Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Edinburgh - et seriøst alternativ til London
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Trainspotting og vikinger
En liten by i mange lag
Litt gamle grekere og mest unge mennesker
Et seriøst alternativ til London
Ikke mindreverdighetskompleks for London
Nå bygger Edinburgh av andre grunner enn å vise, nå bygger de sitt eget parlament. De store hvite heisekranene i byen er tydelige og jobber flittig for å reise et folkehus. De strekker seg opp mot fjellhøyden i byen, som innbyggerne er umåtelig stolte av. Rett ved siden av det nye parlamentsbygget som skal reises i byen har man en miniatyr av Millieniumdome som står i London. Om dette er et ønske om å markere selvstendighet fra England, eller domen i Edinburgh var reist kun fordi det ble ansett som en god idé skal være usagt. Publivet i Edinburgh er av en annen karakter enn ellers i Storbrittania, fordi de går under andre lovgivniger enn i sør. Som nevnt skal det noe til å tråkke rundt i byen, uvesentlig hvilke del av døgnet, uten å få seg en kald pils eller bitter, noe som ikke er mulig i England etter klokken 11 på kvelden dersom man vil på pub.


Katakombepuber med billig drikke
Ettersom byen er bygget gjennom flere forskjellige tidsepoker er det spennende å prøve ut de forskjellige pubene for å se hvordan man innreder en pub i tre etasjer når kanskje to av etasjene ligger under bakkenivå. En av pubenen består av katakomber og smug man kan sitte i helt nederst, mens i det høyere etasjere av puben er live-konserter og vesentlig mer romslig. For det at byen ligger i flere lag resulterer i at man aldri vet hvilke bakkelag man befinner seg på. Hus som virker små og trange fra en side kan i virkeligheten være enorme og mektige bare man ser de fra et annet bakkenivå, eller bylag.

Et alternativ til typiske London
Dersom man kunne tenke seg en pub-tur til utlandet, er det noe billigere med drikkevarer her enn i England også. Man betaler gjerne like i overkant av to pund for en pint i England, mens i Skottland kommer man gjerne unna med like under de to pundene. Ikke mange pennyene å spare naturlig nok, men noen få hver gang man tar seg en drink kan i løpet av en uke eller langhelg blir fort noen pund.
Av alle disse grunnene er det ikke noen dum ide å reise til Skottland og Edinburgh neste gang man har tenkt seg over Nordsjøen. Det er en helt annen tur enn hvis man reiser til England og London, men ikke nødvendigvis i negativ forstand. I og med at byen er mye mindre enn mange andre hovedstader i Europa, er det mulig å bli kjent med den hurtigere. Man kan i løpet av en langhelg se mye, uten å måtte slite ut tre par sko. Byen er delt opp på en måte slik at man selv kan velge hva man vil fokusere på, eller hvordan kombinere mellom historikk, handel og alternative steder å besøke.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish