Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Dublin II
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Pub til pub
Jeg gikk videre nedover mot sentrum, sola strålte for en gangs skyld over et etter hvert yrende folkeliv og den første pilsen begynte allerede å lokke. Jeg valgte likevel å legge turen om Gardiner Street hvor alle hostellene og guesthousene ligger, for jeg kunne sannsynligvis ikke regne med å møte noen å overnatte hos hver eneste kveld.
Sånn sett er Dublin veldig oversiktelig. Det er en gate hvor de aller fleste rimelige overnattingsstedene er, det finnes en gågate hvor du kan handle det meste, Grafton Street, og et område hvor man stort sett kan gå fra pub til pub uten å en gang merke at du er utendørs; Temple Bar. Med andre ord særdeles oversiktelig og greit for pilsens venner (og andre som drar til Dublin for det sosiale).

Men altså, Gardiner Street. En gate full av billige overnattingssteder hvor du hvis du har snakketøyet i orden kan skaffe deg overnatting til rundt hundrelappen. Godt under dersom det er utenfor sesong.
Til slutt havnet jeg på et Abraham House, og fikk installert meg. Nydusjet, i rene klær og med et bredt smil om munnen var jeg klar til å gjøre Dublin.

Mer sosialt enn internett
Jeg gikk ned til sentrum igjen, passerte Liffey nede ved selve hovedgata O¿Connell Street, en slags Karl Johans gate og Storingsgata med Spikersuppa i midten. Dermed bar det inn i Temple Bar-distriktet som ligger opp mot elva på sørsiden av sentrum. Her er det tjukt med puber og en helvetes masse turister. Men det gjør ikke noe, fordi alle er liksom irske likevel, og så før du vet ordet av det så har du fått en haug nye venner fra hele verden. Som Internett altså, bare mer sosialt og tredimensjonalt.
Jeg gikk helt til enden av Temple Bar, fant meg en italiensk restaurant og forelsket meg dypt og inderlig i en italiensk servitør. Hun var selvsagt den første av en lang rekke mennesker man forelsker seg i når man er i Dublin. Resten av kvelden var det imidlertid irske ¿The Corrs¿-kloninger, samt noen skandinaviske supermodeller, som først og fremst fenget interessen.
Uansett. Jeg spiste meg god og mett, drakk dyr og velsmakende vin, og forberedte meg på nok et slag om Dublin. Den foregående natt hadde vært av godt gammelt merke. Jeg hadde blitt sørpe full, fått et dusin nye, ¿gode¿ venner og jeg hadde ¿krøpet¿ hjem med en søt, revolusjonær kvinne en gang på morgenkvisten. Et morsomt poeng er at jeg faktisk møtte henne i drosjekøen på vei hjem. ¿Hjem¿ for meg var på det tidspunkt diffust for å si det pent, men etter en halvtimes snakk med alle omkring meg hadde jeg ordnet overnatting og ¿heavy petting¿. Dublin er vel den eneste byen i verden hvor det faktisk er mulig å sjekke damer mens du venter på drosje.
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish