Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Min verste lærer
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
De fleste har minst en skrekkhistorie om læreren fra helvete. Enten det er gale kristendoms-lærere, pedofile gymlærere eller nevrotiske heimkunnskaps-lærerinner. Etter at et fuktig redaksjonsmøte gikk med til å toppe hverandres lærer-historier, bestemte vi oss for å snakke med en håndfull kjentfolk om deres verste opplevelse på den fronten. Værsågod, dette er "min verste lærer"... Av Katja Jacobsen


Jan Erik Larsen
Ex-programleder i Go`Elg på NRK 1

Alle de verste lærerne er på ungdomsskolen, der hadde jeg mange fæle opplevelser. Heimkunnskaps-lærerinnen var et hespetre uten sidestykke. Hun prøvde hele tiden å innynde seg hos de andre lærerene og rektor på lærerværelset. Hver gang vi hadde heimkunnskap, fant hun konsekvent en anledning til å stjele maten de slemmeste guttene i klassen hadde laget. "Denne maten er inndratt!". Det var et fast rituale, hun diktet alltid opp en eller annen unnskyldning til å inndra bollene (eller hva det nå var vi hadde laget), for å kunne servere det på lærerværelset. Da kom hun med det ekle smilet sitt inn på lærerværelset, og sa sikkert at maten var til overs fra elevene. Men vi tok en vanvittig hevn, selvfølgelig - for etterhvert visste vi jo hvordan utfallet av disse bakegreiene ble. En gang skulle vi bake skolebrød med gul krem i, og da fikk jeg med meg de to gutta og en jente som var på lag med meg (hun fikk jeg ikke med, men vi skremte henne til å holde tett). Så blanda vi Jif i eggekremen, sånn gul Sitron-Jif. Det var litt skummelt da, for akkurat den gangen hadde hun ennå ikke funnet noen grunn til å inndra dem. Men jeg visste at hun kicka helt hvis noen satt på bordet, og sånn. Så jeg tok med meg boller-brettet, og satte meg i vinduskarmen, sa jeg skulle lufte dem fordi jeg gleda meg sånn til å spise dem. Og da kom `a løpende bort, streng som en falk. "Disse bollene er inndratt!". Så tok hun hele brettet mitt og jeg ble kasta ut - fordi jeg hadde lufta bollene mine! Sprøtt. Så da gikk jeg ut, tappet ut lufta på alle bilhjula hennes, og gikk fornøyd hjem.


Anne Kat. Hærland
Tidligere programleder i Direkte Lykke på NRK2

Jeg har egentlig ikke hatt noen sånne innmari slemme lærere, jeg kan iallefall ikke huske noen. Kanskje jeg bare har fortrengt det. Men jeg har aldri likt gymlærere, da. Det er kanskje fordi jeg hater gym. Husker at vi hadde en ganske ung gymlærer, i 30-årene. Jeg skulket alle gymtimene, jeg sa jeg hadde mensen og måtte få fri. Jeg tror han syns det var litt rart at jeg hadde mensen fire uker i måneden, men han turte ikke si noe. Det var sikkert litt flaut for ham. Jeg må si at jeg syns det er litt rart at folk velger å bli gymlærere. Asså, gymlærere! Hva er greia di da, lissom.

Tanya Hansen
Filmstjerne

Du, jeg har aldri hatt noen fæle lærere, jeg. I grunnen kom jeg godt ut av det med alle.

Hararald Eia
Programleder i Åpen Post og generell morromann

I første gym fikk vi en vikar i livssyn og ettikkfag, da - og hun var ganske sånn pen, men kristen. Hun var et par og tredve. Jeg stilte kritiske spørsmål, og det ble veldig sånn intenst. Debatt og greier, med bare henne og meg. En gang ble vi sittende etter at vi hadde hatt religion - plutselig var det bare oss igjen lissom, alle hadde gått hjem. Vi hadde helt glemt det, og så plutselig så lå vi i hverandres armer. Så ble jeg elskeren hennes, og vi elsket overalt når vi fikk tid i friminuttet - på lærerværelset, i lærergarderoben, i gymsalen, på tjukkasen, ribbeveggen og overalt. Og så ble det oppdaga. Vi fikk valget, en av oss måtte gå. Jeg var stor nok til å gå og jeg slutta på videregående og begynte på filern. Det var kjipt.

Kristopher Schau
Fra XL på P3 og Hybel på NRK 2

Hvem er den verste lærern vi har hatt noensinn, brorsan? Paprika? Nei, nå vet jeg det. Vi hadde nemlig en vikar i heimkunnskap, som tilhørte en eller annen sekt. Kanskje det var syvendedags-adventistene, iallefall noe mystisk. Og hun var fanatisk tilhenger av vegetarmat. Helt vill vegetar-fan. Hun hevdet at hvis man spiste vegetarmat så kunne folk i rullestol begynne å gå. Villmanndame! Med henne lagde vi det vondeste jeg har spist noengang (og det sier ganske mye når man ser hvem som snakker¿red.kom.) Havresolburger. Det var havre, solsikkefrø og en eller annen blanding av mel og vann. Jævlig seigt, ikke sant. Veldig lite vann, nesten bare frø. Så stekte vi den blandingen i panna, og hadde det mellom to hamburgerbrød. Havresolburger skulle lissom være et godt alternativ til kjøtt, mente hun. Så var det en eller annen grotesk dessert som jeg har fortrengt. Det var vond mat, ass! Hun var der bare den ene gangen, vi klagde så mye på henne. Når du sier at blinde folk kan få synet tilbake, så er du ikke helt god. Den dama var farlig, ass!

Valgerd Svartstad Haugland
Kristen moralist og tidligere lærer

(Rådgiver) Nei det vil hun ikke si. Hun er så fryktelig opptatt altså. Veldig, veldig opptatt.
--Kommentarer fra brukere

Jannike 21/04/2007 - 00:57

Haha!
Æ har hatt noen kjempeflotte lærere, og noen ikke så fullt så flotte nei! :P
Men om jeg var farvorittjenta i klassen? Det var noe annet!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish