Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler


Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave

Du er her: propaganda.net-> Skole & jobb
Søkemotorer og emnekataloger - hva er best?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
På nettet finnes det generelt to måter å finne frem til informasjon på; søkemotorer og emnekataloger. Hva er forskjellen og til hvilke formål burde man bruke de forskjellige?Generelt kan man si at søkemotorer er gode redskaper. I hvert fall hvis man er på jakt etter info om et tema som ikke er spesielt stort. Skal man bevege seg inn på mer generelle temaer, som for eksempel 2. verdenskrig, er emnekatalogene langt bedre.

Forskjellen på en søkemotor og emnekatalog er at mens søkemotorer består av "dumme" roboter som beveger seg rundt på nettet og vurderer websider etter bestemte kriterier (... som ofte kan slå feil), består emnekataloger av henvisninger til nettsteder kategorisert etter tema. Disse henvisningene er lagt inn og vurdert av mennesker og ikke roboter. Kvaliteten på det du der finner vil derfor være mye bedre enn i søkemotorene.


Yahoo! er sannsynligvis den beste søkemotoren hvis man er på jakt etter informasjon om et stort tema som det sannsynligvis er skrevet mye om, i hvert fall på engelsk. Skal man finne frem til norske websider, ligger nok Kvasir et hestehode foran den norske utgaven av Yahoo!.

Her på Propaganda.net har vi også vår egen søkemotor beregnet for studenter og elever (og evt. lærere). Denne søkemotoren er en slik "dum" robot som nevnt ovenfor, men er gir likevel temmelig gode treff. Forklaringen er så enkel at den kun indekserer gode nettsteder som vi selv har lagt på en liste. Den inneholder derfor kun websider fra gode nettsteder.

Er du derfor opptatt av å finne gode, men ikke mange treff, kan vi derfor (selv om vi selvsagt ikke er habile) anbefale at man først prøver et søk hos oss før man kaster seg inn i den store nettjungelen.

Propaganda.nets søkemotor finner du til enhver tid i venstremargen på skole&jobb-delen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish