Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Dublin IV
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Kortvokste søreuropeere
Neste stopp var utenfor Temple Bar. Det var opp gågata Grafton Street og inn en sidegate. Stedet het Bruxelles, og det er rett og slett et kjempefett sted.
Her møtte jeg en gjeng baskere jeg hadde møtt den foregående dag. En pussig gjeng med relativt kortvokste, blide søreuropeere som delte to halfpints med øl og pratet fort og engasjert om ETA og Atletic Bilbao. Glimrende folk som digget Irland og den irske mentaliteten.
Det gjorde også en gjeng britiske menn som plutselig toget ned på den mest rocka delen av Bruxelles (stedet er tredelt, en rock¿n roll-del, en alternativ/britpop-del og en vanlig pub). Det var et utdrikningslag som var på fære, og de hadde selvsagt blitt kastet ut av Temple Bar. Noen dager senere fikk jeg vite at handelsnæringen i Dublin relativt enstemmig hadde bestemt seg for å nekte britiske utdrikningslag adgang til Temple Bar. Klokken halv tre på natta var det relativt lett å forstå dette da tilstanden kunne minne svakt om en gjeng tyske nazister på fylla i Oslo en eller annen gang på slutten av 40-tallet. Bare nevnte irske mentalitet forhindret at den britiske gjengen ble pælmet på hodet og ræva ut i Liffey. De ropte og bar seg, spilte imaginære fløyter (fløytemarsjene har blitt selve symbolet på protestantisk kamp mot katolikkene) og oppførte seg i kort som idioter.

Etter å ha revet i to runder (=fire halvpints) på baskerne, bestemte jeg meg for at nok var nok, og jeg forlot stedet til fordel for en nattklubb lenger ned i gata, Lilly¿s bordello. Et skikkelig ¿happening¿ sted for de ¿kuleste¿ i Dublin. Med andre ord et sted deres forteller i høyeste grad hørte hjemme.

Internasjonal gjestfrihet
- You¿re not welcome here, I thought I made that clear yesterday, sa mannen uhyre bryskt. Jeg tittet forvirret på ham. Så vidt meg bekjent hadde jeg ikke vært der den foregående dag, selv om den ubarmhjertige hukommelsen min sendte meg små stikk av gjenkjennelse.
- Ah come on. Why?, spurte jeg ham, og fikk det internasjonale standardsvaret som betyr ¿vi liker deg ikke¿;
- It¿s your shoes. You can¿t come in here with those shoes.
Gode råd var dyre, dyre råd gode, og jeg var i ferd med å forsøke å bestikke meg inn for de virkelig store pengene da et stykk utdrikningslag fra England kom togene rundt hjørnet.
Jeg så for meg masseslagsmål, internasjonale misforståelser og godt, gammelt hat, men det jeg fikk var en underlig greie. Et par av britene gikk rett bort til sjefen for dørvaktene som ikke hadde likt skoene mine og klemte ham jovialt. Deretter toget hele gjengen forbi dør og garderobe uten å betale en krone (cover charge var i utgangspunktet på voldsomme £20). Gamle bekjente med andre ord. Merkelig ettersom resten av landet syntes å mislike dette utdrikningslaget, samtidig som det ikke spilte noe særlig rolle for meg utover at jeg selvfølgelig hadde latt meg selv gli inn på stedet i kjølvannet av utdrikningslaget.
Vel inne pratet jeg da også med et par av gutta, og noen av dem var faktisk ganske sympatiske. Det viste seg at to av dem hadde studert på Trinity College og det var de som i utgangspunktet hadde foreslått å dra til Dublin.
- In retrospective I can see that it wasn¿t that a good idea, sa den ene ettertenksomt i det kameraten hans kastet en øl utover noe piker som så ut som om de ikke syntes det var UTROLIG festlig.
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish