Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Bilbao del 2
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Comida, eller mat om du vil
Etter middag er det vanlig å promenere litt i byen og gjerne langs elven som snirkler seg gjennom byen og blant annet skiller gamlebyen fra den nyere delen. Baskerne og spanjolene har i det hele tatt noen litt sære greier som det er best å innrette seg etter, som f.eks. spisevaner. Frokost er gjerne bare en kaffe og en kakebit, mens lunsjen fortoner seg som en stor middag. Denne inntas mellom 13.00-15.00, og vi snakker gjerne tre retter og vin. Kveldsmaten, altså middag, er i 22.00-draget, og denne er også gjerne varm. Hvis man ikke kommer inn i denne dagsrytmen innskrenkes spisetilbudene betraktelig, magen begynner å rumle, og dagen kan fort bli litt kjip. Men med en gang man mestrer denne rytmen føler man seg litt mer innbygger, og litt mindre svett turist. På mange måter virker det som om spanjolene har planlagt seg imellom at; øy, nå er alle inne noen timer, så møtes vi i parken etterpå. For det er faktisk jævlig mange i parken etterpå. Etter lunsj for eksempel. Da skal plutselig alle ut i solen og fete¿n med barna sine eller med kjæresten sin eller kanskje med en annen..


Tørrjukk i parken
Mange tror kanskje det er en myte at alle kliner rundt om i parkene i Spania. Det er det ikke. Jeg har prøvd selv. Denne utpregede parkkliningen skyldes ikke nødvendigvis at spanjolene er så mye kåtere enn oss, men jeg tror det er to andre årsaker: For det første er Spanjolene mye mer religiøse enn oss. Katolisismen står sterkt, og det gjør at unge helt opp i 25-årsalderen ikke får lov til å sove med kjærestene sine. Hvem kan sjekke det? -foreldrene. Den andre grunnen er nemlig at de unge i Spania er mye mer økonomisk avhengige av foreldrene sine enn det vi er. Det er ikke uvanlig å bo hjemme til man nærmer seg tredve. Og det er ikke fordi alle spanjoler er dankerter som ikke tør å flytte hjemmefra, men det er blant annet fordi de ikke har noen Lånekasse som vi har. Dette tvinger dem til å bo gratis hjemme til de får en jobb og kan forsørge seg selv. Det er altså ikke bare bare å være ung i Spania. Og da er det digg å kunne trøstekline og tørrjukke litt i parken. Gud bedre..

Guggen
I 1997 fikk Bilbao Guggenheim-museet, som stiller ut moderne Europeisk kunst fra Guggenheim-samlingene. Museet har blitt en turistmagnet av de sjeldne, og drar rundt 1,5 millioner mennesker til byen hvert år. Selve bygget er helt unikt i den forstand at det er konstruert ved hjelp av en helt ny datateknologi innen arkitektur som muliggjør byggets organiske former. Guggen er bare en liten del av en omfattende byfornyelsesprosess som i løpet av de siste årene har freshet opp byen betraktelig. Man har fått et helt nytt T-banesystem, nytt musikk- og kongressenter, nye parkområder og gangveier langs elven, ny flyplass, ny havn, nye gangbroer over elven m.m. Verdenskjente arkitekter har tegnet mange av byens nye stoltheter. Flyplassen er formet som en svale, nedgangene til T-banen ser ut som gjennomsiktige larver som dykker ned i jorden, Guggenheim-museet ser ut som en blanding av en fisk og en båt, og musikk- og kongressenteret refererer til en gammel rusten skipsside. Freeesht.
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish