Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Australia del 4
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

SYDNEY

Det tok litt tid før jeg fattet at jeg faktisk var der- i Sydney, byen med dette stilige operahuset. Noe mer visste jeg vel egentlig ikke, og derfor hadde jeg vel heller ingen forventninger. Og nettopp derfor var det et overveldende syn som møtte meg. Stilige greier, var det eneste som sto i hodet på meg. Rett og slett tøft.

Sydney har rundt 3,7 millioner innbyggere, og er mer vidstrakt enn Los Angeles. Det som kanskje fascinerte meg mest var de gedigne skyskraperne kombinert med den nydelige kystlinjen langs byen med gyldne sandstrender og sjarmerende små havner.


Darling Harbour, et gammelt utslitt havneområde, er gjenoppbygd som Sydney sitt svar på Aker brygge. Her er en vrimmel av spisesteder, spennende butikker og galerier, et museum for kunst, vitenskap og teknologi, amfiteater, akvarium og mange hoteller.

Søker du turisme, drar du hit. Og egentlig burde du dra dit uansett. Det er utrolig merkelig, men fantastisk flott hvordan de har utnyttet de gamle havneanleggene og skapt et trendy havnesentrum.

Også den tidligere lugubre gamlebyen The Rocks er verdt et besøk. I skyggen av Sydney Harbour Bridge framstår den i dag som en av byens fremste attraksjoner. Det er pietetsfullt restaurert og piffet opp, og om kvelden er det yrende folkeliv.

Det bugner av restauranter med nydelig mat og på kveldstid er det livlig kveldsliv i barer og kroer som strides om rangen som Sydneys eldste.

Vi bodde på et flott hotell i utkanten av sentrum, men vi oppdaget raskt at vi ikke bodde i byens beste strøk. Vi hadde nemlig havnet midt i det syndige Kings Kross distriktet hvor amerikanske soldater på permisjon under Vietnam-krigen slo seg løs med sex og alkohol, og hvor det alene i 1989 var drøye 300 svensker som ble ranet eller mishandlet!

Ja, ja¿sånn kan det gå. Men her har australierne tatt i et tak og prøvd å ordne opp. Fortsatt ligger sexklubbene tett i tett på begge sider av Darlinghurst Road, og i noen av sidegatene røper små røde lykter hva som foregår bak de anonyme fasadene.

Men politiet har slått hardt ned på fyll og narkotikahandel, og etter at alle dørvaktene i sexklubbene fikk skilt med ID-nummer på brystet, avtok lysten til å banke opp gjestene.

Så- Kings Kross er verdt et besøk. Det finnes nå et økende antall utsøkte spisesteder i området, og forretninger som satser på ganske andre vareslag enn pornoblader og sexartikler.

Her holder også mange backpackere til, nettopp fordi det er billigere å bo i slike litt ¿skitne¿ strøk. Men som sagt - det er billig- men BRA!

Egentlig er det generelt ganske billig å bo i Sydney. Mens de fleste Sydney-hotellene for 10-15 år siden ble regnet som dyre, er det i senere år skjedd en dramatisk forandring til det bedre, både når det gjelder pris og kvalitet.

Nye hoteller er åpnet på løpende bånd, og utvalget er svært godt i alle kategorier, fra upretensiøse krypinn til fem-stjerners hotellanlegg, hvor du betaler det halve av hva et tilsvarende værelse koster i Europa.

les mer!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish