Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Politikere
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Enkelte har tatt til orde for at man burde ha et sertifikat for å stemme ved politiske valg, et sertifikat som bare dem som viser et minimum av kunnskaper om måten landet styres. Det er nærliggende at noen tar til orde for at man får et sertifikat for å stille til valg også.


Med den oppslutningen Frp har på barometrene for tiden skal det godt gjøres å kunne stille med tilstrekkelig mange representanter som ville kunne fortjene å få utstedt et slikt sertifikat, sannheten er i hvert fall at det er politikere i protestpartier som Frp og Kystpartiet mangelen på erfaring og utdanning er mest prekær. For å først nevne skipper Steinar Bastesen så har han Framhaldskole-utdanning, en slags fattigmanns ungdomsskole. Og da snakker vi ikke om økonomisk fattigdom¿ Realskole for de uintelligente vil foregående generasjoner kanskje kunne fortelle deg.

Men så Frp¿erne. Calle sjøl har utdanning, og trekker gjerne fram en haug diplomer dersom man skulle spørre ham, men ellers står det ganske tynt til. Øystein Hedstrøm, tannlegeutdannet idiot med en hentesveis fra helvete, ble politisk interessert godt ut på 80-tallet, i en alder av rundt de 40.

Jan Simonsen hjelper unge, ofte homofile, gutter med jobb og sted å bo. Har gått på distriktshøgskole og har et grunnfag. Ex art i 1972 (21 år), grunnfag i 1977 (26 år) og medlem av FpU i en alder av 30 sier en del. Men hva?
Per Sandberg er utdannet innen prosessindustri, Jørn L Stang har et par tøysejobber og noen halvferdige studier og Siv Jensen har stort sett jobbet i Radio 1. Vidar Kleppe har litt sjøfart og litt industri på nakken. John Alvheim er sykepleier. Dag Danielsen har faktisk Statsvitenskaputdanning, men lar bror kjempe hans kamper. Danielsen er for øvrig nær nabo av redaktør-Mats på Manglerud.
Fritjof Frank Gundersen på sin side har jobbet som ostekoker!!

Ellers er selvsagt Senterpartiet fullt av bønder med enkelte unntak. Blant annet Anne Enger (sykepleier) og Marit Arnstad (cand jur. Som i juss ikke på kyr). En litt morsom liten kuriositet er at Kjell Aukrust figuren Gudmund Restad, tidligere finansminister, har en masse utdannelse innen politiet. Skyting, ammunisjon og etterforskning, med år blant annet i Tyskland.
Andre malplasserte ministre er/har vært:
Trond Giske (Ap, med en cand mag grad i blant annet juss) - en ateist som kirkeminister.
Bygningsarbeideren Hårek Jørgen Kosmo (Ap, forsvarsminister).
Dag Jostein Fjærvoll (KrF, også forsvarminister) har gått lærerskole og tatt et par etterutdanningskurs.

KrF¿ere ellers har stort sett Kristendom grunnfag eller de er utdannet prest, Høyre-folk er økonomiutdannet og Ap¿ere har stort sett politkerblod rennende gjennom årene.
Sylvia Brustad, som indirekte oppfant Brustadbua, har bare folkehøyskole å vise til, mens de aller fleste som har med Venstre å gjøre er lektorer. Nå som de siste hundre år.
SV¿ere er sjeldent særlig mer enn halvstuderte røvere, det vil si de har et par grunnfag eller slikt, og slik står situasjonen omtrent et halvt år før vi går til valg. Vi får kanskje akkurat det vi fortjener?

Les også:
- Om Livets Skole...
- Når ung og IT går ut på ett...
- Hvorfor smarte piker ikke studerer
- Politikere
- VærdamerKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish