Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Stockholm - kjærlighetens by del 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Han er en byromantiker, min onkel, han har ikke sans for nyvinninger og elsker trikken. Ved Maria-hissen stoppet han opp og så ned i det gamle og trange smuget. - Vet du hva som mangler her? Jeg så ned på brostein og gamle murhus, men kunne ikke umiddelbart komme på hva han mente. - Det mangler trikkeskinner. Og jeg så hva han mente. I Stockholm er trikken nesten utdødd, så nær som på et par steder. Derimot er T-banen fyldig bygd ut.

- Jävlar! Min forlovede bannet. Det er ti minutter til banen kommer, og jeg har vanskelig for å forstå hva hun mener. I Oslo er det ikke uvanlig å vente både en halvtime og tre kvarter på et tog, men her er det murring om minuttene blir tosifret. Ganske festlig, faktisk, jeg skal ta henne med på noen turer med NSB når hun kommer hit. Forsinkelser med vennlig hilsen Steinar Killi. Og deretter skal jeg vise henne Oslo S, byens navle.

Stockholm har noe som likner i Sergels Torg. Knarkerne trekker seg sammen i store grupper for å holde varmen. Dop og sedler bytter hånd mens Odd Nerdrums stive penis titter ned fra tredje etasje i Kulturhuset. I annen etasje ligger et hipt utested, fullt av rikmannssønner og -døtre på lørdagskvelden. Kontrasten er ikke til å komme bort fra.

Det er nok av gatemusikanter og hjemløse i gatene. Ofte kan du ikke komme deg fra ett tog til et annet uten å møte forfrosne stakkarer som har søkt tilflukt i nedgangen, med utstrakte hender og bønn om hjelp. Det er ikke lett å klare seg uten midler i denne byen, når en ettroms på Söder glatt koster 8000 å leie i måneden, og over en million å kjøpe. - Når man har leierett i Stockholm, kan man selge den dyrt på det svarte markedet, fortalte en annen venn meg. - Din forlovedes 17 kvm store ettroms på Gärdet kan hun få hundre tusen for, bare for å overlate til en annen. Det er ikke engang i sentrum.

Men det er allikevel med lett hjerte jeg søker leilighet der borte. Jeg forlater glatt en trygg tilværelse her i Oslo og bytter den ut med usikkerheten og racet i Stockholm. Til neste sommer skal jeg gifte meg, og da er alt annet uvesentlig. Jeg kommer til å klare meg.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish