Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Singapore - Asia på Business class
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Rent, pent og "dangerous to know" - hvis du røyker eller søpler på gata. Propagandas utsendte tok turen til Singapore...


Av Elisa Grindland.

Så sitter du der, 3000 meter over bakken, med hus og biler mindre enn i legoland under deg. Og du kan ikke unngå å tenke på hvordan i all verden denne metalldingsen kan klare å holde seg oppe i 13 timer, stappfull av mennesker i alle størrelser og fasonger, for ikke å snakke om håndbagasjen, og alle bagasjen som ligger i lasterommet. Men ordet ¿bagasje¿ er vel heller litt misvisende. Klesskap, er ihvertfall mer riktig i mitt tilfelle.


Men tilbake til flyet. Bagasje og mennesker til sammen blir tungt. Sabla tungt. Du sitter altså der og titter ned på bakken, og det slår deg at om flyet skulle dette ned- fordi det er for tungt- vil du komme til å bli et skvist lik, som eplemos. Dødsangsten kommer snikende, forsiktig, og etter hvert i turbofart, men så får du mat, og du spiser og syns det er godt og glemmer at du kanskje skal dø, og snart skal de jo vise film. Du ser på Erin Brockkowitch, og tror du er i din egen stue.

DET ER CLEANT, RETT OG SLETT

Jeg er på vei til Singapore, en 13 timer lang flytur fra Frankfurt. Flyskrekk? Neppe, eller muligens ganske mye. Men som sagt. Det er lett å glemme. Og plutselig er jeg der. I Singapore. Verdens reneste by- og land- og det slår meg, at jeg plutselig er ubeskrivelig langt borte fra Norge og vennene mine. Og det er så varmt at blodet mitt snart når kokepunktet, og jeg er like ved å fordampe. Da er skygge godt. Skygge under en palme.

Statusen som verdens reneste land er det ingen grunn til å tvile på. Monaco blir skittent i forhold. Dette er shaina, berre lekkert!
Blomsteroppsatser på motorveien, ikke en tyggis på gata, og ikke et eneste lite papir i veikantene. Det er cleant, rett og slett. Kan nesten få meg selv til å bruke ordet sterilt, men dog- luftforurensnig er det også her! Men Singapore er ikke bare rent, det er også vakkert. Til og med det offentlige miljøet er påkostet.

T-banen har stasjoner i marmor, er pyntet med orkideer, vannfall og små skulpturer, og det hele lyst opp av lysekroner. Det er på en måte som å møte Asia på ¿Business Class¿ Svale, gedigne kjøpesentre, blanke skyskrapere og velkledde mennesker. Men tross sitt vestlig ytre er ikke Asia langt borte. I de overfulle gatene i Kinakvarteret møter man på fortellere, spåmenn, kalligrafikere og troende.Like bortenfor ligger Little India med boder med ferske krydder og hinduistiske bilder. Singapore er et internasjonalt land, og det er ikke det land som ikke er representert i dette, et av verdens minste land.

Neste sideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish