Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Frykt og avsky på Svalbard
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Svalbard er kaldt som bare faen. Det er øde, mørkt, stille og fullt av dyr som lengter etter å rive ut ryggmargen din. Likevel et ønsket feriemål for nordlendinger og friskuser i alle aldre. Hvorfor det? Hva er det som frister med ødemark hundre mil unna noe som i det hele tatt ligner på sivilisasjon? Må det være så kaldt?Propaganda tar temperaturen på Svalbard, midt på svarteste vinteren, idet highrollerne fra Amsterdam tar steget ut av flyet og ned på rullebanen på Svalbard International. Fire lag til tross, kulden biter og vinden river i ører og ubeskyttede kroppsdeler.

Vi hadde valget mellom Milano og Svalbard forut for denne turen, og vrir oss bittert i det som virker som åpenbar feilprioritering. Likevel tar valne, blåfrosne fingre tak i bagasjen og vi begir oss inn på flyplassen, der vi umiddelbart støter på gamle kjente. Vi slipper å gå til Longyearbyen.


Eksklusive Funken Hotell ligger i utkanten av Longyearbyen. Med rikt utvalg i baren, solarium i kjelleren og hardporno på hotellTV¿en begynner vi å tø opp. Riktignok finnes ikke svømmebasseng, men problemet løses i et stort badekar på rommet, og standarden generelt er svært høy. Det blir fyrt i peisen når det ble mørkt, i halv ett-tiden, da er det konjakk og sigarer i dype Chesterfieldere, og alt er vel. Spriten er billig på Svalbard, under en fjerdedel av hva det koster hjemme, derfor vil nærmest enhver type konjakk koste i underkant av femti kroner på utestedene. I made a mental note of that.

Vi befinner oss på Svalbard, det er lørdag, spriten er billig, jentene er pene (har vi hørt), det vil med andre ord si bytur. Det siste jeg husker er Simpsons på TV3. En allnighter dagen før spolerer alle sjanser til alkoholkonsum lørdag kveld, og det er to skuffede samegutter som våkner opp dagen etter. Heldigvis i tide til frokost, servert av en urban goth-pike med desperasjon i stemmen. Hun har akkurat kommet til Svalbard hun også.

Shopping er kult på Svalbard, tunge håndvåpen koster en brøkdel av prisen på fastlandet, porselen og nips likeså. Alle tradisjonelle taxfree-varer selges på Svalbardbutikken, under ett tak, og jeg tror aldri jeg har sett lavere priser. Heldigvis har katastrofal økonomisk planlegging ødelagt enhver sjanse til større innkjøp, men en flaske karate og to russiske champagneflasker trøster litt. Bare synd det er søndag.

Les merKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish