Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Reise: Øyhopping på sykkel
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Øyriket i Vågsfjorden nord for Harstad byr på 365 øyer, vakker natur og masse vikinghistorie. Dette er Tore Hunds rike. Her finner du to meget vakre sykkelruter med Harstad by som utgangspunkt.
Tekst: Stig K. Johansen
Foto: Destinasjon Harstad

Harstad ligger på Norges største øy, Hinnøya. Rundt byen finner du et stort og naturskjønt omland med nabokommunene Bjarkøy, Kvæfjord, Gratangen, Evenes, Tjeldsund og Skånland. Byen er også arrangør av Festspillene i Nord-Norge som i år går av stabelen 21. – 28. juni 2003.

Øyriket ute i Vågsfjorden nord for Harstad består av 365 øyer som byr på mange spennende sykkelturer. Basen din kan være Harstad by, med kveldstur, dagstur, weekend eller flere dagers tur til Grytøy og Bjarkøy – du velger selv. Rute 2 går over Hinnøya. Dette er ikke bare den største øya i Norge, men kanskje også en det er den mest innholdsrike. En tur på tvers byr på mange vakre naturopplevelser.


RUTE 1: HARSTAD – GRYTØY – BJARKØY
Basen din kan være Harstad by, med kveldstur, dagstur, weekend eller flere dagers tur til Grytøy og Bjarkøy – du velger selv. Ta med deg familien, kjæresten, kollegaer. Trafikkvennlig rute. Idylliske viker og sandstrender.

Praktiske opplysninger: Harstad – Bjarkøy 3 mil i lettsyklet terreng. Overnatting og servering på Grytøy Gjestestue og Bjarkøy Gjestekro som begge har \"Syklist Velkommenstatus\". Ferger og hurtigbåt trafikkerer øyene jevnlig, med forbindelse fra Bjarkøy og videre til Senja og fastlandet. Fra Senja er det fergeforbindelse til Andøya der du kan sykle videre til Sortland.

RUTE 2: SORTLAND – KVÆFJORD – HARSTAD
Ta Hurtigruten fra Harstad til Sortland 0830 om morgenen og spis frokost om bord på skipet (eller nyt medbrakt). Den rolige og behagelige overfarten er en perfekt start på en dag med mye sykling. Fra Sortland tar du til høyre når du har syklet over brua. Deretter sykler du et stykke langs E10 før du tar til venstre ved skiltet som peker mot Osvolldalen. Herfra følger man grusveien videre til Sørfjorden. I botn av Sørfjorden deler veien seg i to, her skal du sykle over brua før du tar til høyre og sykler videre opp Sørfjorddalen. Et stykke opp i dalen, i det man tar fatt på den markerte stigningen opp mot Gombogfjellet, deler veien seg i to. Ta av mot venstre før du sykler videre langs skogsveien. Veien stiller et minimumskrav til sykkel og dekk.

Vel nede i Gombogen tar du til venstre ved riksveien og følger veien til fergeleiet på Flesnes. Fra Flesnes tar man fergen til Refsnes før man sykler videre via Bremnes og Nupen til Harstad. Ruten kan kortes ned ved å ta turen over Kvæfjordeidet til Harstad.

Praktiske opplysninger: Fine teltplasser, ta med nistepakke – ingen spisesteder før Borkenes. Fantastisk fin rasteplass i Osvolldalen. Fergen Flesnes – Refsnes trafikkeres jevnlig. Trafikkvennlig rute som utmerket lar seg kombinere med sykkelruten Grytøy og Bjarkøy. Hurtigbåt, ferge og hurtigrute bringer deg videre nordover til Senja/Tromsø/Nordkapp.

Fakta

Avstander
Sortland – Nupen – Harstad: Ca. 90 km. , Sortland – Kvæfjordeidet – Harstad: 70 km, Sortland – Flesnes: 25 km.Turistinformasjon – Harstad, Destination Harstad Torvet 8; Pb. 654, 9486 HARSTAD Tel: 77 01 89 89, fax: 77 01 89 80 Internett: www.destinationharstad.no/norsk/ E-post: post@destinationharstad.no

Sykkelutleie
Centrum Sport, Rik Kaarbøsgt 9, Harstad, tlf. 77 04 10 80
Parabolflua, Storgt. 2, Harstad,
tlf. 77 06 50 22
Sentrum Gjestehus,
tlf. 77 06 29 38Kommentarer fra brukere

jau 28/07/2004 - 23:54

vilaa bærre være lækkert

Slumber 19/08/2003 - 14:19

men han var vel ikke så opptatt av materielle goder? Har du god nok fart(hjelper også med brede dekk) tror jeg du kan sykle på vannet

Villgutt 14/08/2003 - 15:04

Med den rette troa så er det ikke noe problem å sykle på vannet, hadde jesus tatt seg råd til å kjøpe seg en sykkel så er jeg overbevist om at han hadde ikke brukt beina akkurat.

vegas 14/08/2003 - 14:15

hvis du har vannsykkel så tror jeg det skal gå

PolPot 14/08/2003 - 14:10

Går det an å sykle på vannet?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish