Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
På intelligensen sin kjenner man andre
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Nannestad-gliset

For oss vanlige dødelige betyr høy IQ ikke særlig mer enn at man har en eksepsjonell evne til å løse oppgaver tilknyttet det å måle IQ. Oppgavene i Dagbladets magasin på lørdager fenger kanskje interessen til enkelte, men de færreste greier alle oppgavene eller bryr seg om de gjør det. Kanskje kan man tolke enkelte ting om folks logiske sans ut av denne slags oppgaver, men høyst sannsynlig er det bare snakk om hva slags interesser man har.


Så er det ikke da helt håpløst å måle intelligens på denne måten?
- Nei, det er klart at det finnes flere typer intelligens, men dette er den klart viktigste, messer Vibeke som om hun forsøkte å få meg til å kjøpe IQ i stedet for eksempelvis EQ. - Jeg sitter med en evne til å bearbeide den kunnskapen jeg tilegner meg på en annen måte enn andre, forteller Vibeke.

Hun mener at hun sammen med de andre medlemmene har et talent på lik linje med Bjørn Dæhlies evne til å løpe fort med to planker på beina. Selv om alle med et fnugg av intelligens skjønner at det ikke lenger er så mange som syntes det er imponerende med en fyr som halser omkring i skauen med slimet hengende ut av kjeften, og med et ufordragelig skjevt Nannestad-glis.

- Jeg synes man bør få kreditt for det man utretter og det man kan, sier Vibeke. Fortsatt uten helt å overbevise. Dette som utrettes og evnen til å bearbeide det er like uklart. Det er som om Mensa har funnet opp en ny måleenhet som de forsøker å innføre, uten helt å forklare hvorfor vi trenger noen måleenhet over hode. Burde man kanskje tatovere inn IQ¿en på et synlig sted slik at folk med lavere rang må hilse pent og spørre dem med høyere tall om hjelp til å løse avanserte mattematikkoppgaver?

Høyeste poengsum

- Det er en utfordring å møte mennesker med meninger og spesielle interesseområder. Man møter interessante mennesker med de samme interesser og så kan man utvikle intellektet sitt, forklarer Vibeke videre.

Slik blir man kanskje enda bedre på å løse slike oppgaver som i Dagbladet, og så kan man kanskje en eller annen gang bli invitert med hjem til han som lager oppgavene, som regnes som Skandinavias mest intelligente mann (det vil si for oss som ikke har anerkjent ¿IQ¿ som måleenhet, at han er den med høyest poengsum i den interne Mensakonkurransen).

På spørsmål fra Propaganda forteller Vibeke at hun liker å lese bøker, se film og høre på musikk, hun elsker spill og er ikke så overdrevent glad i dyr. Favoritten på TV er imidlertid ¿Høy på pæra¿, noe som lett kan lede til spørsmålet om det er nettopp det hun er, høy på pæra?

- Det er mange som skal sette meg fast, som spør ¿er ikke du medlem av Mensa?¿ hvis jeg sier noe feil eller ikke kan svare på noe. Jeg driter meg ut jeg som alle andre, sier hun.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish