Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Tøffe homser
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det unge homofile kjendisparet, Ronny Edvardsen (24) og Morten Hammarstrøm (19), kjent fra Farmen på TV2 synes det er herlig å føle friheten igjen. Etter henholdsvis syttini og femti dager på en gård i Hallingdal venter nå kjendisstatus og jobbtilbud.


- Vi har fått noen henvendelser om jobb, men ingenting konkret. Vi kunne godt tenke oss en jobb innenfor TV, men da helst bak kamera, sier Ronny og Morten.

Kampen for tilværelsen
Tidligere i høst sendte TV2 tolv personer til Rime gård i Hallingdal. Her skulle deltakerne samarbeide om gårdsdrift, men samtidig kjempe mot hverandre om første premien på bil og hus. Hver uke ble en ny deltaker sendt tilbake til sivilisasjonen igjen. Det ble færre og færre igjen på gården og etter syttini dager og en kunnskapskonkurranse mot Ronny, kunne Gaute Grøtta Grav rekke armene i været å juble for ny bil og nytt hus til en verdi av 1,3 millioner.


- Gaute var en verdig vinner, men jeg synes finalen burde vært lagt opp på en annen måte, sier Ronny. Det burde vært mer spenning for seerne og oss på gården med nye utfordringer som for eksempel pil og bueskyting, eggkoking på bål, hesteskokasting o.l., fortsetter han.
- Vi andre deltakerne trodde det skulle bli det opplegget i finalen. Det var den ramma rundt med lys og kameraer, men skuffende at det ble avgjort ved en kunnskapskonkurranse, sier Morten.

Hva var det beste ved å være med i Farmen?
- Utfordringene og de målsettingene vi måtte klare hver dag. Vi var helt blanke når vi kom dit, men lærte utrolig mye, sier begge to. - I tillegg var det artig å bli kjent med nye folk. Særlig Liv-Anne, Gaute, Linda og Ann fikk vi god kontakt med.

Enn det verste?
- At vi hadde liten frihet til å gjøre hva vi ville og at vi hver morgen måtte tidlig opp for å holde gården i sving. Jeg respekterer virkelig bønder for den jobben de gjør, sier Ronny.
- Det var ofte kjedelige dager. Måltidene ble liksom de store høydepunktene. Det var de man så frem til hver dag, forteller Morten.

Farmen ble en suksess for TV2 med langt over en halv million seere i snitt og med en million på finaledagen. Det var særlig eldre mennesker som tiltrakk seg programmet, men både Morten og Ronny får kommentarer fra all slags folk.
- Vi får tekstmeldinger fra fjortiser som later som de har ringt feil, og vi får klapp på skulderen av damer på sytti som har sett oss på TV. Her om dagen var det en som ropte jævla bønder til oss, men vi synes det bare er morsomt. Om to måneder er vi glemt uansett, tror de.

På flyttefot
Selv om kjendistilværelsen ikke varer evig har Ronny og Morten planlagt evig liv sammen. For ikke veldig lenge siden forlovet de seg i Syden, og på nyåret flytter de begge til Oslo. Ronny skal ta seg en pause fra reiselivstudiene, mens Morten, som gikk ut videregående tidligere i år, ikke har noen umiddelbare studieplaner. Begge ser bare frem til å flytte og bo sammen.

- Det skal bli godt å komme seg bort fra Narvik litt, tror Morten. Han flytter hjemmefra for første gang, men tror ikke det byr på noen problemer. - Jeg gleder meg til å flytte og etter femti dager på Farmen takler jeg nok Oslo også.
- Det trenger ikke nødvendigvis bli Oslo. Hvis det dukker opp jobbtilbud fra Bergen heller Trondheim kan det godt hende vi flytter dit, sier Ronny.

Selv om begge utelukkende bare har positive ting å si om sine hjemplasser legger de ikke skjul på at det er lettere å være homofil i en storby enn på mindre steder.
- Det er så mye rykter og baksnakking på små plasser. Og selv om homofili er mer akseptert nå enn for 10-15 år siden, er det fortsatt mange fordomsfulle mennesker å forholde seg til, sier Ronny. - I Oslo for eksempel er det letter å være anonym. Folk bryr seg ikke om hva du driver med, sier Morten. – Men det er ikke derfor vi flytter, legger de til.

Fordommer
Å møte fordomsfulle hverdager kan nok være en utfordring for både homofile, mørkhudede og andre mennesker som er litt annerledes enn oss selv i både bygd og by. Våre stereotypiske bilder av mennesker og omgivelsene rundt oss er en konsekvens av dårlig informasjon fra både lærere og foreldre. Uvitenhet gjør at vi tror homser er noen sveklinger og at mørkhudede i flertall er bankranere.

- Å være bonde er et tøft yrke og jeg klarte meg utmerket der i nesten åtti dager, sier Ronny. – Det var vel ikke mange som hadde regnet med at jeg skulle slå han Kjetil i melkespannkasting, smiler Morten. Begge tror det typiske bildet av homser er i ferd med å bli hvisket ut.
- I dag finner du homser i alle miljøer. Den typiske homsen er ikke lenger tynn og feminin. Han kan godt være skikkelig mann også, sier Ronny. – Forskjellen er at du ble mer tiltrukket av kameratene dine enn jentene i klassen, smiler han.
- Vi er jo helt vanlig folk som alle andre selv om vi har en annen seksuell legning, sier Morten. – Vi holder på med normale ting vi også, vi viser følelser og er ikke noe annerledes. Jeg var aktiv håndballspiller før, og det er jo en ganske tøff sport, fortsetter han.

Hvorfor sluttet du?
- På grunn av en ryggskade og fordi det var så mange spillere som sluttet slik at det ikke ble noe lag heller.
Mange opplever det som problematisk å komme ”ut av skapet” i typiske guttemiljøer som for eksempel et fotballmiljø. De unngår det eller slutter. Opplevde du det slikt i håndballmiljøet?
- Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg tror det er lettere å bli godtatt hvis du er flink. Det er jo ganske innbilsk av de andre å tro at jeg skal prøve å sjekke dem opp, sier Morten. - Jeg er jo interessert i håndball og ikke dem.

Verken Morten eller Ronny skryter på seg noen ambisiøse idrettskarrierer, men synes likevel det er godt å holde seg i form.
- Spinning er min favorittgren, sier Ronny. - Jeg har lyst å begynne å spille håndball igjen, sier Morten.

Madonna vs Britney
Foreløpig går kveldene med til å lage mat, se på film og være sammen med venner. Den perfekte kvelden for det homofile paret er å være hjemme alene med god mat og en god film. Og på kjøkkenet fordeler de oppgavene.
- Jeg lager maten, mens Morten rydder, sier Ronny. Av og til steker han kjøttdeig og rasper ost, smiler Ronny. – Jeg er også flink til å dekke bordet, påpeker Morten. Den interne rollefordelingen byr sjelden på konflikter, og maten som serveres er ofte meksikansk eller italiensk. Når det gjelder mat og filmvalg er paret som regel samstemte.

- Vi liker Science-Fiction-filmer som blant annet Star Wars, også så vi Harry Potter i går. Den var veldig bra, sier Ronny. – Vi ser også komedier og actionfilmer, men hater psykiske thrillere, sier Morten. Om mat og filmvalg er en relativ enkel affære mellom Ronny og Morten, er det straks verre ved musikkvalg.
- Jeg elsker Madonna og hater Britney Spears, sier Ronny. - Jeg elsker Britney Spears og hater Madonna, avslutter Morten.Kommentarer fra brukere

www.britneyjspears.tk 12/01/2007 - 23:13

Britney er den beste. Hun er virkelig en god person og mor!

www.britneyjspears.tk 20/10/2006 - 20:38

jeg bare elsker britney så utroli høyt!
skjønner ikke at folk kan få seg til å hate henne:S
men uansett, ta en titt på siden her da vell

Mahmut 08/04/2006 - 11:20

Jeg trenger a lever i Norge, men jeg er syk her om min seksuellet livet. Min eposta adres: kestanelipasta@gmail.com

valentina 02/04/2006 - 04:16

hola gringos busco a victoria freihow
si la ven le dicen por favor

????????øøh 28/02/2002 - 23:27

jeg for min del synes lesbiske å homser å andre mennesker som går ut å er seg selve er drit råe..jeg har en homse kompiss å en lesbisk veninne-må le,DE ER HELT NORMALE MENNESKER MED HELT NORMAL HJERNE UTEN AIDS OSV..jeg tenker aldri åver at veninna mi liker jenter,å kompissn min liker gutter! å dessutn har veninna mi fådd seg DAMA nu-gratulerer får det!

?????øøh 28/02/2002 - 23:17

BARTESAM: nei,NEI,neeeei!! må kommentere noe-det du sa at å være homse er en sykdomm osv-det er helt sinnsykt sakt..det var ingen mening i det du sa...definer den sykdommen for meg!!!!!?? kan du det?

Til andre som mener at det er sykdomm å bare dummt-Fillern dere er så ufårståelige...! det er nesten såm jeg faller av stolen når jeg leser dette...hvordan kan dere mene noe sånnt? allså-jeg skjønner ikke at det går ann å tenke sånn jeg! jeg elsker alle som "er seg selv" å det er tøfft....slutt å kritiser alt såm er annerledes å sett i gang med deres eget liv!!

Johann Mühlegg 26/02/2002 - 20:21

Was!!?? Ich bin Laden!!

silje 26/02/2002 - 17:58

Om dere ikke viste det, finnest det ca200 000 homofile i Norge!Man sier ofte at mennenne er feminine, og lespene er maskuline..men dette bøhøver ikke å være hos alle homofile..!Det er jo seff mange streite jenter som kan være maskuline, og gutter som er feminine...men d betyr slett ikke at de er homofil...det er på tide at Norge som et av de mest respektable landene burde akseptere både homofile og innvandre og mye mer...er så inniræva lei av all kritikk! Skaff dere et jævla liv, som dere ikke har dere som kritiserer andre for hva de er..! VOKS OPP!

Bartesam 24/02/2002 - 22:51

Aksepter homoer jeg, på lik linje som jeg aksepterer satanister... Dere kan alle gjøre hva faen dere vil, bare det ikke går ut over meg, og dere kliner HOMOSKITEN deres opp i trynet mitt i all offentlighet, for det er så disgusting.. Må ellers bare si at homofili er unaturlig, og mener personlig at de har misforstått noe...

Homofili er en sykdom, og aids er kuren!!!
Men for all del... fritt land.

en liten homse fra Helleland nærmere bestemt Kjetil Høyland 21/02/2002 - 19:43

jeg er homo og stolt!!! jeg er kanskje bare 11 år, men jeg vet at jeg er og vil alltid bli en STOR HOMO!!!! De som ikke liker dette kan dra og henge seg nå!!! Jeg har også et tips til unge mennesker som også er homofile eller lesbiske... Kom på diskoteket på Helleland/Egersund kl 1700 neste fredag hvor dere kan møte andre som er som dere... Akkurat nå er jeg sammen med min kjære kjæreste som heter Tommy...

Den onde kommunist bananen slår til igjen 19/02/2002 - 22:37

Homofober er ikke tøft, de er hjernedøde og jævlige. Alle Homofober bør gå å grave seg den og håpe på bedre nazi-tider.

Folk som inbilder seg at homofile er folk som kler seg i trange lær klær, snakker over feminint og bruker neglelakk og leppestift er så hjernedøde at jeg ikke finner ord for det. Trekk fra gardinene og åpne vinduet, det er faktisk en vedren utenfor (tenk deg det!). Aner ikke hvordan folk kan få så utrolig steriotype tanker. Det er kanskje noen få homofile som liker å vise seg frem på slike måter, men det finnes faen meg hetrofile som oppfører seg rart også. Slik svart-hvit er like dumt som å tro at alle negre er skittne og dumme, alle arabere er terrorister og alle hvite er nazister. Dra til "Blood & Honor" med tankene dine, der ville de nok vært helt enige med deg. Må være kult å tenke på at en gjeng med forvirrete skinheads med tattoverte hakekors og bilder av Hitler i stua er enige med deg. For ikke å snakke om alle gale religiøse fanatikerne... Skaff deg litt vett, det er tydelige mangler på det.

åååå 19/02/2002 - 20:37

Homser er ikke tøft, de er femi og jævlige. Alle homser bør gå å grave seg ned og håpe på bedre homsetider

DevilTwirl 29/01/2002 - 11:35

...da hadde hun vel likt jenter da

peter 22/01/2002 - 23:59

jaja..kan vel si at j er homo selv da, når vi like gost er igang med d! helt grei artikkel, skal ikke si for mye j.. dessuten lurer j på hvordan d hadde godt hvis cassandra hadde vært lesbisk..?!

stian 02/01/2002 - 14:56

er homse sjøl, og må bare si at dette var et dustete intervju. det kunne like gjerne stått i overskrifta, "homser er helt OK, altså! vi er veldig snille!" spar meg. hvorfor snakker alle som om alle homser er en masse med felles hjerne? er så dritt lei det. grrr, jeg skulle intervjua de to dustene der. DA hadde det i det minste blitt et interessant intervju.

enitZ 26/12/2001 - 17:29

jeg syntes dem var tøffe som sto fram og ikke er redd for å vise legningen sin. Homofile (jenter eller gutter) jeg syntes dem alle er like mennesklige og har like mye rett/ikke rett til å være seg sjøl - lesbiske, bifile, homo, hetro eller whatever... Jeg syntes dem er shit råe! Stå på gutter!! =) Merry XmaZ...

sigfred 26/12/2001 - 13:14

Ja, det blir gøy når barna skal til bestefar & bestefar!! Hvem skal ta ungen med på fisketur og hvem venter hjemme med hjemlagde kjøttkaker? Bare en tanke...

miss nice 18/12/2001 - 23:17

Homser er tøfft!! at dei står frem på tv er enda tøffere..støtter dei fult ut eg men synst det er litt trist med så mange fine gutta du ikkje har ein kjangs på..men kunne godt hat ein homofil venn, homofile virke meir forståelsesfulle enn andre menn...ps hei Framnesing..like du deg på skulen??

Magrete Løvbrekke å victoria freihow 16/12/2001 - 21:57

Morten e sjønne...han burde kommt på 2 plass å kjetil burde vinna...d må eg sei...menne husk Magrete å victoria rule lika mazze så dei 2

muahaha 12/12/2001 - 22:59

Cassandra, du er på luggeføre! La Morten være den han er, uansett hvor mye streit han er, så ville du likevel ikke kunne slå kloa i ham. Og til deg blablaballa: Er du en sånn macho dude, kanskje? Store, sterke karer det vil Norge ha...bah! Nei, Morten og Ronny, stå på, gutter. Gi jernet og stå på, uansett hva nå disse forståsegpåerne måtte mene.

blablaballa 11/12/2001 - 14:16

Tøff og homse er ikke ord som naturlig lar seg kombinere i grunn. I hvert fall ikke etter å ha stått fram og grini på TV på en jævla gård.

Tomas 07/12/2001 - 20:50

Narvik e en veldig tøff by! dåkker må ikke fløtte til Oslo!
Hilsen Framnessing!

kristin 06/12/2001 - 22:00

Syns det var kult av farmen og ta med et homofilt par. Selv om det ikke er så mye fordommer lenger, hjelper alle slike ting på å fjerne det som er igjen! Stå på gutter, tøft av dere å stå fram!! =))

Cassandra 06/12/2001 - 09:20

Homser... Dokk ska få lov te å ver ka faen dokk vil for meg, men personlig så syns eg at alle homser sko vært innesperra på ei øde øy. Og Morten; du e altfor deilige te å ver homse...

Guttekliner 05/12/2001 - 19:13

Det er helt rått.!!Jeg har stått i avisa selv å klina med en gutt,jeg ser opp til dere azz ...Tøffe karar =)

ronny 05/12/2001 - 14:04

shut it, farm-ant.

paulsen 04/12/2001 - 15:57

tøffe homser? ikkje møje tøffe ...kose i høje spar møkk å grine..det er ikke inn å ha me homoer i reality program ...la folk bli plukket ut etter kvalitet ikke fordi at di er homoer

babe 04/12/2001 - 15:55

denne artikkelen var ikke blandt detr beste jeg har lest! men til morten og ronny! stå på! ikke la fordomsfulle tullinger ødelegge for dere! jeg så ikke så mye på farmen selv men kjeresten min gjorde det, og det ble til at jeg så på da han gjorde det! jeg syns det er tøft av dere å stille opp på TV, sinsykt tøft gjort! JEG SER OPP TIL DERE!!!!!!!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish