Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
LIKESTILLING - EN SELVFØLGE, ELLER EN UTOPI
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Likestilling er et tema som aldri ruster. Tidligere minister for Verdens Helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland, mener vi har langt igjen. Hvor urettferdig det enn høres ut er det et faktum at norske kvinner tjener langt mindre enn sine mannlige kolleger i samme stilling.
Gjør kvinner en dårligere jobb enn menn? Er menn flinkere til å forhandle seg frem til høyere lønn enn kvinner, eller blir menn rett og slett favorisert på arbeidsmarkedet?

Kvinner blir stadig påminnet om at de er det svake kjønn, og at de er dårligere beslutningstakere. Tradisjonen har vært at mor tar flest beslutninger i hjemmet. Hun bestemmer hva barna skal ha på seg, hva familien skal spise, hvor det passer best å dra på ferie, hvilke møbler de skal innrede huset med, ..... Listen er lang, og dette er kun daglige beslutninger som tas i et vanlig hjem. Skulle ikke da en kvinne, som er vant til å ta beslutninger hele dagen, kunne gjøre det samme på jobb?


Bør vi fortsette å kjempe for retten til lik lønn for likt arbeid, eller bør kvinner slutte å syte og godta at menn fortjener høyere lønn enn dem?

Er det på tide at kvinner innfinner seg med at visse ting aldri kan forandres, og heller gjør det de er skapt til, nemlig å ta seg av hushold og barn?

Kommentarer fra brukere

pernille 29/02/2004 - 21:26

kvinner og menn er akkurat like gode! kan ikke folk slutte å krangle å innse dette???

ole 29/02/2004 - 17:46

jeg synes ikke kvinner er no dårligere eller mindre kvlifiserte enn menn, men det er fortsatt rimelig stor forskjell på kvinner og menn. jeg synes ikke kvinner som ikke har hatt førstegangstjeneste i hæren har noe de skulle ha sagt som feminister. Kvinner og menn passer til forskjellige ting. Hvordan tror dere samfunnet ville sett ut hvis menn skulle oppdra barn? Å ha en kvinnelig leder i næringslivet er det siste jeg kunne tenke meg.

Cathy 29/02/2004 - 16:07

Idioter.. Kvinner er like intelligente som men. Forskjellen er at kvinner tenker nøyere gjennom ting, og går grundigere inn i saker. Det gjør ikke menn! Så, hvem er best skikka til lederstilling? ZZYZX: du er utrolig dum, tror kanskje du regjerer som den dummeste og mest patetiske jeg noen gang har "møtt". Gratulerer. Kvinner i forsvaret: Om de vil, versågod! Jeg vil ikke.. KVINNER er biologisk skapt til å få barn - menn til å jakte.. Intelligentet er helt likt.. MEN GJETT HVA? Jakt utgjør ikke engang 1% av inntekten i norske hjem.. Men kvinner får fortsatt barn. Meen, siden menn likevel har så jævli mye fritid på henda, kan vel de også passe litt barn? Så kan kvinnene arbeide litt.. For det er faktisk nødvendig for kvinner å arbeide - for å forsørge seg selv og sin mann, sammen med inntekten til mannen. FOR EN INNTEKT ER IKKE NOK, backlash og ZZYZX.. Jeg blir så forbanna.. Takk gud for at de guttene som virkelig betyr noe, som virkelig er smarte og verdt noe, vet bedre enn disse TAPERNE her.. Eller hva Tina og Kaja? JEG har guttekjæreste, HAN er ikke norsk (finsk..). HAN ER BEST..! Og feminist..

ZZYZX 24/02/2004 - 17:46

La kvinnen bli mann, og la oss se hvor lenge hun holder ut! Dette er mulig å vri motsatt vei... Womens: Stick to raising kids, make food, clean the house and pleasure your men! Det er akuratt det dere duger til!

Tina til Backlash 24/02/2004 - 13:15

..ehh ja, dette var veldig smart ressonert! mmmm jeg burde sitte hjemme og dra meg mens mannen min er ute og jobber. Det var skikkelig rettferdig! Skal han ha tre jobber da, eller skal vi bo i telt??? Det var vel ikke slik at man kunne stikke ned på supern og kjøpe noe man slenger i mikro'n, for så å slange seg på sofaen igjen, i gamle dager? Du må være utrooooolig gammel siden du vet hva damene tenkte angående jakt-fordelingen for 1000 år siden. På tide å ta en titt ut av vindue for å oppdage at vi lever i år 2004..? Jepp, tror det! Hadde vel blitt litt kinkig hvis 4,5 mill nordmenn skulle flydd på jakt etter samma elgen?

Backlash 23/02/2004 - 20:35

Ordet backlash er engelsk og betyr tilbakeslag, nettopp det som har skjedd med det som ein gong var det sterke kjønn. Nemlig oss mannfolk. For tusen år sia da alt var fredlig, mennene regjerte og kona satt heime. Ingen gjekk da fram og protesterte på kjønnskvoteringen eller nå ville kvinna ut å jakte. Det var ikkje slik, nei den gong var alt bare fredelig, det var da feminisme var et fremmendord og likestilling var av unødig behov ikkje funnet opp.

maria 23/02/2004 - 15:27

til dere gutter som tror det er mer slitsomt å være i militæret: jenter/kvinner er ca. gravid 2-3 år av livet sitt tilsammen... slutt å syt!

en mann 23/02/2004 - 13:26

herregud folkens jenter kan dra i militæret den dagen mannen kan føde barn.

blink 22/02/2004 - 14:50

jenter gjør mye hjemme i huset. imens mannfolk holder seg til jobben.

Gauda 20/02/2004 - 00:14

Vel, pliktig skal nå taes med en klype salt da...

Jeg er enig med artikkelforfatteren, det er enda et godt stykke igjen til likestilling.

Kristoffer 18/02/2004 - 22:00

kvinner har ingenting å syte for..
iallefall ikke enda..
hvem er det som har pliktig verneplikt her i landet da? jeg hører ikke kvinner som skriker etter å få det også...

Ace 17/02/2004 - 15:44

Gjennomsnittlig er kvinnene flinkere i ting enn menn, men verdensmestere i alle mulige jobb er menn.

lars 17/02/2004 - 01:53

boye: det er ikke nødvendig å motsi kvinnene, det sørger de for selv

boye 16/02/2004 - 21:34

Katja: Hvilket annet land har flere kvinnelige ledere, da? Siden du ikke foretrekker norske gutter...

Kaja 16/02/2004 - 20:10

Jenter tar avgjørelser med fornuft.. er ikke det en bra ting? I forhold til gutter som bare går på instinkter hele tiden som andre dyr :p
Så klart er det forskjell mellom kjønnene. Og jeg tror absolutt ikke jenter må gjøre ting som gutter. Kankje vi kan ha en lederstilling i annen strategi. Det er så teit at det kvinnelige skal fornektes- også intelektuelt. Vi blir jo søren ikke behandla som jenter lenger heller! (derfor holder jeg meg borte fra norske gutter ;))

vegas 16/02/2004 - 15:07

her er det en ting som markerer en universal holdning: kvinnen tar sine avgjørelser basert på fornuft og nøye gjennomgang av absolutt alt, ergo passer de ikke i toppstillinger i næringslivet pga de ikke klarer å ta raske avgjørelser. kvinnen er utmerket i hjemmet med barn og det som hører til der,mannen er bedre skikket til å ta de riktige og viktige avgjørelsene i arbeidslivet, dette er en uskreven regel kanskje men samtidig noe som vi alle burde erkjenne når vi kjenner etter .spesielt artikkel forfatteren burde ta dette over seg, slik at ikke samboeren(om forfatteren har det) skal visne helt bort..

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish