Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Dølle Sverige
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er endel nordmenn som rett og slett ikke kan få rost sverige nok. Ikke nok med at jentene snakker søtere og kjøttet er billigere, de referer til Stockholm som nordens Barcelona og mener at det er der det skjer. Jeg nikker og smiler meg enig, men i smug så hater jeg virkelig Sverige intenst.


Ikke dermed sagt at Norge er så mye bedre. Jeg er villig til å innrømme at jeg misliker Norge endel også, og egentlig kunne jeg nok godt ha tenkt meg å bo et helt annet sted, allerhelst et sted der varmegrader ikke er et fremmedord og vinmonopolet ikke finnes. Men sånn som det engang er så er jeg støkk her i Skandinavia, og da kan jeg like gjerne gå rundt og hate Sverige.

Det er ikke egentlig svenskene jeg hater så mye, det er mer hele konseptet Sverige. Sverige er nemlig nesten akkurat som Norge, bare enda litt kjipere. Riktignok er både øl og vin en smule billigere, men i tillegge er det ikke mulig å kjøpe øl i butikken, og skal du på fest en lørdag må det helst planlegges noen dager i forveien. Systembolaget er stengere enn stengest på en lørdag, har noen av oss bittert erfart.


Det aller verste med Norge er jo nettopp alt det man ikke får lov til. Og det er mye. Ikke lov å røyke der man vil, ikke lov å drikke når man vil og iallefall ikke sent på kvelden, ikke lov å bråke, ikke lov å ha det gøy, ikke lov å kjøre fort og iallfall ikke lov å rope høyere enn 12db fra en minaret. Men Sverige presterer å ha enda flere dustelover enn Norge! Godt gjort. Min teori er at siden nordmenn ikke får lov til å ha det gøy så blir de litt småsure og ikke så veldig hyggelige å være sammen med. Svenskene er ikke bare småsure, de er drittsure, og oppfører seg som de har en trepinne stukket langt opp i rompa.

Sverige har ingenting med nordens Barcelona å gjøre. De europeiske tendensene befinner seg godt plantet i Danmark, og det er selvfølgelig Kjøben som er nordens Paris, Barcelona og Ibiza på en gang. I kjøben kan man gjøre som man vil, og alt er lagt opp til at du skal ha det gøy. Danskene vet å nyte livet for alt det er verdt, det er kanskje derfor dansker er hyggelige smilende mennesker.


Disse hyggelige smilende menneskene har en instinktiv motvilje mot svensker. Hvis man drar til Danmark kan det være en god ide å presisere at man er norsk, hvis ikke tror de at vi er svenske og da misliker de oss. Grunnen til at dansker misliker svansker er selvfølgelig at svenskene er så tied up at ingen liker dem, de er faktisk det mest upopulære folkeslaget i norden. Finnene liker dem ikke, nordmann elsker å hate dem og danskene...vel.

Uansett. Å tro at Sverige er hipt, kult og morro er helt feil. Det er dyrt, døllt og feil. Bruk heller pengene på en tur til Danmark.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish