Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Fun, sun and guns i Mañana Bay del IV
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Beina på bordet og roomservice
Ferden "hjemover", til Sharm el Sheik, går i høy hastighet mens det mørkner til kveld. Ute i ørkenen lurer landeveisrøvere på kameler med maskingeværer og få skrupler. En eller annen forteller meg at vi har væpnet vakt på bussen. Vi har hatt væpnet vakt med oss under hele oppholdet faktisk. Så mye for etterretterlig journalistikk. Men det er vel uansett ikke helt min greie.
Den væpnede vakten, og også politieskorten vi har hatt under hele oppholdet (som jeg faktisk fikk med meg), er noe man har innført på grunn av en rekke uheldige insidenter de siste årene. Hele busslaster med tyskere som har fått skåret ut et ekstra bredt smil noen centimeter nedenfor hakepartiet for eksempel.

- Det har vært en del slike hendelser opp gjennom årene, men det er ikke slik lenger. Blant annet på grunn av disse sikkerhetstiltakene, forteller Tamir. Tiltakene inkluderer politi-checkpoints gjennom hele Sinai-ørkenen slik at man ikke kan være borte i mange minuttene før store deler av den egyptiske arme er inne i ørkenen med den virkelig tunge skytsen. Men det skjer ikke særlig annet enn at jeg er litt smånervøs hele turen. Andre sprer rykter om lyssignaler og vi passerer uvanlig mange biler med "motorproblemer" som forsøker å stanse oss for å få "hjelp".
Tilbake på Sonesta Club er det beina på bordet og roomservice. På verandaen med kalde pils og begrenset grøftefyll. "The Cable Crew", Don og undertegnede drikker mens det er i ferd med å bli morgen. Når sola står opp er det bare meg og Don igjen og vi nyter en spektakulær soloppgang på hotelltaket med den enorme ørkenen på den ene siden og palmetrærne og etter hvert Rødehavet på den andre. Kontrastenes land (en term man stort sett kan bruke og har brukt om de aller fleste land fra Cook Islands til USA).

Lokale piker, norske piker og italienske piker
Det er siste døgnet i Sharm el Sheik. Jeg avlyser en avtalt dykketur med henvisning til enorm hodepine, og skjønner at jeg må tilbake seinere. Sjekklisten har stort sett strykninger nå. Droppet Jordan, hippielandsbyen Dahab, utflukt til Sinaifjellet (hvor Moses skal ha kommet ned med noen skriblerier en gang), dykking, historiske Luxor, båtutflukt på Rødehavet. Det eneste som er gjort er Kairo, soling og fylla.
Dermed er siste dagens gjøremål på mange måter fastlagt. En haug timer i sola og en avsluttende kule i Sharms sjarmerende uteliv.
Etter å ha snorklet og solbadet og nytt vakre kvinnekropper på stranda møtes de fleste på Hard Rock Café rundt midnatt. Det er litt avskjedstemning og til og med Pyramidenes utsendte har giddet å bevege seg ut blant folk. På dansegulvet har de ansatte på stedet en slags oppvisning til en eller annen Middelhavshitt og unge herr Due forelsker seg i lokale piker, norske piker og italienske piker. Plutselig går det opp for ham hva det er han har manglet hele denne tiden. Sex.
I noen hektiske timer tråles det begrensede sentrum etter noe å legge øynene sine på, og til slutt lyktes det. En fabelaktig vakker italiensk arkitekt står og danser på Bus Stop, et imponerende artig sted, og i det en rolig sviske begynner tar jeg kontakt. Paola bor her nede og tegner hoteller for egyptiske sheiker. Jeg må definitivt komme tilbake, skjønner jeg.
- Så skal vi stikke hjem til meg, sier hun etter noen timer med prat og flørt, og akkurat her stanser denne beretning om Egypt. Dere får dra dit selv, og kanskje støter dere på en underlig skrue som ligger å steker i solen og som forbanner seg på at han skal ut å dykke en av de nærmeste dagene.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish