Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
London fortsatt I
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
London er ikke som alle andre millionbyer. I mangelen på høye skyskrapere, et oversiktlig sentrum og den ufordragelige storbymentaliteten selv vi fra Oslo ikler oss om med, er det godt å se at London tilbyr alt og mer til uten at man trenger å måtte stå i kø bak tusenvis av andre med kamera rundt halsen og kart i hånda.
Tekst av Didrik DeliriumDet blir sagt om London at byen mer er et knippe landsbyer som er vokst sammen enn den er en by. Verdt å merke seg er det da også at i det som virkelig er London sentrum bor det bare noen knappe tusen, men byen synes å strekke seg uendelig av gårde. Selv er jeg innkvartert nesten en halvtimes kjøring sør for Victoria Station, en av mange hovedjernbanestasjoner i byen, uten at det er spor av forstad i nærheten av meg. Snarere bor jeg like ved sydende Brixton, et område som kan sammenliknes med Grünerløkka i det at det nylig har blitt ganske hipt å bo der. Men der stopper da også sammenlikningen. For mens Grünerløkka har blitt et sted hvor man går på cafe og etter hvert betaler like mye for en kaffe latte som man tidligere betalte for en øl der, så finner man i Brixton et uteliv som byr på utrolig variasjon både i uttrykk og pris. Man kan spise sein middag på en indonesisk restaurant som etter hvert på kvelden går over til å bli en smeltedigel av kulturer ettersom musikere, kunstnere, bohemer og hvemsomhelstere fra alle verdenshjørner tyter inn. Eller man kan gå på The Mass, en nedlagt kirke som har blitt klubb, og velge mellom to forskjellige dansegulv med dunkende rytmer. Eller du kan gå på en av mange vanlige og uvanlige puber i området, med alt fra bittesmå superpopulære lokaler der folk må stå utenfor og varme seg på ovnene med kastanjer for å få drukket sin pint og enorme typiske puber med dart, jukebox og irske bartendere.

- Jeg har begynt å gå ut litt her i det siste, etter at jeg flyttet ned til Streatham Commons, forteller Stig Jacobsen, vokalist og låtskriver i det norske Godlike Genius, et band med base i London. Han dro til London for å skrive hovedoppgaven sin i sosialantropologi, men med bandet, ny kjæreste og en altoppslukende interesse for det vekselvis norske fotballaget Wimbledon, tviler han på at han drar hjem med det første.
- Jeg trives umåtelig bra her, forteller han.

Uteliv
Da Stig kom til London første gang flyttet han til Caledonian Road like ved Angel stasjon litt nord i sentrum, og det er derfor naturlig at det er dette strøket han er mest kjent med.
- Stort sett har jeg pleid å gå ut i området rundt Highbury & Islington, eller i det mer beryktede Hackney, forteller han. Som Brixton kan disse strøkene også med god vilje sammenliknes med Grünerløkka ¿ Gamlebyen, men det er med mye godvilje.
- Hackney kan være et litt ¿skummelt¿ sted, og har historisk vært et sted med mye narkotika og en del problemer. Dette er imidlertid i ferd med å bli mye bedre, og det kan helt klart anbefales å ta en tur i strøket, forteller han, og anbefaler spesielt noen av de karibiske stedene.
- Det kan virke litt fremmed med metalldetektorer i dørene, men da vet man i det minste at det er helt sikkert der inne, sier Stig og ler.
Ellers går det an å gå ut i Soho og i ¿turistland¿ ved Picadelly Circus og Leicester Square.
- Her er det riktignok mye turister og det er høy frekvens på lommetyver, horer, stive priser og den slags som gjerne henger tett sammen med masseturisme, forteller Stig, og anbefaler heller å ta en tur her på dagtid.
- Man burde absolutt få det med seg, sier Stig og anbefaler særlig Soho når det gjelder spisesteder.
Stig har selv tatt seg en deltidsjobb på et utested som heter The Water Rats. Det er en kombinert pub og konsertsted, som huser standupkomikere, små indie-band og lokale størrelser. Stigs beskjedenhet gjør at han ikke vil si så mye annet om stedet enn at det stort sett er pakket av folk der, og hans eget band har spilt et par ganger på stedet. Jeg møtte selv en av dem som driver stedet, Allan, og kan anbefale både hans kunnskaper om byen og stedet selv. The Water Rats ligger like ved Kings Cross og er lett å finne fram til.
Andre strøk som det med hell går an å gå ut i er de mer uptown-strøkene rundt Fulham og Chelsea, og i området rundt Nothing Hill Gate.
- Det finnes uteliv for alle tykkelser på lommeboka, sier Stig. Hans egen slunkne økonomi tilsier at det ikke blir så mye ut i de strøkene, men han vet absolutt og anbefale også disse områder av byen. Regel nummer 1 i London er stort sett å ta T-banen til nærmest en hvilken som helst stasjon på Circle Road eller innenfor, og så bli kjent med de lokale stedene.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish