tiltross for at det var fristende etter bønnehelvetet. Men en rap kunne på dette tidspunkt lett resultert i den ikke fullt så sjarmerende fetteren til rap, nemlig oppkast. Så jeg nøyde meg med et blekt, dog tappert smil. Som ble større i det koppene kom på bordet.Vi hadde kommet til høydaren i frokosten for min del: Kaffe og sigg. Kontinentalt og alltid en favoritt.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish