Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
PÅVIRKER TRYNEFAKTOREN KARAKTERENE DINE?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Märta, bra eller dårlig karakter?


Er det riktig at de som smisker med læreren skal få bedre ordens, - og oppførselskarakter enn de som tør å ytre sine sanne meninger?
Hva én person oppfatter som bråkete og forstyrrende, kan en annen se på som positivt og engasjerende.
Sigve Indregard, leder i Elevorganisajonen, sier til Propaganda at det er på høy tid både ordens, - og oppførselskarakteren fjernes fra den videregående skolen.

Ozzy, bra eller dårlig karakter?Han mener at forholdet mellom lærer og elev har innvirkning på disse karakterene, og sådan blir ikke karakterene rettferdige. Indregard sier videre at elevenes ordenssans gjenspeiles i de øvrige karakterene de får. Har en elev likevel gode karakterer på tross av sin dårlige orden, er ikke ordenssansen et problem for eleven.Hva mener du?

Påvirker trynefaktoren karakteren din i orden og oppførsel?


Kommentarer fra brukere

marianne 23/02/2005 - 16:40

det er en lerer som liker meg kjempe godt det er bra :). Men det er uretferdig for de andre

MEG 14/03/2004 - 00:40

DET BURDE VÆRE ANONY INNLEVERING

IF 13/03/2004 - 14:49

Selv om de fleste lærere nødig vil innrømme det, er startfasen i en ny klasse helt kritisk for videre oppfatning og bedømmelse av elevene. Eksempel fra klassen min: 90% av elevene spiller kort helt fritt i de fleste timene (helt seriøst, lissom, jeg skjønner ikke hva lærerne har i hodet). De får ALDRI anmerkning., bare en liten kommentar à la "legg vekk kortene nå, er dere snille" (!). En dag var noen andre med og spilte kort (som ellers ikke spiller i det hele tatt). Disse elevene er blitt oppfattet av lærerne, og "merket/satt i bås" som, bråkete og tullete. De fikk anmerkning med en gang, uten diskusjon. Selvfølgelig ble dette sett på som urettferdig, da den almenne oppfatningen har blitt at kortspill i timene var helt greit (igjen: det er noe seriøst galt med videregående skoler). Som elev må du velge dine ord med omhu, og være forsiktig med hvor mye du viser av din særegne personlighet i klassen. Mange lærere (ikke på langt nær alle; har hatt fantastiske lærere på ungdomsskolen) får sine favoritter, og bedømmer etter det. Dessverre er det ingenting vi som elever kan gjøre. Videregående har for meg vært en kraftig nedtur, og jeg vil råde alle som skal begynne på videregående om å faktisk gå inn for å få informasjon om de enkelte skolene, og kanskje tilogmed vurdere privatskoler (selv om det er sinnsykt dyrt).
Orker ikke si noe mer, må gjøre skolearbeid:(

Mvh,
IF

JA! 11/03/2004 - 15:42

ikke orden og åtferdskarakterene, men da andre. spesielt munntlige fag, men oxo de andre. spes stiler.. dette burde det gjøres noe med. anonym innlevering?

meg ja 10/03/2004 - 21:13

enig i det der asså.. ikke at de alltid kikker på personligheten, men hvis man er urolig/lite arbeidsvillig i et fag synker du "automatisk" ned i alle andre fag pga. lærerne.. de råtter seg sammen mot de "bråkete"

bella 10/03/2004 - 20:06

jeg hadde dårlige karakterer, men god orden og oppførsel? skulle det bare være trynefaktor da???

xXx 10/03/2004 - 18:09

Det er en jente i klassen min som smisker med lærerene hele tiden. Hun fikk til og med moren sin til å kjøpe is til hele klassen. Hun får alltid svare når hun rekker opp hånden, får alltid hjelp, får bedre karakterer enn hun fortjener og får selvfølgelig spesialbehandling av lærerene. Det verste er at hun er stokk dum!

Lars 10/03/2004 - 18:08

Det er helt korekt at lærerne liker de elevene som har samme meniger som de. På skolen min er det et fåtal av lærerne som kan takle at en elev har en annen menig. Og ivertfall hvis de karnsje har en "bedre" mening.
Konklusjon: trynefaktoren har MYE å si.

LG

Ole Andreas Dybdahl 10/03/2004 - 15:52

Det er sinnsykt provoserende at de med bra trynefaktor/personlighet skal gå bedre (ordens)karakter. Du kan vel være flink selv om du ikke er så pen? Lærere må lære seg yrket sitt sikkelig!!

Jenny 08/03/2004 - 09:54

Magnus, Fredrik, Jim, Per Magnus og Andreas er i mot trynefaktoren kun fordi de er dritstygge, og homo!

andreas 19/02/2004 - 09:33

Det stemmer helt og holdent at trynefaktor påvirker både ordens- og oppførselskarakterer, såvel som fagkarakterer. Har et par av de i min klasse som kan komme seinere enn meg til en time, og JEG er den som får anmerkningen (hvis jeg kom for seint da, såklart). De han liker får gjerne en blid kommentar om at "det skjer da så sjeldent" i retur for sin forsømmelse og ekstreme mangel på respekt (som det kalles når det gjelder bl.a. meg). Og ja, jeg havnet på NG.

Per Magnus 18/02/2004 - 21:55

Trynefaktoren har så inni helvete mye å si!!

jim 18/02/2004 - 20:29

asså d er heilt rett jeg får annmerkning hver dag.. selv om jeg kommer 1 min får sent og sier jeg noe, uten å rekke opp handa får jeg annmerkening og ingen andre. han derre fredrik er bare ett NØØRD! men lærerne må ikke behandle nerder og normale på samme måte, men de klarer ikke skildre mellom de!

frederik emil, stavanger 18/02/2004 - 19:55

dette er helt feil synes jeg. jeg får aldri annmerkning, men jeg tror på trynefaktoren....

magnus 18/02/2004 - 19:54

jeg er helt enig i dette. lærere som liker en elev bedre enn andre er med på å sette en dårligere karakter til den han ikke liker!!! dette er urettferdig. det gjelder jo ikke bare orden- og oppførselskarakteren, men i de andre fagene åsså!!! :(

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish