Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Skolestart: Ta deg en ekstra ferieuke!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
O deilige sommer. Så fint vær, så mye fint å se på, så mye pils, så mye av alt som er bra. Du ligger på en sofa eller et håndkle, i halvsøvne men med akkurat nok energi til å være bevist at sommeren er himmelen, og livet er vakkert. Men så merker du noe vått som treffer deg rett mellom øynene, noe slimete som renner nedover ansiktet. Du ser opp, og der står Mr. August og viser finger mens han samler opp snørr til en ny spyttklyse... "Halla, kamerat. Du har tydeligvis ikke fått med deg at sommerferien er over. Skolestart til uken, din lille dritt." - SPLAT-


Vi hater aller den jævelen. Han kom og besøkte meg natt til mandag for to uker siden, for "høflig" å minne meg på at jeg skulle opp kl. 07:00 neste dag for å dra på jobb. Han sto der og gliste i et demonisk rødskinn, kl. 03:00. "Vi vet du tenker på å ta en tredagers, kamerat. Tenk igjen." Og han kastet en haug med regninger på senga, før han begynte å urinere på det eneste fine teppet mitt.

Jeg får nemlig ikke betalt hvis jeg ikke går på jobb. Men dere skoleelever har det greit: Hvis dere har en legitim grunn for fravær, koster det dere ikke mer enn et par hundringser til Pizza, et par DVD'er og evt. pils og røyk, for å fordrive tiden.


Ergo: Propaganda's guide til løgner, unnasluntring og systemmisbruk. Hvis ikke jeg kan skulke, kan jeg i det minste dele noen tips til dere som ønsker litt lenger fri fra skolen...

En klassiker revurdert: Den påtatte sykdommen

Noen dager før skolestart gjelder det å "preppe" foreldrene med en utstudert positiv holdning til skolen. Ikke overdriv, bare nevn litt her og der en del småting som ikke er direkte skole-relaterte, men som bare finnes der, som "Det blir kult å se den-og-den igjen", "Lurer på hvordan den nye læreren er". Ikke "Jeg er sååå keen på å lære kvadratiske ligninger!!". Da går nok løgndetektoren av hos de fleste foreldre...

Få også med samtaler om hvor lite "vanlig" skolearbeid man vanligvis gjør den første uken, at det meste er administrativt vås, uten noen reell læringsverdi. Men ikke vær for direkte. Det eneste som trengs er at dine foreldre ser på første skoleuke som litt useriøs.

Prøv også å slenge inn et par slengbemerkninger som utrykker generell kjedsomhet. Dine foreldre, som de raringen de er, vil nok konkludere at din kjedsomhet skyldes inaktivitet, og at det vil gjøre deg godt å komme tilbake til skolen, og at du egentlig underbevisst gleder deg til dette. Uten at du engang behøver å nevne skole. Gjør dette riktig, og dine foreldre vil være psykologisk motagelige for det neste skrittet: en uekte sykdom.

I oppstartsfasen et par dager før skolestart gjelder det å fremvise VELDIG milde symptomer som tretthet, en og annen hoste, og kanskje en liten hodepine. Men unngå fristelsen til å gå for langt her... hvis mamma skulle finne på å drasse deg til legen, er løpet kjørt!

Det neste skrittet er valgfritt - det går også an å fake dette totalt. Men min erfaring er at det er lettere, og mye mer moro, å drikke på seg en sykdom enn å lyve på seg en:

Kvelden før skolestart er det perfekte tidspunkt å begynne å røyke. Kombinerer du en halv pakke blod-Prins med et utstudert alkoholkonsum, er du garantert grønn i trynet dagen etter. Her er cluet å gjøre det du ellers aldri bør: drikk både sprit, pils og vin. Du vil se it som du har kolera, pest og kreft, samtidig, dagen derpå. Selvfølgelig vil du også faktisk føle deg rimelig utafor, men det er hele poenget: enhver god løgn har et snev av sannhet i sin kjerne.

Husk å børst tenna ordentlig, og hold rommet kaldt om natten så du ikke svetter ut alkohollukt i rommet. Litt trekk kan også stoppe alkoholånde i rommet fra å være påtagelig. Sørg også for at du sprayer litt ekstra deo rundt omkring, foreldrene dine vil bare regne med at du ønsker å lukte ekstra godt på den første skoledagen.

Så til frokostbordet. Ikke si at du føler deg dårlig!!! Dette er viktig: vent til mamma eller pappa oppdager at du ser jævlig ut. Så kommer de dagene du brukte på å preppe dem inn i spill:

"Neida, er kanskje ikke helt i form, men det er sikkert bare fordi jeg er trett eller noe."

Reis deg gjerne for å hente juice eller lignende, og legg inn en liten svai. Lat som du prøver å gjemme det. Repeter, varier, improviser. Etter hvert kommer sikkert en omtenksom forelder med noe sånt som

"Er du sikker på at du føler deg vel? Jeg vet at du gleder deg til å begynne på skolen, men det er ikke noen grunn til å ta sjanser med helsen, lille venn."

GOAL!! G-G-G-G-G-G-G-GOOOOOOOOAAAAALLLL!!

Vips!! Fri fra skolen!! Spiller du denne riktig, burde du klare å kare deg unna første skoleuke. Hele poenget med forarbeidet hos dine foreldre, var

1: Å skape et bilde av første skoleuke som mindre viktig enn vanlig

2: Å få dem til å tro at du ønsker å dra på skolen og følgelig ikke ville lyve på deg sykdom

Punkt 1 gjør at du sannsynligvis ikke behøver å fake på deg en sykdom som krever legebesøk for at du skal få lov å være hjemme, noe som i tillegg tilsier at du kan være frisk igjen til helgen...

Lykke til!


Les også
- Skolestart: husk Propagandas skolesider!!
- Sovner du i timen? I møter? Her har du unnskyldningen...


Kommentarer fra brukere

oden ... er medlem av Propaganda 14/07/2005 - 20:32

Den var bra.. =)

stepp ... er medlem av Propaganda 09/06/2005 - 20:49

haha x) egentlig verdt å prøve bare for å se om'n funker

meg 13/04/2005 - 09:01

hmmm... hvis vi blander sprit, øl, vin så ender det med at du ser ut som om du har kolera, pest og kreft samtidig??? Også tror du ikke foreldre vil ta med oss til legen???

Morten 25/11/2004 - 15:39

Ikke dum den nei ;)

D 30/08/2004 - 14:25

Demonic tutor?

majanne_ ... er medlem av Propaganda 17/08/2004 - 17:41

hmm...*legge til favoritter*:P kan jo komme til nytte..?:P

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish