Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Stockholm - kjærlighetens by!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det hadde du ikke ventet, der du sitter i din kjærlighetsløse tilværelse og runker mens du ser på triste, fuktige vegger og drømmer deg bort til den gangen da, eller den du var sammen med, eller alle livsplanene du hadde lagt. Kanskje var det en du dumpet, kanskje ble du dumpet, uansett var det ikke riktig. Jeg måtte til Stockholm for å finne den store kjærligheten.Det kom brått og fort, da jeg minst ventet det. Jeg følte jeg trengte ferie, dro til Stockholm, og ble dypt og inderlig forelsket i kvinnen i mitt liv. Til alt overmål ble følelsene besvart, på samme dype og inderlige måte (ojojoj, redanm). Første kvelden sammen var en famlende ekspedisjon, en usikker samstemthet der vi fant hverandre på plan jeg ikke visste eksisterte (ojojoj, red anm). Og det ble bare bedre som dagene gikk.

- Jeg føler meg fem år gammel, sa jeg til mor (ojojoj, red anm). Samtidig er jeg voksen, på en måte.
Da er det riktig, mente hun. Min mor er en klok kone. - Gift dere.

Problemet er at hun bor i Stockholm, mens jeg sitter her i Oslo og råtner. Forstå meg ikke feil, Propaganda har vært hyggelig for meg, jeg har hatt det moro, men jeg lengter etter noe mer. Det tror jeg finnes i Stockholm.

På Söder ligger Stockholms Grünerløkka, et område med et utall kroer og puber, barer og utesteder. Her ligger Cornelis begravet, det er Bellmans gamle jaktmarker, og du kjenner historien bak i nakkegropen når du går gjennom trange smug og brede gater, mellom gamle trehus og industrialismens fabrikksbygninger. Jeg hadde med min onkel som guide, det var lite han ikke kunne om historiene bak.

Vi sto på Mariaberget. - Der nede ble Strindberg født, sa han og pekte mot Riddarholmen. Fra Mariaberget kunne man se nesten hele byen. Det jeg la mest merke til, var at det var lite som stakk seg ut. Midt ute i Mãlaren sto Riksdagen som det egentlig eneste. - Tårnet er som en kjempefinger som peker og sier at her, her skal Stockholm ligge, sa min onkel, men jeg var opptatt av noen gigantiske hus i utkanten av sentrum. Sveriges Radio, Expressen og Aftonbladet ligger i bygg som mest av alt likner på russiske hotell. - De har ligget der siden sekstitallet, sa onkel. - Etter det ble det så godt som forbudt å bygge noe som ikke passet inn med de gamle bygningene. Ikke akkurat som i Oslo.

Les videre!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish