Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
London fortsatt II
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Attraksjoner
Marie har jobbet som guide i London, og har sett alt som er verdt å se så mange ganger at det nær har blitt kjedelig. Men hun er ikke tvil om at det er mye imponerende arkitektur for ¿nye¿ gjester, og det har da kommet en og annen nyvinning også.
- The London Eye for eksempel, sier hun.
???
- The London Eye er verdens største pariserhjul. Det går kontinuerlig hele tiden, forteller Marie.
Og det er et ganske imponerende syn der det enorme hjulet strekker seg hele 135 meter over Themsen, like ved siden av de noe eldre og trauste turistattraksjonene Big Ben og Parliament.
- Man skal kunne se 40 kilometer i alle retninger, forteller Marie.

20 millioner pund har herligheten kostet, og det er 32 glassgondoler som går rundt. Nok av plass til at en del kan komme med, med andre ord.
I samme området ligger som sagt Big Ben og Parliament også, pluss at Buckingham Palace er innenfor rekkevidde og Westminister Abbey nærmere enn det igjen. Noe lenger opp og østover finner man London bridge og etter hvert også Tower of London.
Ellers tilbyr også her British Airways informasjon og rabattordninger på disse og andre attraksjoner, museer og guida turer.

Fotball
Mange drar til London og England med et mål for øyet; fotball. Enten de holder med Liverpool, Manchester United, Chelsea eller Arsenal, så er sjansene for å få sett dem relativt store dersom man planlegger tur til London. De to siste lagene er jo fra byen, og med Tottenham, Watford, West Ham og Wimbledon som også er fra byen så er de andre lagene titt og ofte på besøk. Eller kanskje er det landskamp på gode, gamle, snart flunkende nye, Wembley. Selv opplevde jeg Arsenal ¿ AIK i Mesterligaen på Wembley, og jeg må virkelig innrømme at det er noe magisk med å være akkurat der.
- Det blir liksom ikke helt det samme på Selhurst Park, men det er nettopp det som gjør fotballen til noe ekstra spesielt; Det er ikke noe annet sted i verden jeg heller vil være enn akkurat der når Wimbledon spiller hjemmebane, forteller Stig mens vi er på vei for å se dem ta i mot en av erkerivalene Tottenham, med Steffen Iversen og Øyvind Leonardsen med fra start. Det blir liksom ikke akkurat vennskapsmatch.
Likevel er det først forbrødring på en av de mange pubene mellom togstasjonen og stadion, og en jovial liten krangel oppstår mellom en i Tottenham-hvitt og en i Wimbledon-blått.
- Leo? Nah, we didn¿t even want him anymore, forteller den blåkledde.
- But look how he¿s grown since he left you, and especially after his stay in Liverpool, sier den hvitkledde.
- Well, a lot of stuff grow well in shit, parerer den første.
Så ler man godt, tømmer ølen og går til hver sin banehalvdel for å rope obskøniteter til hverandre. Og etter kampen er det ikke snakk om noen forbrødring.
- Det er greit før kampen, men etter kampen blir tonen gjerne litt mer amper. Da har det ene laget tapt, eller man er forbannet på noen dommeravgjørelser og slikt. Men neste år er alt glemt og man kan sitte ved samme bord igjen, forteller Stig.
I tillegg til nevnte fem lag er det en rekke lag nedover i systemet som også er fra London, og du finner knapt noen i byen uten et lag i hjertet.
Så enten du skal se fotball, handle, bare se og knipse bilder eller dra på teater, så er London så definitivt byen.


Epilog: Klokken er halv ni om morgenen, jeg sitter på toget sammen med redaktør Mats S Ulshagen, og vi har ikke sovet i løpet av natten noen av oss. ¿En taktisk nødvendighet¿ kaller Mats det ettersom han ikke har noen tiltro til det å stå opp tidlig for å rekke fly.
- Alle fly som går før tolv om morgenen bør man holde seg våken den forestående natt, sier han, og jeg er i utgangspunktet enig.
At Mats forteller at han har mistet noe slik som seks fly fra London gjennom tidene, en gang på grunn av en svane(!) og en annen gang på grunn av morgenrush, gjør heller ingenting fra eller til for meg.
Klokken fem over halv ni bestemmer jeg meg for å lukke øynene litt, togturen er lang og jeg har et vanvittig underskudd på søvn. ¿Konduktøren eller Mats vekker meg på Stanstead¿ tenker jeg.
Tre timer senere er vi på vei tilbake til London, Mats ser forvirret på meg og spør hvorfor jeg ikke vekket ham. Jeg spør ham om det samme, og vi spør konduktøren. Vedkommende ser rasende på oss og spør om vi har billett tilbake til London igjen.
Vi er på vei tilbake til millionbyen. Egentlig helt greit spør du meg.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish