Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Farget fremtid?Skriv ut Utskrift

En fagartikkel om valget i USA.

Skrevet i 9. klasse.

Bokmål - ArtikkelForfatter: Anonym


20. januar skjer det,

George W. Bush overleverer

makten til Barack Obama.

Folket har talt, men

hvilken farge

vil fremtiden ha?

 

5. november

Klokka 05.00 natt til tirsdag var det klart: Barack Obama ble USAs første svarte president. Tidligere på natten tapte McCain statene Pennsylvannia og Ohio, og da var håpet over for McCain. Taktikken til Obama var å vinne folket gjennom forandring, ”Change”, og være tro mot dette gjennom hele valgkampen. McCain forandret taktikk flere ganger gjennom valgkampen. Obama lyktes men det gjorde ikke McCain.

 

Hvorfor valgte Amerika Obama?

Den økonomiske krisen ble den største av alle sakene i den amerikanske valgkampen, men Barack Obama har også lovet å forandre helsevesenet og gjennomføre en ny skolereform. For den fargede befolkningen representerer Barack Obama  håp og ikke minst stolthet, men vil fremtiden få en annen farge? Barack Obama har gjennom valgkampen uttalt at: ”Det finnes ikke et sort Amerika, ikke et hvitt Amerika og ikke et gult Amerika, men det er ett Amerika”. Han ønsker å være en president for alle.

 

Hvilken farge får fremtiden? I ett Amerika er det plass til alle farger, som i et stort fargeskrin der alle fargene er like viktige. Lykkes Barack Obama med dette, så har han fått det til…

 

 

Kilder:

www.wikipedia.org

www.ABCnyheter.no

www.tv2.no
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish