Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Stömstad - helvete har et navn
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Propagandaredaksjonen sopte til seg hele reisebudsjettet for å kunne bringe deg en reportasje med sol, sommer og pene menn. Det eneste som var litt kjipt var at pengene rakk akkurat til Strømstad og tilbake. Men vil man ut og reise så vil man. Dessuten er kanskje Strømstad sterkt undervurdert som eksotisk reisemål...? Av Katja JacobsenEn tidlig lørdags morgen satt Henrik, Katja og fotograf Morten i bilen på vei til det store eventyret. Selv om søvnen satt i øynene etter fredagens bravader, var alle spente som unger. Sverige betyr digg og kinaputter. Etter å så vidt ha sluppet unna trafikkmaskinen i Oslo begynte jorder og fjøs å åpenbare seg. Og enda flere jorder.
På null komma svisj hadde vi nådd grensen, og når sant skal sies var vi ikke helt sikre på hva vi ville finne på andre siden. Svaret var enkelt. Jorder. Men mye var annerledes også. Veiskiltene var for eksempel på svensk, dessuten hadde de helt andre farger. Det store utland, her kommer vi!


Dresscode: Allværsjakke

Plutselig skjedde det noe. Det noe rurale landskapet forsvant, og hus og gater kunne øynes i det fjerne. Vi hadde nådd våre drømmers mål: Strømstad. Noe av det aller første vi fikk se, var en hel familie i like allværsjakker.

Grilldressene var plassert trygt på loftet i anledning desember, så det var jammen fint at noen har funnet på det med mathende ytterjakker. Som vi snart fant ut at var kleskodeksen her i Strømstad. Vi følte oss ordentlig dumme i de klærne vi hadde trodd var kule.

Frokost og ekte nordmenn

Riktignok er to timer i bil ikke så langt. Men det er langt før frokost, og magene våre brummet stygt. Etter iherdig diskusjon fant vi ut at vårt noe beskjedne pengelager holdt til litt magefyll. Det var ikke så mange bra frokoststeder å skue, egentlig var det ikke så mye å skue i det hele tatt. Men en sulten Henrik er en bra sporhund.
Han snuste oss fram til en fin liten kafé der menyen var forholdsvis uforståelig, men heldigvis var det en nordmann bak disken. En ekte utvandrer-nordmann. Roy var snill og forsikret oss om at han faktisk trivdes ganske godt. Stumme av beundring klarte vi nesten ikke spise opp maten vår engang.

Neste sideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish