Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
California adventure
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjonI FRONTIERLAND kan man oppleve rekke attraksjoner i Westernmiljø, ikke så ulikt det man finner på f.eks. Tusenfryd. I MICKEY`S TOONTOWN tar man turen inn i en livs, levende tegnefilmverden. Her er det morsomt å skremme barn i Langbeins hoppeslott (helt til vaktene oppdager deg) - og tøffe rundt i "Roger Rabbit`s Car Toons Spin". Skikkelige saker, men skjemmet av alt for lang ventetid.

Lange køer kjennetegner også den nyåpnede TOMORROWLAND, som klart byr på de heftigste opplevelsene. Du kan også belage deg på at attraksjonen plutselig stenger når det er din tur, noe undertegnede opplevde i køen til fremtidstoget "Rocket Rods". I følge oppgitte ansatte bryter denne forsmaken på "the new age of transport" sammen både titt og ofte. Oh well.


Her fikk vi også med oss parkens desidert raskeste sak, "Space Mountain"; en berg-og-dal-bane som slenger deg rundt i mørket. Så cool at vi måtte teste den to ganger! Star Wars-simulatoren "Star Tours" er heller ikke så dum, mens karusellen "Astro Orbitor" byr på en evighet i kø for å sitte 90 sekunder i en karusell som ikke ville ha gitt en toåring høy puls. Nedtur.

Heldigvis viste den tredimensjonale filmen "Honey, I Shrunk the Audience" (som nylig tok over for Michael Jackson-filmen "Captain EO") de mest imponerende 3D-effektene undertegnede noensinne har sett. Så vi forlot området med fjollete smil allikevel.

FANTASYLAND byr på figurene fra Alice i Eventyrland, og her kan smårollingene ta seg en flytur med "Dumbo", kjøre småbiler i "Autopia" prøve Kong Arthurs karusell, eller spinne i Alices tekopper. Den heftige berg-og-dal-banen "Matterhorn" byr alltid på ventetid, selv om man kan fordrive tiden med å jodle i kor med musikken de spiller - eller benytte sjansen til å vedde med sidemannen om man vil overleve turen, noe alle slett ikke gjør.

Her fant vi også den desidert mest irriterende attraksjonen i Disneyland. "Small World", er en utmerket pinebenk for masete barn -så lang, slitsom, fæl og fascistisk at det eneste man ønsker er å løpe skrikende ut derfra. Bak en enorm, rosa leketøyfabrikk skjuler det seg en båttur som fører oss igjennom en miniatyrutgave av alle verdens land. Bange anelser kom snikende når vi oppdaget at dette var den eneste attraksjonen uten kø, men vi lot oss villige føres inn i torturkammeret. Her synger 436 glade barnedukker (noe som er mye mer enn det høres ut!!) den samme, sukkersøte sangen om igjen og om igjen og om igjen til du kaster opp.

Mens du farter rundt i 0.001 km/t kan man bevitne horder av slemme "Chucky"-dukker fra alle verdensdeler bevege seg mekanisk og nikke hodene til verdens mest irriterende barnesang. Disneys oppfattelse av verden utenfor USA kommer også godt frem; de små eskimoene går på skøyter og pilker, alle mexicanerne har selvsagt sombrero, mens den tyske dukkebefolkningen hopper rundt i lederhosen. Jeg er sikker på at de har noen små nordmenn i vikinghjelmer og bunader der også, men innen den tid var undertegnede i hysteriske spasmer - overbevist om at alle dukkene snudde seg etter oss med gale flir, mens de hvisket "You`re mine now, bitch!"

Et perfekt sted å tvangsfore noen syre, men etter syngende dukker i tre kontinenter vil du uansett tro at du har en "bad trip" - for dette er Disney på det desidert verste. Og lengste. Vi flyktet ut av parken mens "it`s a small, it`s a small it`s a small, small world" svimet rundt i hodene våre, og så dette som en umerket anledning til å planlegge bilturen hjem.

Konklusjonen var nok at Disneyland er litt som himmelen; det er hyggelig å vite at stedet finnes - men man vil ikke nødvendigvis tilbringe en evighet der. Kom igjen, alle sammen; la oss ta den en gang til! "Its a small, small, small, small world..! etc." En gang til...

Klikk her for neste sideKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish