Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Strömstad - helvete har et navn
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonTotalfiasko
Strømstad er ikke en by man drar til fordi den er pen eller spennende. Man drar dit fordi det er billig sprit, røyk og ribbe. Følgelig var "Systembolaget" (svenske vinmonopolet) det eneste lyspunktet i tilværelsen når man er helt feil sted altfor tidig om morgenen. Det var da vi fant ut at vi slett ikke liker Sverige. Og hvorfor Strømstads gater var så tomme.

Systembolaget var stengt. På lørdag. Hvis man vil drikke øl en lørdag i Sverige, må det altså planlegges på forhånd. Katja og Henrik ble selvfølgelig ganske furtne og lurte på om det hadde vært dårlig gjort å knuse en liten rute. Men, veloppdragne som de er, det ble med tanken.


Svett ribbe og heftige ulovligheter
Alle som har lest avisen de siste månedene, vet at det er til Strømstad pensjonistene rømmer når de er lei av å skrive sure leserinnlegg. Her kan de sloss med hverandre om billig ribbe før de drar tilbake til hundematen sin.

En god latter er alltid velkommen i Propaganda-redaksjonen, så vi måtte fortest mulig finne et supermarked, og det var ikke vanskelig ettersom hele Strømstad egentlig er en gedigen butikk. Og hva har ikke svenske supermarkeder å by på av godsaker! Red Bull, f.eks, er en energidrikk som er helt forbudt i Norge fordi den inneholder så mye koffein. Selvfølgelig måtte vi bunkre et kjempelager som vi kunne smugle over grensen. Alt som er forbudt er jo mye morsommere enn det som er lovlig.

Henrik tok helt av på billig kjøtt, men slapp å sloss med pensjonistene. De lå nok hjemme og sov. Henrik er jo en stor gutt og trenger mye kjøtt. Særlig flesk. Helt sant, svensker spiser flesk til middag. Gross. Katja derimot, sporet raskt opp århundrets smågodt-hylle. Med digg i alle farger. Det er noe veldig eksotisk over blått godteri. Sikkert veldig sunt. Katja kjøpte veldig mye digg til den latterlig prisen av 20 spenn. Minst en kilo.

En svensk hund

Ute igjen fant vi Strømstads hjerte. Gatekjøkkenet, romantisk plassert ved elva. Perfekt for en date en kald vinterkveld. Og Henrik gjorde en fascinerende observasjon. En hund sto bundet til en lyktestolpe, ensom som den sikkert var, bjeffet den. Ganske normal hundeoppførsel. Men denne hunden var svensk, og den bjeffet faktisk så mye at den hoppet. Det var det mest eksotiske vi hadde opplevd hittil.

Polis, polis, potatisgris

Nå var vi egentlig grundig lei av Strømstad. Vi ville hjem til Norge, der glass betyr glass og alt er mye enklere. Etter at Henrik og Katja hadde tatt et par Red Bull på styrten travet vi mot bilen. Vidunderdrikken smaker ikke akkurat godt, men har en artig virkning.
I baksetet hjem var vi så gira at vi kunne synge "Gubben og Gamla" helt opp til 1000ball, til sjåfør Mortens store glede. Han var nesten ikke irritert i det hele tatt. De andre bilistene, derimot, ble irriterte fordi Morten til stadighet kalte dem sinker og romper. Stakkars, de var jo pensjonister og ikke vant til å kjøre biler som gikk i over 40 km/t.

Det mest spennende med hele turen var allikevel om vi ville bli stoppet i tollen. For dette formålet hadde vi stappet flere plastposer fulle av melis og var sant og si ganske oppspilte da vi kom til grensen. Vi kjørte ekstra sakte forbi den svenske tullstasjonen.

Ingen reaksjon. Ikke engang da vi lente oss ut av vinduene og ropte ""Polis, polis, potatisgris" det høyeste vi kunne, så vi tegn til intelligent liv der inne. Heller ikke på den norske siden av grensen fant vi så mye som en aldri så liten politimann. Hvor er det de gjemmer seg når man har lyst til å drite dem ut???

Skuffelsen var stor, men vi hadde fremdeles et par kilo smågodt å spise. Den som ikke spydde før vi nådde Oslo vant resten av godteriet. Noe overraskende vant vi alle sammen, men ingen ville ha premien.

Norsk pølse¿

På en hjemmekoselig norsk bensinstasjon kunne vi endelig puste lettet ut. Alle snakket norsk, og pølsene var helt norske. Akkurat det man trenger når man er litt småkvalm. Henrik kysset asfalten og lovte seg selv at han aldri mer skulle forlate gamlelandet. I alle fall ikke før vi fikk penger til å dra til Syden¿Kommentarer fra brukere

Tom 31/01/2007 - 23:36

Smugle redbull. da har du mye med deg.
du har lov og ha med deg 400 bokser med redbull over til norge. ( se www.toll.no og søk på redbull klikk på første link ) jeg har alltid en kopi av den når jeg er i sverige..

suuv 06/08/2006 - 13:40

hvorfor i alle dager drar du utenfor landets grenser????????????????????????????

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish