Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Velkommen til Harryland!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hvor drar colombianerne når det er ferie og de mangler penger? Svaret er enkelt. De pakker en bil full av unger og bagasje og kjører noen timer innover i landet, til den lille drittbyen Melgar.


Melgar har absolutt ingenting å by på som en ferieby, bortsett fra det enkle faktum at det er mye varmere enn Bogota. Derfor har det vokst fram et merkelig fenomen - en badeby hundrevis av kilometer fra kysten, med et svømmebasseng rundt hvert hjørne.

Som en god colombianer på påskeferie stappet jeg en rundt regnet ti venner inn i en gammal jeep og satte kursen mot Melgar. Riktignok var det slett ikke jeg som kjørte, det ville vært en helsefare av de større, men jeg hjalp til så godt jeg kunne fra forsetet. Allerede på veien ut av Bogota ble det klart for meg at vi var langt fra de eneste som hadde fått ideen å forlate byen for noen dager. Fortauene var fullpakket av tusenvis av mennesker med bagger og hylende babyer, og alle ventet de på en eller annen skranglebuss som skulle ta dem med til varmere strøk. Landeveien var mildt sagt et helvete, i og med at trafikkregler blir regnet for en god vits her nede, og fyllekjøring et must. Dog kunne vi føle oss trygge for geriljaen, på grunn av ferien hadde militæret inntatt veiene og holdt strengt vakt med store maskinpistoler.


Så vi kom da fram til Melgar i god stand og parkerte på torget. Hvis man tenker seg hele white-trash Amerika på ett og samme sted kommer man likevel ikke i nærheten av torget i Melgar. Folk med penger drar ikke hit, men til andre småbyer i nærheten med langt mer fancy hoteller og diskoteker med DJs. Melgar er byen for de fattige og de vulgære, og for oss som bare har kommet for å drikke oss dritings på billig booze. Torget er et sydene hav av selgere, som selger alt fra badedrakter til stekte innvollede, alt sammen akkompagnert av endel fluer, hylende unger, esler og lommetyver. Stanken av råtten frukt og gammelt kjøtt er overveldende, og enhver nordmann får lyst til å tilbe nærmeste dogud. Men doene er enda verre, så det er slett ikke å anbefale.

Mange av turistene kommer helt uten penger og uten et sted å bo, de sover i en park eller på torget, og i en tidlig morgenstund kan man se hele familier sove på gata. Så var også tilfellet med oss, vi ante ikke hvor vi kunne slå oss ned for natten, og alle hoteller var stappfulle. Som sendt fra himmelen kom derfor en venn av en av mine reisefeller, han hadde et svært hus tre minutters gange fra Melgar, og der ble vår eminente residens. Akkurat passe tilbaketrukket, med trær tunge av mango og kokos, badebasseng og jacuzzi med skum. Ikke noe kunne vært bedre, og vi kunne nyte late dager i bassenget med sol og iskald pils.

Når kvelden faller på i Melgar og det er tid for å gå ut, blir byen om mulig enda verre. Enn hel gate er viet diskoteker og barer, som seg i mellom har en konkurranse om hvem som klarer å spille høyest. Harrytrance er siste mote på musikkfronten i Melgar, og den dundrer ut overalt med visse innspill av salsa her og der. En liten tur inn i trancehelvetet, som holder en 50 varmegrader, var nok for meg. Vi valgte en av tre diskoteker som ligger litt utenfor byen, og som er litt bedre i og med at de er stasjonert utendørs. Musikken er like ille, men lavere, så man holder da ut. Alle stedene har til felles at man ikke kan bestille en enkelt drink, det går bare i hele flasker. For en helflaske brennevin må man ut med en drøy hundrelapp. Etter en stund med helflasker fortoner det meste seg vakkert, til og med Melgar.

I hele området rundt Melgar og det mye mer eksklusive Peñon arrangeres det store afterpartyes på private eiendommer, og her kan man føle seg som russ igjen, hvis man savner russetida. Enorme lys og lydanlegg, uforsvarlig drita mennesker, mye øl og dansing till morning light.
Moro var det lell, tenker man når man igjen er i Melgar sentrum sånn i 7-tida. Som ved et trylleslag er byen forandret til en fredelig landsens småby, der vanlige folk gjør de vanlige folk pleier en tidlig morgenstund. Turistene sover ut rusen, selgerne har ikke åpnet butikken enda og man kan innta en stille frokost på en av de lokale restaurantene. Valget står mellom kumagesuppe, bønnestuing og banan med kylling. Jeg sto glatt over frokosten denne morgenen, uten å føle meg spesielt ille til mote.

Når den intense turismen ikke er tilstede, er det lett å forestille seg Melgar som scene for en av bøkene til Garcia Marques, og det er i grunnen ganske malerisk med de små husene, muldyrene og frukttrærne, den fuktige heten og alle de gamle damene.
Men etter klokken 7 om morgenen er Melgar helvetet du ikke kommer tilbake til, med mindre du er hensynsløst dritings. Eller kanskje man glemmer alt det andre og bare husker den billige alkoholen og svømmebassengene. De kommer iallfall tilbake neste påske, turistene altså.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish