Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
London fortsatt I
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Om shopping og kultur


Shopping
En som har gått ut mer i disse områder er Marie Eivik. Ikke nødvendigvis på grunn av tykkelsen på lommeboka, snarere fordi hun stort sett har bodd på Nothing Hill Gate.

- Det er et kjempebra strøk uansett om man vil drikke mye eller lite, om man går ut for en kaffe eller om man skal ta en matbit, forteller Marie. Hun legger til at det er glimrende muligheter for shopping her både i butikker og på marked.
Hun anbefaler gjerne Portobello som et slikt marked, men advarer om at det tidvis kan være utrolig mye trengsel og turister som tråkker omkring.


Det samme gjelder i og for seg Camden hvor du antageligvis får de beste tilbudene. Også her må man belage seg på stor trengsel.

- Her kan det være veldig trangt og det gjelder å passe på lommebøker og vesker, forteller Marie, som legger til at hun selv har vært utsatt for veskenapping der.

Ellers finnes det selvsagt det aller meste for kresne kjøpere. Det er Gap overalt, og tar du T-banen til Oxford Circus har du kilometer på kilometer med kjente merkevarer og mindre kjente merkevarer, og det kan lønne seg å ta seg god tid.

Også her gjelder for øvrig prinsippet om at skal man handle kan det antageligvis lønne seg å velge ut et par butikker for så å skjære gjennom og si at nok er nok.

- Det er enklere sagt enn gjort for dere menn, sier Marie og ler. Hun forteller at hun sjelden tør å gå langs Oxford Street med mindre hun nettopp har fått studielån eller hun tør å bruke av kreditten.

Men den av oss som virkelig tar av på denne vår lille handletur i Oxford Street er deres undertegnede som kjøper Prada og Jack & Jones og Nike til den store gullmedaljen. Det taktisk fornuftige Nike-bygget som ligger på selve Oxford Circus tar til slutt et endelig kvelertak på alle muligheter for å dra til London på reportasjetur med gevinst.

Kultur
Det er vel for mange først og fremst som kulturby London er kjent, i betydning av det utvidete kulturbegrep, og her kan de virkelig tilby alt. Konserter og teater, musikk og bokhandlere i kilometervis.

Mens jeg var på besøk åpnet bokhandelen Waterstone på Picadelly, etter sigende Europas aller største. Med sju etasjer, over 300 000 titler og til en stor del alltid fylt opp med mennesker, er den en dagstur i seg selv. En glimrende ide dersom du akter å ta turen over før jul.

- Leter du etter spesielle genre så finnes det bokhandlere får det meste, forteller Stig. Selv er han svært musikkinteressert og han anbefaler Helter Skelter, som er verdens eneste boksjappe og forlag som utelukkende selger litteratur om rockemusikk.

- De musikkbøkene av interesse som ikke finnes der er det ikke vært å ha, forteller han.
Skal du kjøpe musikk er det verre. Vel har de utvalget, og enkelte butikker har etasjer på etasjer med utvalg, men prisene er relativt stive til og med sammenliknet med norske forhold. Men det finnes likevel unntak.

- Det lønner seg å finne de mindre butikkene. Dem som ligger litt i bakgatene, forteller Marie. De kan man finne en del steder, men har som regel et noe smalt utvalg. Steder å lete kan være Soho og opp mot Highbury & Islington.

Skal du på teater er mulighetene mange. Selv fløy jeg med British Airways og de tilbyr pakkeløsninger der du får billetter til teater og musikaler på kjøpet. Hvor man velger fra en slags meny som kan bestilles og betales forskuddsvis.
Her kan man se de gode gamle Cats, Les Misérables og The Phantom of the Opera, eller min egen favoritt The Moustrap, som går på St Martins Theater ved Leicester Square. Et stykke jeg så igjen for første gang på tjue år eller noe slik.
Ellers kan det lønne seg å ta en prat med et reisebyrå, som for eksempel British Airways, og få vite hva som går akkurat nå, både av teater, musikaler og konserter. Av de gangene jeg har vært i London er det bare unntaksvis at det ikke har vært et rock- eller popband av en viss størrelse minst en gang i uka eller to.
- London er helt klart byen det skjer i, forteller Marie.

les om fotball og andre attraksjonerKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish