Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Frykt og avsky på Svalbard del 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Med andre ord en hendelsesløs ferie. Vi ble i forkant forespeilt en actionferie, med brevandring, snøscootersafari og isbjørnmord i selvforsvar. I stedet ble det en platt og teit tur med innslag av begrenset fyll og vaffelgumling på bakrommet. Hadde det ikke vært for vår Nemesis, Rocco Siffredi.

Det var på Tromsø lufthavn vi først møtte ham, slitne og ubarberte. Det er en middels hyggelig irsk pub i andre etasje på Langnes, et sted som innbyr til samtale over store glass. I midten av en samtale om betydningen av Dantes samtaler med Djevelen, snur jeg meg og ser rett inn i ansiktet til nordlandsversjonen av pornostjernen Rocco Siffredi. Og blir redd.

Rocco skal selvfølgelig til Svalbard, selvfølgelig på samme hotell som oss, selvfølgelig spise samtidig med oss, på samme sted. Et øyeblikk tror jeg han er innleid av Aktiv Kredittstyring, men han viser liten interesse i meg og mitt pengeforbruk, så jeg lar det være. For nå. Det er når han ikke gir seg med forfølgelsen den gamle frykten igjen vekkes til live.

Overalt hvor vi går er han to steg bak oss. Et hyggelig restaurantbesøk gir besk smak i munnen når Rocco dukker opp bak et skjermbrett og setter seg til med sine lumske planer. Den beske smaken tror jeg forresten kom fra de truede dyreartene vi satte til livs. Forretten består av sel og noe annet, fløte, kanskje, mens hovedretten er en fornøyelsespark for tranelskere. Et gigantstykke hvalkjøtt, stekt til det ugjenkjennelige, er en nytelse, når transmaken gir seg. Uvant å spise dyr man bare ser i skrekkfilmer på TV, men godt, og det tar oppmerksomheten bort fra møkkamannen bak skjermbrettet. Ser jeg ham igjen skal han få spö.

Han reiser til slutt, frykten gir seg, hjemlengselen melder sin ankomst, og tax-freekontoen brenner i lommen. Selv om Svalbard teknisk sett er en del av Norge, er det ikke lov å ta med mer enn vanlig kvote til fastlandet. Forstå det den som kan, eller vil. Den lille halvflasken jeg har igjen utgjør sammen med champagnen alt jeg får ta med, så pengene legges i andre nødvendigheter som sjokolade, parfyme og håndvåpen. Jeg vet ikke hvor pengene blir av, men plutselig er det slutt, og sammenskrapte midler fra lommer og jakkefôr blir til busstur til flyplassen. Det er like jævla kaldt som da vi kom.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish