Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Goa`head
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Ei hellig ku i firsprang mot deg. To timers venting for å bli servert. Og tre tusen dansende mennesker ved strandkanten. Velkommen til Goa.


¿Stig, skal du være med til Goa?¿
¿Ja, når drar vi?¿
Det var faktisk slik samtalen forløp forut for mitt møte med danselandet.
Det er i grunn ikke så ofte jeg planlegger feriene selv. Tendensen til å henge meg på andres planer har vært gjennomgående opp gjennom livet. Det er vel bare å innrømme: jeg er en slabbedask og en snylter som nyter godt av andres reisefantasier. Denne gangen var det Goa jeg skulle bli tatt med til - et sted jeg tidligere kun forbandt med kjip musikk, batikk og neddopet ungdom. Lite visste jeg at jeg en måned senere skulle like musikken, gå med batikklær og ha blitt venner med mange fra sistnevnte kategori. Tuborg hadde i sin tid et slagord som lød "Tuborg gør noget med musikken". Goa endret ikke bare min oppfatning om musikk. "Goa gjorde noe med det meste".


Ku i solnedgang
Målet for min del var å legge et nylig havarert parforhold bak meg. Og til det måtte settingen sies å være perfekt. En temperatur på mellom 25 og 30 grader. Palmer. Festlysten ungdom. Hvite strender. Og kyr. Hei, vent litt. Det siste passet ikke helt inn.
Muligens ikke andre steder, men på Goa må du pent finne deg i å dele sanda med hellige, firbente skapninger. De er imidlertid meget høflige og lar deg og ditt være i fred. Eneste gangene du trenger å være på vakt er når bikkjene, som også befinner seg ved vannkanten, begynner å bli irritable og gir seg til å jakte på dem. Ei halvtonns ku i gallopp er et fryktinngytende syn, selv om du vet at den ikke er ute etter deg.
Denne redselen hindret en likevel ikke fra å tilbringe samtlige dager der. Det er nemlig ingenting som er bedre enn å sitte ved en strandcafè med en banana lassi i hånda, for så å ta seg en dukkert når det begynner å bli for varmt. Vær imidlertid klar over at maten må bestilles i god tid før man er blitt skrubbsulten. Tempoet får det mongolske postvesen til å virke som racere. En argentinsk fyr jeg ble kjent med opplevde å vente to timer på en toast! Om det skyldtes ysting av osten vites ikke. Etter et par uker venner du deg imidlertid til ineffektiviteten. Det er blant annet derfor du slapper så mye bedre av her.
Du setter etterhvert også pris på småjentene som iherdig skal prakke på deg smykker, indiske menn som vandrer hånd i hånd og kikker på damene, og fruktselgerne som hoier "Hello, Coconut!" i håp om at du skal la deg friste av fatet på hodet deres.

Hippieparadis
Goa er, for de som sluntret unna geografitimene, på vestkysten av India, sånn omtrent på midten. Stedet er likevel svært uindisk, kulturelt sett, i og med at de i århundrer har vært portugisisk koloni. Portugiserne, som var katolikker, var mye mer avslappet i forhold til alkohollovgivning enn hinduene i områdene rundt, så helt tilfeldig var det kanskje ikke at San Francisco-hippiene valgte å slå seg ned her, da de i 1971 var på leting etter et åndelig hjem. Det var bare rundt tjue av dem i begynnelsen, men innflytelsen de skulle få for området var enorm. Det klareste eksemplet er utvalget restauranter og barer som man ikke finner maken til i andre deler av India. Spørsmålet om man skal ha fransk- eller thai-mat er i grunn noe man ellers i landet ikke trenger å bry seg med. Her finnes derimot det meste, men uten at det helt har fått turistmaskinpreget.
les videre...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish