Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
I skyggen av Hollywood
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Haugesund er en sjarmerende liten småby på vestlandet hvor ting stort sett er rolig, og livet går sin vante gang uten de store overraskelser. En uke på sensommeren brytes imidlertid idyllen av at filmfolket inntar byen til den årlige filmfestivalen som avsluttes med Amanda-prisutdeling. Propaganda tok i år turen for å bevitne galskapen.
Av Mats Schjølberg UlshagenI år var det strengt tatt Propaganda som sto for det meste av galskapen, men det er bare en formalitet. Det viktigste var at vi var der for å bevitne det.

Beste doku-drama: Skyggen
Det var vel strengt tatt ingen egentlig plan bak turen til Vestlandet. Vi hadde bil, kredittkort og Skyggen. Sistnevnte som seg hør og bør ikledd et grisekostyme. Resten ble overlatt til tilfeldighetene. Dette skulle være et doku-drama, og et manus var unødvendig og uønskelig.
Første scene var en greie i resepsjonen. Skyggen insisterte på at det var blitt bestilt, betalt og fått bekreftet at vi skulle overnatte på hotellet, mens de insisterte på at dette ikke var sant. Så pratet vi en del omkring vanskelige temaer, og mulige løsninger, før vi kom fram til at vi skulle få et rom og snakke videre den påfølgende dag. Problemløsning på et aktivt nivå med andre ord.

Scene to fant Skyggen i pianobaren med blant annet Ari Behn og Per Heimly. Han drakk tett, og smilte pent (noe som er uunngåelig med masken han hadde på seg), og svinset tidvis omkring og la sin elsk på kjente og mindre kjente ansikter.
Deretter var det ut på byen for å sjekke trøkket, men fredag var rett og slett ikke Haugesunds-greia, så kvelden endte relativt raskt. Det vil si, han fikk skviset inn et aldri så lite kjendisnachspiel og der tilhørende tafsing og tjafsing på regissørspirene Marius Holst og Harald Zwart, på forfatterjyplingene Ari Behn og Torgrim Eggen og et par andre profiler. Skyggen ble svært godt mottatt, og han begynte å sette ut rykter om seg selv med tanke på Amanda-utdelingen den påfølgende kveld.
- Jeg skal kuppe showet i morgen, fortalte han de tilstedeværende.

Beste hovedrolle: Ronan Keating i Skyggen
Dermed var den påfølgende dag noe underlig. Alle hadde hørt om ¿grisen¿ som svinset omkring i byen, og Skyggen ble avkrevd for autograf av småpodene som sto og ventet på Ronan Keating. Det ble til og med antydet av enkelte at det kanskje var Ronan som hadde grisedrakten på seg, og for å si det enkelt; han nektet ikke akkurat for det.
På formiddagen sendte Skyggen ut tekstmeldinger til all mulig presse for å fortelle at det kunne bli noen overraskelser i Amanda-programmet, og ansatte ved hotellet vi bodde på (hvor også prisutdelingen skulle finne sted) begynte etter hvert å fotfølge ham inne på området. Derfor tok vi noen timer hvor Skyggen agerte som anonym privatperson, og ikke før tjue minutter i forkant av at TV-sendingen skulle begynne dukket han igjen opp i resepsjonen. Utstyrt med et Propaganda-blad omkring halsen gikk han så omkring og småpludret med folk, tafset litt og hadde et samlet vaktkorps oppmerksomhet på seg.

Beste motspiller: Produsenten Supermann
- Vi vet hva du prøver på, kom deg ut, fortalte produceren med Supermann-T-skjorte sint i det han dyttet oss ut av backstage-området. Det hadde vært så nære. Skyggen hadde stått der som om han var en del av det oppsatte program, og han skulle akkurat til å gå ned på trappen og ut i rampelyset. Det var da han hadde kommet, illsint og med to politivakter ved sin side. Politivaktene hadde vært den enkleste sak av verden å passere, men dessverre hadde Skyggen vært for treig i avtrekkeren i det avgjørende øyeblikk.
- Prøver på? Hva mener du? Jeg vil bare inn der og se på showet, forsøkte Skyggen seg.
- Alle vet hva dere skal, sa Supermann bryskt, - dere skal opp på scenen.
Deretter ble alle enheter advart om Skyggens uønskede tilstedeværelse, og det måtte legges nye planer.
Umiddelbart betydde det å storme rundt hotellet, og inn kjøkkeninngangen. Her kunne han se rett inn på scenen, og han skulle akkurat til å storme gjennom massene da han dukket opp igjen. Supermann. Flere steder på en gang med andre ord. Mystisk.
- Nå begynner jeg å bli lei av deg, begynte han, og Skyggen unnskyldte seg og stakk igjen utenfor. Han forsøkte noen dører, men begynte å skjønne at det ikke kunne gå. Det var ikke meningen, rett og slett. Da han hadde forsøkt å røske litt i en siste dør kom det da også en vakt til, og han truet med å pælme ham på havet. Deretter dukket politiet opp, fem i tallet, og Skyggen ble bryskt dratt av masken. Spillet var over.

Beste oppfølger: Skyggen II ¿ Hit awards kuppet
- Nå har me fått nok! Nå blir du sikta, sa den ene av politimennene.
- For hva da? Hva blir jeg siktet for? Forstyrring av den allmenne ro og orden?
Den ene politimannen nikket litt forsiktig.
- Ingen har sagt at du skal bli siktet, sa imidlertid den andre politimannen.
Og så ble han tatt inn i en ventende politibil og fjernet fra området. Mens ungene løp etter og ropte at ¿de har tatt grisen¿. De to politikvinnene som foretok avhøret av i bilen, var litt mindre dramatiske enn sine mannlige kollegaer, og til slutt ble Skyggen sluppet ut ¿i den andre enden av byen¿ mot at han ikke viste seg på hotellet under resten av direktesendingen til NRK.
Avslutningsscenen fant ham tilbake på hotellet etter endt Amanda. Her var han helt, og folk hadde de mest imponerende versjoner av hva som hadde skjedd. Masken kom på litt av og til, både Skyggen og et par andre påsto vekselvis at de var Skyggen, og at alle andre var det. Så satte Skyggen ut rykter om at Skyggen planla å kuppe Hit Awards noen uker senere. Utelukk ikke at det kommer til å skje¿Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish