Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Malaysia - slum, strender, jetset og jungel.
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Tenk deg den mest forferdelige slum. Se for deg en sinnsykt trendy shoppinggate. Og deretter drøm om å leke Tarzan i en øde og farlig jungel. Alt dette har jeg gjort i Malaysia. Aldri før har jeg hatt det så gøy, men heller aldri sett så mye jævlig.


Av Elisa Grindland

Kuala Lumpur - sivilisasjon!

På gaten i Kuala Lumpur får jeg fotmassasje av en ung mann. Vi småprater. Chatter. Ahmed, som han heter, er 30 år og har vært fotmassør så lenge han kan huske. Fotmassør på gata, for svette turistbein. Og i stanken av fotsvette, og dunsten av den intense massasjeoljen, sier han med beveget stemme; ¿You - beautyful¿. Jeg blir selvfølgelig smigret og gir ekstra tips, og han smiler enda bredere.

Da jeg senere ble fortalt at asiatere ser på oss skandinaver som ¿The pink people¿ forsto jeg at jeg hadde blitt lurt. Jeg innså at jeg som blond, og muligens noe naiv, må takle flere slike situasjoner i fremtiden - og bestemte meg for to ting. Jeg måtte få prutestemme, og jeg måtte bli brun!


Etter 8 timer på tog fra Singapore ruller vi inn i Kuala Lumpur. Byen jeg har lest om i Donald, men som jeg antok var like ¿fake¿ som Andeby. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde særlig store forventninger. Jeg ventet en småby i Norge, der Block Watne husene var byttet ut med slumskur. Så feil kan man ta.

Kuala Lumpur er Malaysias hovedstad, og er på alle måter en storby, der Oslo kunne utgjort et kvartal. Det jeg møter er faktisk mer moderne enn de fleste andre storbyer i verden. Men kontrastene er enorme. Byens flotte skyline, med sine glinsende skyskrapere, er en avspeiling av Malaysias økonomiske boom på 1990-tallet. I andre strøk er det slum. Altså;Kuala Lumpur er kontrastenes by.

Etter min mening er ikke Kuala Lumpur noen spesielt tiltalende by, slik som Singapore. Det er mer møkkete, ekstremt mye luftforurensning og generelt mye elendighet. Det er sivilisasjon, i ordets rette betydning. Masse folk, med alt som hører med! Men Kuala Lumpur er veldig asiatisk, og har en spennende atmosfære som må oppleves.

Og folk er superhyggelige! Alle smiler og er veldig hjelpsomme. Omtrent hver eneste taxisjåfør jeg kjørte med spurte meg ut om Norge (som de for øvrig ikke hadde en anelse om hvor var), og guidet engasjert mens vi kjørte. Sightseeingturer ville blitt en unødvendig kostnad for mitt vedkommende.

Det første jeg allikevel gjorde var å ta en dusj. En kald dusj. Kuala Lumpur er varmt, altfor varmt. Luftfuktigheten er dessuten ekstrem, og som sagt er det mye forurensning. En tur til fugle- og sommerfugl hagene kan være et godt alternativ om du blir lei av møkk og støv. Her kan du vandre inni store nett, nyte vakker natur og nydelige fugler - i alle regnbuens farger.

Vi besøkte både Chinatown og Little India, og det er like spennende her som i Singapore. Her kan du få tak i fake klokker, mobildeksler og t-skjorter for en slikk og ingenting. Jeg gjorde selv et kupp, og prutet på en t-skjorte fra 150 til 30 kr. He, he¿ Eller så kan du få deg en deilig fotmassasje som jeg også gjorde.

neste sideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish