Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
BILBAO
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
En politibil cruiser inn i rundkjøringen med flatt jern og skrikende sirener. Den travle dagen stanser opp i noen sekunder idet lyden forsvinner nedover gaten. Vår mann bak rattet (les: politimannen) skal frem, raskt frem, med trailerarmen halvveis ut av vinduet og halvveis på rattet og med en schnip i den andre. Jeg har kommet til Bilbao. Jeg har kommet hjem.En helt hverdagslig hendelse i bybildet. Selv om baskerne er kjent for å være effektive og produktive i spansk sammenheng er det allikevel en for oss frodig kultur og en sydlandsk atmosfære som preger mye av bylivet og gatebildet. Baskerne liker å se på seg selv som baskere og ikke spanjoler. Det er et stolt folkeferd med sin egen historie, sitt eget språk og en mer Nord-Europeisk holdning enn den arketypiske slække manjana-holdningen i syd. Det er åpne og hyggelige mennesker som møter deg i Bilbao. Byen er (enda ikke) ødelagt av masseturismen, og folk er genuint interesserte i deg og hvor du kommer fra. Det har skjedd vanvittig mye i byen i løpet av de siste årene. Tidligere var Bilbao en skitten og raff industriby hvor næringslivet var rævkjørt og folk mistet jobbene sine. Nå våkner byen til en ny dag og en ny tid og hjula begynner å rulle igjen, nå med postindustrielle felger.

Surf¿s up!
Biskayabukta har noen av de feteste surfestrendene i Europa. Bølgesurfing er kanskje det gunstigste og mest utbredte. Sopelana (eller Såpe, slang) er treffstedet blant kulegutta. Barer på stranden, fete klipper, chill-stemning og en fantastisk solnedgang i havet. Sopelana ligger ti minutter med bil ut mot kysten . Man kan også ta metroen nesten helt ut til stranden, 15 min og en liten spasertur.

Sjaapin¿
De som foretrekker å svi av reisekassa på klær og sko bør oppsøke gamlebyen, som er the handleområdet i Bilbao. Her kan man vimse rundt i pittoreske, trange, bilfrie middelaldergater og fråtse i fortidens myter og fremtidens moter. Hovedgaten Gran Via (stor vei) i den nye delen av byen har også mange freshe butikker. Sjekk ut Zara, Spanias Hennes & Mauritz, før det kommer hit! Merkeklær er billigere i Bilbao enn i Norge, men sammenliknet med det øvrige prisnivået er sigg, alk og mat det klart billigste. Men obs obs, ikke alltid det letteste! Jeg skulle kjøpe bæggis på baker¿n en dag, og ante fred og ingen fare idet jeg spurte bakeren, en litt godslig og rund eldre dame, om hun hadde varme bæggiser. Trodde jeg. Jeg var ikke helt stø i spansk da, så jeg hadde forvekslet én bokstav. Med fatalt utfall. Jeg hadde ikke spurt om hun hadde varme bæggiser allikevel. Jeg hadde rett og slett spurt henne om hun var kåt! Gamle damen. Stakkars. Én bokstav! Ågirumæ? Innmari guffent...
Les videre herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish