Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Nottingham et sted midt i East-Midlands.
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Robin Hoods hjemby er ikke hva den en gang var. Den tidligere byen av riddere, sheriffer, lovløse og skumt har ikke lenger det dårlige stempelet den en gang hadde. I dag er mini-metropolen blitt studentby og popstjerners lille tilfluktssted utenfor London.


Et lite tilfluktsted, hvor man kan velge å være den hippe urbane, eller oppleve de historiske sightene som Walt Disney og Kevin Costner har forsøkt å kopiere de siste tiårene. På min sightseeing valgte jeg å fokusere på begge, og man kan selv gjøre opp sin egen mening om hva som virker mest spennende.

Britisk småby med studentpreg
Når man tusler rundt i gatene i Nottingham på dagtid, blir man med engang slått av hvor typisk britisk alt virker. Du ser de grønne dobbeltdekker bussene, pubene som holder åpne kraner fra klokken 9 om morgenen, aviser med fotballhelter på førstesidene samt business folkene som haster avgårde så miniskjørt flagrer og slipsknuter løsner. Tross alt, er det mer ro over disse menneskene enn de som løper rundt i London, Manchester eller Liverpol. De er et småbyfolk, (3-400.000 innbyggere) som har fått passet sitt påskrevet av resten av verden så mange ganger tidligere, at de ikke har noe behov for å profilere seg lenger.

På kveldstid derimot er Nottingham student og festbyen i East-Midland. Et image byen har bygget seg opp ved å ha to universiteter fylt til randen av britiske og utenlandske studenter. Her samles flittige akademi-maur fra hele kloden, med det for øye å ha ett eller flere år i godt lag med studenter fra forskjellige kroker av kloden.

"Clubbing"
Som vi vet er det beste studenter kan gjøre i sosialiseringsstunder å fukte strupene. Nottingham klarer å tilfredsstille dette sosialiseringsbehovet glimrende med sine sine mange nattklubber og puber. De har bygget opp et utelivstilbud som er meget imponerende til å være en mellomstor by (britisk målestokk). Britene stenger de koslige pubene klokken 11, og overlater de som vil fortsette videre utover i natterstimene til Nattklubbene. De mest populære er Media, The Palais, Long Island Ice-tea og Ocean. Alle fire er meget bra utesteder som trekker ca. 1000 gjester hver helgekveld, og kan friste med drinker som ligger godt under den norske pris-normen. Ett viktig element når man går ut her, er riktignok at man finner den plassen som spiller den musikken man liker å høre på, og man synes stemningen best på. Valget av musikk er for det meste innenfor pop, en sjanger britene er spesialister på og man blir derfor tilbudt alt som har vært, og er høyt på listene. Det sjokkerer kanskje ikke så mye når Britney Speares krampeaktig stønner om at "oops, hun gjorde det igjen!", men når A-ha¿s klagerop om å bli "tatt på", eller YMCA ikke skjemmer noen, er opplevelsen anderledes enn hva undertegnede noen gang har opplevd før!

Stjernenes hjemmested
Det som kan være verre å finne er live-band, trommer, bassgitar og gitar. Av en eller annen merkelig grunn virker det som om britene har gått lei av den type musikk (hva skjedde etter Beatles?) For når det spilles live-musikk er det ikke lenger rock n¿roll sånn som det var på sekstitallet, det er pop og DJs som gjelder. Dette drar stjernene innenfor sjangrene nytte av, og legger derfor inn byen som et naturlig stoppested når de er på turne i Storbrittania. Noen av stjernene som besøkte byen ifjor var Robbie Williams, Fat Boy Slim og A1. De vet at når de besøker Nottingham vil de trekke fullt hus, og det er dessuten et koslig lite hjemmested når man blir lei av jet-set livet i London, New York eller Tokyo.

Dersom man ikke er like opptatt av å se popstjerner og spice-girls jenter som tusler rundt i miniskjørt og sandaler midtvinterstid, er det diverse andre ting man kan bedrive tiden med. Man kan man lete etter Robin i Sherwood skogen, følge de to lokale fotball-lagene og deres kamp for å komme seg oppover i divisjonene, leie en elvebåt og kjøre en tur oppover River Trent eller besøke Englands eldste pub.

Gamle puber
Denne puben ligger like under under slotts-høyden i byen og har det ærværdige navnet "Ye old Trip to Jerusalem". Det er en pub man tror ble åpnet i 1189 e.v.t. Ryktet sier at det var på denne puben Richard Lionheart satt med sine menn og spiste Yorkshire pudding og drakk bittert øl når han planla sine korstog til det fjerne østen. Hit tar gjerne guidene turistene sine for litt eventyr-fortellinger og folkemusikk og selvfølgelig for å holde pengene deres i bånd noen ekstra timer etter slottvandring. Plassen har virkelig sine spesielle trekk, og er noe å skrive hjem om at man har vært innom. Nærmere bysentrum finner man en annen gammel pub, som har forsøkt å holde på sitt særpreg fremfor å dyrke turistenes sterke valuta. Jeg sikter til The Bell Inn som dateres tilbake til 1400-tallet. Her samler Nottinghams innbyggere seg for å ta en "pint" og ha en koselig prat, etter mange timer på kontoret eller bak rattet på bussen. Så lenge "Ye old Trip" er den største turistmagneten, lettes dermed trykket på The Bell Inn derfor kan dette være plassen man bør gå dersom man ønsker å treffe de ekte bygutta og jentene.

Et besøk verdt!
Nottingham ligger kun en to-timers togtur fra stressede London. Utelivstilbudet klarer å underholde deg så lenge du måtte ønske det, og hvis du reiser med noen av den eldre eller yngre garde, har byen noe å tilby dem også. Prisene er ikke like stive som i hovedstaden og det er lettere å bli kjent med byen og folkene her. Innbyggerne i Nottingham liker selv å si "we¿re like a small version of London, a little metropol!" Dette kan man ta de på ordet på, så byen er absolutt verdt en tur innom dersom man skulle falle for fristelsen å ta en tur over Nordsjøen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish