Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Siste kveld med gutta fra helvete
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg har vært i helvete. Gjennom litteraturen og særs godt utviklet fantasi har mine drømmer redusert meg til kaldsvettende ynkrygg mer enn en gang. Men jeg har også vært i himmelen, og jeg kan med hånden på hjertet fortelle at det ikke er danskebåten. På Stena Saga regjerer Gamle-Erik.


Jeg husker ikke hvordan det begynte, og jeg husker ikke hvordan det endte. Jeg har fortsatt et godt inntrykk av mine kolleger, Göran og Henning, og Fredrik vet jeg hvor jeg har. Mats, derimot, sammen med undertegnede, er derimot ikke av denne verden, og heller ikke av neste. Om vi i det hele tatt skal finne fram til et passende tilholdssted for oss, ville vel en gammel klisjé som "syvende sirkel av helvete" være i närheten. Grunnen til at jeg føler det sånn, og grunnen til at jeg har valgt å flykte landet, har å gjøre med hva som hendte den kvelden, den natten og den påfölgende dagen.


Båten var forsinket, kanskje det var det som utløste det hele. Kanskje det var pengene som gikk tapt på casinoet, kanskje lå lösningen på bunnen av en klar, tom glassflaske. Det som utspilte seg dette dögnet var så hinsides all fornuft og forventninger at det var vanskelig å få grep om hva som hadde skjedd.
- Fy faen for en tur, sa Fredrik. Jeg var enig, på alle plan. Etter et dypdykk i gratisalko gikk det allvårli gäli me'n Mats. Såvidt jeg husker tok det vaskedamen godt over halvtimen å få bort bevisene for hva som hadde skjedd der utenfor discoen. Gratis rødvin hadde på mystisk vis sneket seg ut av Mats' munnvik der han seilte avgårde, mot herreoasen i enden av gangen. På noenlunde samme sted utspilte seg senere et drama av voldelige proporsjoner, uten at jeg fikk, eller ville, ta del i det. Jeg tror mine kolleger var involvert.

De samme kollegene befant seg også på dansegulvet etter Mats' utskeielser, og jeg hadde løyet om jeg ikke så signalene allerede da. Dessverre finnes ingen bilder av at jeg slipper min halvfulle pils på dansegulvet, holder på å miste balansen og søler på to morske herremenn. Jeg blir stående og svaie, men min kollega Henning får all skyld, og litt bråk for det hele. Han blir faktisk truet. Det er da det skjer, og det da jeg får umåtelig respekt for min kollega. Han lener seg tilbake med sin tynne vegetarkropp, ser dem opp og ned med sløret blikk, og gir dem finger'n.

Jeg husker ikke hvordan jeg kom meg til lugaren, eler hvordan jeg klarte å sove med det hodet jeg hadde fått utdelt den kvelden, men jeg husker at jeg ble vekket på morgenen av at Mats ville ha meg ut til frokost. Kjekt spaserte vi opp til restauranten, men fikk vi noe å spise? Neida, de hadde nemlig fått et A4-ark om oss. Ikke engang det gamle trikset med å myndiggjöre de umyndige funket denne gangen, de hadde nemlig fått rapport om oss, disse byråkratene. Dermed endte det med at vi måtte betale for oss, men det var likevel billig. Vi forsynte oss godt av tappekranene, for å si det sånn. Det var kanskje det som gjorde at det gikk som det gikk.

Det var stille før stormen. Fredrik eller Göran, jeg husker ikke hvem, hadde värt en tur i tax-freen og kjøpt med seg ostepop og greier, mens vi andre hadde hentet is. Det var da isen begynte å finne vegger og tak at vi ante at noe var i gjæring. Og det gikk slag i slag, uten at jeg skal kjede noen med detaljer. Jeg fant sengen litt senere, men det var mest på slump.

Slutten vet dere. Det måtte oppdages av noen, dette her, og disse noen viste seg selvfølgelig å være fra Stena Line. Dermed var det noen ulovlige inndragelser her, noen trusler og ydmykelser der, men da vi gikk av båten, var vi enige om at det hadde vært en ganske fin tur.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish