Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Vi snakker frynsegoder
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hvis du er av den oppfatning at du absolutt må og skal ha en utdannelse, er det viktig at du gjør deg noen tanker om hva det er du skal bruke den til. Hvis du driter i hele studietiden, og hva du skal gjøre etter den, kan det være en god ide å sjekke ut hvilke frynsegoder man kan få ved de forskjellige verv og studier. Vi har sett på noen av de mest fordelaktige utdannelser - og noen av de mest ubrukelige...Av de fete jobbene man kan slumpe til å få, bør kryptozoologi og fremtidsforskning nevnes. En kryptozoolog studerer dyr som ikke eksisterer (den avskyelige snømannen. Uhyret i Loch Ness, etc). Det gir en gode muligheter for å sitte i månedsvis ved en skotsk innsjø mens man drikker whisky og spaner etter ikkeeksisterende sjøuhyrer. På instituttet for fremtidsforskning beskjeftiger man seg med ting som ligger langt ute i fremtiden. Du kan komme med en masse spådommer om hva som vil skje 50 år frem i tiden. Og hvis prognosene dine ikke holder gjør ikke det noe, for da har du allerede gått av med pensjon - eller vandret heden av alkoholproblemer.


På toppen av utdannelse-listen ligger fag som historie, geografi, geologi og antropologi. Dette er fag som med litt oppfinnsomhet gir ubegrensede muligheter for studieturer under selve utdannelse - og etter at du er ferdig utdannet er det også lett å få reisestipend under dekke av seriøs forskning. Disse utdannelsene kan derfor varmt anbefales hvis du vil ut og se verden.

Medisin er et fag med flere gode sider; du får temmelig hurtig adgang til all det beste dopet - helt gratis. Dessuten har du muligheten for å spesialisere deg som sexolog eller gynekolog. Frynsegodene her burde være ganske opplagte.

Ønsker du å tenke langsiktet er det kanskje en ide å studere teologi og bli prest. Lønnen er lusen, og du må jobbe på søndager; men tenk på frynsegoder som fri prestebolig, aktelse - og status som Guds sendebud samt muligheten til å klage over nåtidens synder, mens du i skjul bryter dem alle.

Kunstakademier har kun den ulempen at det er vanskelig å komme inn. Men når man først har kommet inn, stiller ingen krav til deg de neste årene. Ingen fast undervisning, og ingen eksamener. Som ferdig utdannet kan du holde kritikerne på avstand ved å fra tid til annen klatte ned noen farger på et lerret og kalle det kunst. Se også gjerne litt rar og eksentrisk ut, og drikk tett.

Blant de virkelig kjedelige studier uten frynsegoder, kan vi avslutningsvis nevne svensk litteratur og ethvert studie på BI. Med hensyn til status rangerer stillinger som tarmrenser, skribent for Propaganda eller kassadame/mann på Rema 1000 rimelig lavt på skalaen når det gjelder frynsegoder.

Man kan selvsagt også velge å se på faktorer som lønn og arbeidsforhold når man velger sitt fremtidige jobb - men hvis du hører til dem som tenker slik burde du ikke ha sløst bort tiden med å lese denne poengløse artikkelen...Kommentarer fra brukere

yeeeehh... 12/11/2003 - 12:51

spagetti og fiskekaker

nikko 10/11/2003 - 17:04

grandiosa eier! :P
men jeg kan anbefale lassagne,,

Namme namm 08/11/2003 - 17:23

Grandizz suxxer!

anabole 06/11/2003 - 14:32

sa noen grandiosa?

arild 06/11/2003 - 14:22

noen som har forslag på hva jeg kan lage til middag idag? ikke si grandiosa for da dør jeg!

wtwilly 06/11/2003 - 13:51

nåh jævli bra..

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish