Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Barcelona - Organiske byggverke, drikketrang og house
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Organiske byggverk og drikketrang
Oppover handlegata er det flere eksempler på verkene hans. Det ettertraktede boligkomplekset La Pedrera er kanskje det mest kjente. Men til og med lyktestolpene er det han som står bak.
- Hans ide var å bygge organisk. Han satte opp skjellettene og bygde det nødvendige rundt dem, fortalte Aksel.
Dermed ser mye av det han har laget ut som om det er kulissene til en eller annen science fiction film fra det ytre rom. Vakkert som faen, men likevel som fra en annen verden.
- Men hans virkelig store verk var ¿de fattiges katedral¿ La Sagrada Familia. De første tegningene tegnet han i 1890, men den blir fortsatt bygget og utvidet 75 år etter hans død. O på sikt kommer de til å fjerne en del av boligkompleksene som ligger nærmest slik at katedralen kan vokse etter Gaudis planer, sa Aksel i det vi kunne se spirene på kirken.

Tett på er La Sagrada Familia en merkelig spøk. En enorm kirke, glimrende å se på i all sin prakt, men med de merkeligste små detaljer. Frukt på toppen av spirene, mennesker og dyr om hverandre i selve kirken og trompeter av kopper. Det herlige surrealistiske toppes ved at det til en hver tid er en haug heisekraner som holder på.
Vi beundret verket, men inni meg vokste det en enorm trang til å begynne å drikke igjen. Jeg må gang på gang innrømme det for meg selv og dem det måtte angå; Jeg er ikke en flink turist. Jeg er alt for rastløs og mangler en hver form for sjelelig ro til ha den nødvendige interessen for å dra omkring og se på ting.
Så vi dro, til alles lettelse, av bussen ved La Sagrada Familia. Etter to dager hadde vi holdt ut et stopp, og vi hadde sett tre interessante bygg.

Hitliste, house og sjekking
Vi dro på en irsk pub og så litt fotball. Puben var selvsagt like lite irsk som Oransjeordenen i og med at de som jobbet og gjestet stedet var like britiske som dronning Elizabeth. Men som på alle irske puber verden over var i det minste klientell og ansatte utagerende og stemningen var god. Vi snakket litt fotball og litt øl, og så dro vi på bakeri og spiste kake.
- We need cake to suck up the booze.
Dermed var vi egentlig på den igjen. Vi dro til gata Diagonal som deler byen i det rike nord og det fattige sør. Vi holdt oss på det eksklusive nord i og med at vi den første kvelden hadde tatt for oss det sørlige. Utestedene her var store klubber med en liten andel perlekjeder og stor grad av ¿dans på baren¿. I drikkegata Maria Cubi fant vi Màs y Màs. Her var det stor hitlistefaktor, ispedd enkelte kvalme 80-talls kjenninger. Men det var hyggelig. Folk hoppet og ned, og bartenderne trodde de jobbet i Coyote Ugly.
Over gata lå Universal, en disco i to etasjer. Vi kom akkurat tidlig nok til å unngå cover charge og entret stedet.
Universal har to etasjer, med house i første og sjekkemusikk i andre. Aksel stakk opp med en gang, men jeg og Stine så an førsteetasjen. Her nede var folk nesten litt mistenkelig lik dem som er på Barock en lørdag kveld.
Noen minutter senere fant vi ut at andre etasje minnet litt for mye om Baronen, og vi stakk videre.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish