Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Australia - del 5
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Sydney er genialt for SHOPPING, og ettersom det er min favorittsyssel nr.1, kunne jeg ikke annet enn å STORKOSE meg! I hovedgaten George Street har investorer fra Malaysia sikret en vellykket rehabilitering av ærverdige Queen Victoria Building fra 1898, beskrevet som verdens vakreste kjøpesenter og på folkemunne bare kalt QVB.

Ikke bare er kjøpesenteret like vakkert som hvilket som helst slott, men det har også mange staselige butikker- litt vel dyrt for min lommebok, men uansett verdt en kikk!!

Etter et par dager med storbyliv var det klart for å få se Australias stolthet, kenguruen. Vi dro til en dyrepark utenfor byen, som for øvrig også var setting for Skippy-filmen.


Å, dere aner ikke hvor skjønn en kenguru er. De gikk løst rundt, og vi kunne gå å klappe og kose. Det skjønneste var de små ungene i lommen som stakk ut i ny og ne. Men høydepunktet var allikevel å få kose en koala.

Og noe annet du ikke kan unngå å legge merke til. Australiere er utrolig vennlige og hjelpsomme. G¿day folks¿ sier de med smil om munnen til både kjente og ukjente.På cafe møter jeg Mirna (19) som kan fortelle meg om det å være ung i Sydney. Men hun ler når jeg spør.

-Sydney er en gedigen by, og utrolig flerkulturell, forteller hun Jeg f.eks har vokst opp i et strengt hjem, og har dermed hatt en annen oppvekst enn andre. Livsyn og religioner er mange, og dermed er det også store kontraster. Noen fester og lever livet. Andre konsentrerer seg om skole og familie. Andre surfer hele dagen, noen jobber, slik som jeg, og andre ligger bare på beachen.

Jeg nikker forstående, og skjønner at jeg umulig kan sette meg inn i alle Sydneys ungdomsliv. Men det skal hvertfall sies at ungdom i Sydney generelt har det godt. Dette er en ¿vestlig¿ storby, og det bærer både klær og oppførsel preg av.

I disse dager arrangeres de olympiske leker i Sydney, og jeg må ærlig innrømme at jeg er sinnsykt misunnelig på de heldiggrisene som har OL-billett. Sydney var en fantastisk opplevelse, rett og slett fordi det er så langt borte, men allikevel ganske nært vårt vestlige liv.

Overraskelsene og opplevelsene bare strømmet inn av seg selv, og jeg koste meg i ordets rett forstand. Skulle nok hatt flere dager i Australia, og fått sett mer, bla. ¿The outback¿, men tiden strekker ikke alltid til.

I stedet måtte vi si adjø til kenguru, korallrev og koala, vinke farvel til landet hvor månen er ¿opp ned¿ og vannet renner ¿feil¿ vei ned i sluket. Vi vendte nesen mot Fransk Polynesia. Og det var ikke noe dårlig valg¿

australiafactsKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish