Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Den amerikanske drøm
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det rasles med sabler, fektes og stikkes over en lav sko, og til slutt skulle man tro at det endelig revolteres i USA igjen. Men nei da, slapp av. Det er bare valg igjen, og alt vil forbli som før...


Etter blodbadet ligger det som vanlig skolebarn, kriminelle, fattige, u-land, fargede, ulovlige immigranter, lovlige immigranter, arbeiderklasse, middelklasse og overklasse, hjemløse, McDonalds ansatte og gutta på posten - mens byråkratene, politikerne, lobbyistene, journalistene (samt andre mer eller mindre profilerte synsere og påvirkere) fortsetter som om ingenting var skjedd. For det skjer ingenting nytt i USA. Det er resirkulerte ideer og omdefinerte floskler i en evigvarende syklus, i det som en gang ble kalt mulighetenes land.

Byråkrat, bøddel og psykopat
De tre hovedkandidatene som stiller til valg i dag kan beskrives som ¿en utrolig grå og kjedelig byråkrat¿, ¿ en hensynsløs bøddel¿ og ¿en høyreekstrem psykopat¿. I tillegg er førstnevnte kjent for å ha en kone som i sin tid startet et korstog mot rock og andremann skal ha tatt kokain i sine unge dager, og sender likevel mennesker i fengsel for de minste narkotikaforbrytelser. Så alt burde vel egentlig ligge an til en artig og blodig affære med høy underholdningsfaktor? Tja. Og verdens framtid er avhengig av hvem som vinner? Neppe. Betyr det noe som helst for USAs framtid hvilken person de sender til Det hvite hus? Definitivt ikke.

Det er hovedsakelig snakk om valget av en gallionsfigur, en person de fleste amerikanere orker å forholde seg til en fire - fem dager i uka det meste av året. For politikken styres av bakmennene, nevnte lobbyister, byråkrater og påvirkere. Når det aldri blir gjort noe med den enorme mengden våpen i USA, til tross for at sparkede postbud og utviste skoleelever støtt og stadig plaffer ned store antall av sine tidligere kolleger eller medelever, så er blant annet fordi det går store mengder penger inn i partikassa til Republikanerne fra NRA (National Rifle Assosiation) i bytte mot å bremse alle forsøk på å demme opp tilgjengeligheten på, og dermed omsettingen av, våpen.

¿Vanlige folk¿
Da pekes det i stedet på at de kriminelle skaffer seg våpen uansett, og dermed er det viktig at ¿vanlige folk¿ (sagt med sånn trykk som Carl I Hagen bruker når han later som han er en ny Gerhardsen) har muligheten til å forsvare seg. Dette er gjennomgangstemaet fra den mest konservative leiren - til tross for at det er 40 ganger større sjanse for at våpen i hjemmet dreper venner og familie enn inntrengere. Samtidig blir det begått en voldelig forbrytelse hvert 19 sekund i landet.
Det er ikke bare valg av ny president som foregår i USA for tiden. Det skal også velges senatorer, borgermestere, guvernører osv. Sannsynligvis vil det være stor forskjell fra stat til stat hvordan ordvekslingen kommer til å gå på akkurat dette området, avhengig av hvor mye penger NRA velger å bruke på å få fram sin sak i bl.a. media. Og slik varierer det fra stat til stat. Miljøvernbevegelsen vil bruke sin innflytelse der de er tjent med det (det vil si der det enten er jevnt mellom to kandidater med ulik agenda i forhold til miljøet, eller der det er en spesifikk sak de vil fremme). Abortmotstandere og -tilhengere vil utvilsomt kaste store pengesummer på ulike politikere. Og så videre.

les videreKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish