Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Jobb for nedgangstider:
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Oljeprisene raser, all verdens pengemarkeder styrter, El Niño herjer og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er fortsatt finansminister. Er alt håp ute? Propaganda gir deg her oversikten over de yrkene du bør satse på dersom du har lyst til å overleve nedturen.


Militærteknikker
Hvorfor? Økonomiske kriser og krig går alltid hånd i hånd.
Hva er greia? Det eneste budsjettet som ingen lenger tør å røre etter at man skjønte at slutten på den kalde krigen langt fra var det samme som fred. I de fleste vestlige land blir det spådd at militærbudsjettene vil bli større eller forbli i den størrelsesordenen de er. Eventuelle kutt vil foregå i mannskap, og som lab-rotte har du sikker jobb.
Catch? Ja visst. Dine venner kan ha problemer med å finne den store gleden i dine historier fra jobben om minen du er i ferd med å utvikle eller bomber som filmer kroppsdelene som fordeler seg over et stort omeråde når den treffer en irakisk skole.

Godt betalt? Død selger som faen.

Web-designer
Hvorfor? Om ikke like stort og utbredt som kvisete, brillete nerder ville ha det til for noen år siden, internett er til for å bli og etter hvert som markedsføringsbudsjettene stuper i takt med den brasilianske børsen så er det mange som velger denne billigste løsningen.
Hva er greia? Fortsatt øker industrien med noe sånn som 300 prosent i året, og når pengene forsvinner vil det øke enda mer (en 30 sekunders reklamesnutt i beste sendetid koster omtrent det samme som det gjør å ha en website i 30 år¿)
Catch? Selvfølgelig. Det er ikke tøft å være nerd. Man kan være så kul som bare det, men i det man åpner kjeften og forklarer hva HTML faktisk betyr så blir det dumt uansett¿
Godt betalt? Man må hevde seg, men da blir det raskt penger.

Miljøpoliti
Hvorfor? Bellona vant enkelte slag på 80-tallet fordi de store firmaene hadde råd til å tenke miljø, men så fikk de dress fra Arbeiderpartiet og elvene kunne begynne å bli skitne igjen.
Hva er greia? Miljøkampen kan ikke vinnes. Amazonas forsvinner, Sahara vokser, deformerte barn er mer regel enn unntak på Kolahalvøya og folk har enda ikke sluttet å le av forslagene om kompiskjøring og bilfrie sentrum.
Alle seriøse partier vil lytte til en som kan miljøvern dersom medlemmer av pressekorpset er i nærheten, og det er snart på tide med en miljørevival.
Catch? Det er ingen tvil om at man stort sett vil prate/rope/protestere for døve ører. Er man dyktig kan man derimot fort lande kremjobber innenfor rådgiving og kursing.
Godt betalt? Nei selvsagt ikke. Man tjener ikke på å redde verden.

Private vaktselskap
Hvorfor? Dårlig råd, økt arbeidsledighet og generell frustrasjon betyr økt kriminalitet.
Hva er greia? Man kan visst nok ikke bevege seg utedørs etter solnedgang, drosjesjåfører drar i fronten hver dag, gamle blir banket og mishandlet for tomflasker og likevel er det i hjemmene det er mest vold. Med den farten avisene skriver om væpnede ran, konemishandling og tenåringsjenter med maskinpistoler så vil det ikke stoppe før alle har sin personlige sikkerhetsvakt.
Catch? Du kan plutselig befinne deg i relativt skumle situasjoner der det ikke holder med tøff uniform, gummikølle og maglite.
Godt betalt? Ikke enda, men det kan komme. Arbeidstiden vil imidlertid være lang og på ukurante tidspunkt på døgnet. Vold og ran har det med å unngå å passe inn i et ni til fem mønster.Kommentarer fra brukere

thomas 29/10/2003 - 15:48

Her må være feil? Å bli web-designer må være noe for de som har lyst å være MED på nedturen!!??!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish