Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Hvor skal skoleturen gå?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Vet dere ikke hvor dere skal reise på skoletur? Da har stiftelsen Hvite busser til Auschwitz flere alternativer som både dine medelever, lærere og foreldre kan samtykke til.
Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz (HBTA)har siden starten i 1992 bidratt til at nesten 70.000 deltagere fra hele Norge har fått oppleve en litt annerledes skoletur. Reisen foregår med buss fra 5 til 10 dager og inneholder store kontraster i opplevelser og kulturforskjeller. De fleste velger turen som er på 8 dager.

Reisen foregår med buss og ofte reiser man sammen med en annen klasse i samme buss. Man får da muligheten til å bli kjent med andre unge mennesker, noen finner seg nye venner og noen forsterker samholdet og omtanken for de man går i klasse med. )


Om man velger å reise med Hvite busser vil man med få se bevis på nazistenes grusomheter og nøye planlagte utryddelse av folkegrupper. Dette blir man selv vitne til i konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau, Sachsenhausen og Ravensbrück.

Leirene Auschwitz og Birkenau ligger i Polen, en times kjøring fra Krakow hvor man har tre overnattinger på hotell. I tillegg til leirbesøk er det satt av tid til besøk i de fantastiske Saltgruvene utenfor Krakow. I gruvene vil man oppleve en veldig kontrast til hvordan mennesket kan bruke sine ressurser på å skape noen vakkert i forhold til det destruktive som man blir vitne til i konsentrasjonsleirene. Selve byen Krakow og er også en opplevelse. Her blir det tid til besøk i museum, kafè besøk og shopping for de som ønsker det. Og om man ikke finner noe i Krakow får man ny sjanse i Berlin hvor man tilbringer en hel ettermiddag med sigthseeing, eventuelt museumsbesøk og vindusshopping på Kurfürsten Damm.

På veien hjemover er man innom konsentrasjonsleieren Sachsenhausen hvor de fleste norske mannlige fangene var innom. De kvinnelige fangene, i alt 103 fra Norge, ble satt i fangeleiren Ravensbrück. Og dette er den siste leiren på reisen med Hvite busser til Auschwitz. I hver leir holdes det en liten minnestund med blomsternedleggelse og ofte er det en elev som leser et dikt. Etterpå er det et minutt stillhet til minne om de som led i leirene.

Etter denne turen håper Hvite busser at du som deltagere har fått økt kunnskap om menneskerettigheter og demokrati. Vi ønsker at du er blitt bevisst på at du som en enkelt person kan ta ansvar for at vi skal få en fredligere og mer harmonisk verden og at du har fått holdinger som er basert på menneskers likeverd.

Hvite busser har program for hver dag, men på kveldene er det opp til skolen/lærer og andre voksne å bestemme hva som elevene får lov til, så lenge man holder seg innenfor landets lover og regler og hotellets/fergens bestemmelser.Kommentarer fra brukere

Meg 12/10/2008 - 17:04

Reiser om to uker:D Blir kjempespennende..!

Tilde.. 09/11/2005 - 17:33

vi skal på klassetur dit til neste år!! blir døds spennende det da..

harad 26/05/2005 - 12:06

har selv vert der. Og det er veldi langt med buss!!

hm... 18/05/2005 - 20:31

Synes det virker litt lattelig at folk vil dra for å se et sted hvor flere tusen mennsker ble drept. Vi burde kanskje ha litt respekt...

cecilie 09/02/2005 - 21:06

åå jeg gleder meg skal dit med de hvitebussene til sommeren:D

Anne 27/04/2004 - 19:54

Jee en polentur som denn anbefales.. har hvrt på det j å..(ikke denne) og det er lærelikt og kjempekult..

Henning 27/04/2004 - 00:13

Gratulerer med fin artikkel ! (hallis du får takke meg...)

Mette 26/04/2004 - 21:25

Weeey, første kommentaren :P

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish