Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Drammen, den livlige byenSkriv ut Utskrift
En tekst skrevet som hyllest til byen Drammen.
Bokmål - TemaoppgaveForfatter:Drammen er en by med omtrent 55000 innbyggere, og er Buskeruds hovedstad. Byen ligger 4 mil fra Oslo og du finner Drammen i en vakker dal gjennomskåret av en bred ren og fiskerik elv. I fjorden og helt opp til elveutløpet er det gode muligheter for å få forskjellige fiskearter på kroken. Drammenselva er ca 45 km lang, og er rangert som nummer sju i landet når det gjelder fangst av laks og ørret. Laks mellom 10 - 20 kilo er ikke uvanlig. Drammenselva er kjent for sin fine kvalitet, derfor er området opp mot Hokksund meget populært.

 

Er du i Drammen, anbefales det en tur med båt på elv og fjord. Spesiselt om sommeren kan du dra på elvesafari med fjordbåtene "Snøgg" og "Christiania". I Drammen er den nye Bragernes kai et samlingspunkt. I sommerdager er kaien byens mest attraktive oppholdssted, på grunn av sin flotte utsikt over og nærhet til elven.

 

Vandrer du i byen, er det garantert at du får gode opplevelser og minner. På Bragernes torg, som særlig på sommeren er et fargerikt marked med alle typer landbruksprodukter, blomster og planter, foregår det alltid noe. Torget er Nordens største, derfor kan du alltid oppleve mye rart. Som f.eks. konserter og annen underholdning. Bare i sentrum finner du over 40 spisesteder av forskjellige art. Det finnes over 300 forretninger med varer av alle slag.

 

Er du på jakt etter kunst, for å nyte den, eller skaffe deg noe ekslusivt? Drammen kunstforening har et fast galleri og byr stadig på spesielle utstillinger. Du kan blant annet se Norges største utvalg av Drammens kunstneren Hans Heyerdahl. Har du lyst til å se klassisk arkitektur, bør du besøke Gulskogen, Austad og Marienlyst gård.

 

Drammen har mye å vise deg hvis du er interessert i historie og gamle interessante ting. Sentralt i byen ligger Drammens Museum som regnes som et av de beste i landet, derfor kan du finne utrolig mye interessant og historisk verdifullt.

 

Drammen er en by med mange parker, grønne plasser og mye blomster. På sommertider er friluftsbadet Marienlyst et attraktivt sted for store og små. Her finnes det vannsklier, lekeapparater, badstuer, kiosk, solplasser, sandvolleyballbaner og lignende.

 

Drammen ble i 1997 kåret til "Årets friluftsby i Norge". Drammen er byen med de beste friluftstilbudene for fiske, ski, sykkel og andre aktiviteter. Uansett hvor du befinner deg i Drammen er du bare noen minutter fra fine spaserveier, naturstier, fine utsiktspunkter, fine skogsterreng, speilblanke skogsvann og vakker natur. Mest populær er Bragernesåsen, hvor det er opparbeidet spaserveier og stier som bringer deg opp i åsen, hvor du kan oppleve en fantastisk utsikt over byen. Du kan spasere opp i åsen fra byen, eller kjøre opp gjennom Spiraltunnelen. Kjøsterudjuvet og Tverråsjuvet er også meget populære.

 

Mulighetene er like mange på vintertid. Om du liker å gå på ski, finnes det milevis av fine løyper som ligger og venter på deg. I mørke vinterkvelder kan du gå mange kilometer med bearbeidet lysløyper. Foretrekker du alpinski, kan du prøve deg i Haukåsløypa eller Aronsløypa. Her er det heiser og løyper av forskjellig vanskelighetsgrad. Heller ikke her er mørke kvelder noen hindring.

 

Er du en person som foretrekker sport, spill og spenning, da er Drammen Travbane det rette stedet for deg. Travbanen ligger på Åssiden, 7 km vest for Drammen sentrum. På løpsdagene er det gratis entre og parkering. Ryktene sier at banen har de største utbetalingene og er Norges beste V-75 bane!

 

Drammen er en by som har det meste for deg som vil ha et trivelig sted å være. Drammensere liker å ha turister rundt seg, og er meget hjelpsomme hvis du kommer i prat med em, Byen er ikke som de fleste byer. Besøker du Drammen i senere tid, vil du kjenne igjen steder du har besøkt. Du vil garantert bringe med deg hjem uforglemmelige minner. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til "byen vår" Drammen!


annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish