Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Barcelona - Sjenerøse drinker, jenter og hyggelige lunger
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Sjenerøse drinker og hyggelige lunger
Stedet vi hadde vært på var et hyggelig tapas-sted som heter Zoo. Det ligger omtrent i de nevnte bakgater, men i et område som var langt mer folkefullt enn det jeg kunne huske. Her langet vi nedpå noe tapas og en haug drinker. Førstnevnte er spanjolene selvsagt utrolig flinke på, i og med at tapas er spansk, sistnevnte er de i hvert fall sjenerøse på. Det er omtrent 50 prosent sprit uansett hva som blir lagd, og edruskap er en sannhet med modifikasjoner svært ofte.
Rundt et hjørne kom vi til en hyggelig lunge som heter Cafe Royal. Stedet, som ligger på hjørnet av den sentrale Placa Reial er ikke en kafé, snarere en hyggelig pub hvor folk syntes å kjenne hverandre og turister ble sett litt skrått på. Selv om de aller fleste, i følge en svensk fyr vi møtte der, selvsagt selv ikke kom fra verken byen eller Spania, og var på mange måter å regne som turister.

- Det er om å gjøre å høre til her i Barcelona, fortalte David oss. Selv studerte han på andre året, og kunne passere som stamgjest dersom dørvaktene følte for det.

Ikke akkurat norsk bygdefest
Cafe Royal var ikke helt ulikt Last Train i Oslo, men klientellet var mer tydelig varierende i alder, og musikken var stort sett noe mer latino enn på Last Train. Men drinkene var som sagt sjenerøse og klientellet ikke akkurat stygge å se på. Aksel var for lengst forelsket i en eller annen señorita, mens jeg mente, mistenkelig samstemt med min kjæreste, at hun ikke var all verdens.
Selv om min mening selvsagt var sterkt farget av mitt følge, så er faktisk ikke kvinnene i Barcelona alt det man kan tenke seg eller tro. De blendene vakre og eventyraktig deilig skikkelsene noen har skrytt på Spania er nesten like lite tilstedeværende som jentene i amerikanske rockevideoer er det i USA.
- Nei, du har rett, reflekterte Aksel når jeg nevnte det for ham, - de er kanskje litt oppskrytt. Det er stort sett jenter fra andre land som gir såre øyne nødvendig pleie.
Etter noen timer med voksne drinker, som jeg etter hvert var i ferd med å omplassere til kategorien ¿eksepsjonelle¿, bar det videre til Aksels favoritt Dot. Og var Cafe Royal en lunge, så var dette helt klart et stort, bankende rødt hjerte. Stedet er helt rødt innvendig og stemningen var elektrisk. Folk hadde tydeligvis drukket med begge hender hele kvelden, men ulikt en norsk bygdefest var temaet for kvelden ¿elsk din neste¿ og alle deltok. Jeg begynte å kjenne flyturen i begge ben, og tungt i bakhodet, og foreslo at vi skulle dra oss hjemover.
- Hjemover? Nei, nei, sa Aksel og Stine i kor.
- Vi må videre. Dere har jo ikke sett noe, sa Aksel, og det bar til Placa Reial igjen, denne gang til det ultrahippe Jamoree. Hvor vi flere ganger fikk vite at det var et lukket arrangement, før vi etter å ha nærmest lovet å gli inn i miljøet fikk komme inn en liten stund. ¿For å få et inntrykk av stedet¿ som jeg hadde formulert det.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish