Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Propagandas Californian Adventure
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Nordmenn er verdensmestere i innkjøp av Donald-blader, og selv de med et hånlig forhold til amerikansk poppkultur elsker Disney. Og mens de rettroende valfarter til Mekka, valfarter barn av popkultur-generasjonen til Disneyland. Propaganda tok turen... Av Espen Svenningsen Rambøl


De fleste av oss benker oss foran skjermen hver julaften for å se Tjuren Ferdinand på Svensk tv, og så Donald ha snøballkrig med nevøene på NRK. Vi koser oss med årets Disneyfilm på kino (selv om alle figurene snakket tv-teater norsk!) - og de fleste av oss har gigantiske tegneseriebøker med titler som "Jeg, Donald" trygt plassert i bokhylla.

Nordmenn er verdensmestere i innkjøp av Donald-blader, og selv de med et hånlig forhold til amerikansk poppkultur elsker Disney. La gå at Walt selv var en slem, gniten og antisemittisk mann, og at Donald-bladene de siste årene har sugd verre enn Monika Lewinsky. Poenget er at Disney like fordømt er en del av den norske folkesjelen. Og mens de rettroende hvalfarter til Mekka, valfarter barn av popkultur-generasjonen til Disneyland. Ikke Disneyworld, og slett ikke Le EuroDisney i Paris - men til det forgjettede Disneylandet som befinner seg en tre kvarters kjøretur utenfor Hollywood.


Mens arbeidet med siste nummer av Propaganda nærmet seg slutten, tok undertegnede en måneds pustepause i Los Angeles for å drive ut demonene. Unnskyldningen var å komme tilbake til Propaganda-hovdkvarteret med en tykk bunke artikler under armen, og... vel, et av de første stoppene på veien var selvsagt Disneyland i Anaheim, California. Et sted jeg hadde drømt om å besøke siden jeg var et lite foster i mammas mage.

Stikker du innom Disneylandet i helgen kan du belage deg på å bruke 80 % av tiden din på å vente i uendelige køer. Så her er et uvurderlig tips til deg som ønsker å "Be part of the magic" i Mikke-scientologenes høyborg. Selv om parken er åpen 365 dager i året, så hold deg unna helger, helligdager og sommerferien. Liker du gråtende unger med is i håret og snørr på Tweedy Bird-genserne sine, som stormer rundt deg som rotter på et synkende skip, så vær så god.

Liker du å stå fire timer i kø foran en gruppe japanere med Tourettes syndrom, for å få lov til å kjøre berg-og-dal-bane i to minutter, vær så god igjen. Men ønsker du å få noe ut av oppholdet i kongedømmet Disney, da drar du på en hverdag, og gjerne når det er overskyet. Trust me. Med mindre du er kjent nok til å ha et eget snike-i-køen-kort (som en del celebriteter har) eller du kan stenge parken for å leke med deg selv som Michael Jackson. Og det kan jo du ikke.

Det snedigste med Disneyland er at parken er så gigantisk at man umulig kan sveipe over alle attraksjonene på en dag eller to. Det er trolig derfor det befinner seg mer enn 150 hoteller i området. Det er også like umulig å inkludere alt i en liten artikkel i Propaganda, så ønsker du en fullstendig guide til Disneyland, gå ut og kjøp deg en bok. Ok? La oss isteden oppsummere høydepunktene i denne dyreste (og klart reneste og peneste) fornøyelsesparken i California.

Parken er delt inn i åtte forskjellige byer; og innenfor disse grensene befinner det seg mye rart. Den niende byen åpner i 2001, og har navnet "California Adventure", en miniatyr av solskinnsstaten. De fleste attraksjonene i resten av parken er båt/bil/baneturer der man tøffer igjennom landskap og scener fra kjente Disney-filmer. Noen er skumle, andre er søte og morsomme - men de fleste er befolket av animatroniske dukker som beveger seg mekanisk til musikk og lydeffekter. Mange er for så vidt imponerende, selv om stilen ikke har forandret seg nevneverdig siden åpningen i 1955, men er ærlig talt mest morsomt for småsneipene.

Den mest spennende delen er Tomorrowland, som består av de mer moderne, fartfylte attraksjonene. Ikke like heftige som sentrifugene du finner i f.eks. fornøyelsesparken "Magic Mountain", men allikevel morsommere for oss som er litt eldre. La oss derfor ta en liten guidet tour...

Klikk her for neste side!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish