Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
BarnesoldaterSkriv ut Utskrift
Ei innlevering i RLE utan karakter, men læraren syns det var ein bra tekst.
Nynorsk - FaktaoppgaveForfatter: Anonym
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Barnesoldater er eit problem i dei sørlege delane av verda. Spesielt i midt-afrika, og sør-asia. Landa som e merket med lilla på kartet er fra land der det vart reportert om barnearbeid mellom 2004- 2007. Biledet er lastet ned fra http://www.child-soliders.org/ , som eg fant ut ikkje eksiterer, så eg fant bildet på ei svært god opplysning kjelde: http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Idag finns det rundt om 300.000 soldatar under 18år, derav 100.000 jenter. Desse har enten blitt overtalt, hjernevasket eller tvunget til å støtte dei militære styrkene i landet. Over 50 land rekruterer barn til deira bevæpnende styrker.

 

Det barnesoldatene ser er med på og ødelegge barnas oppvekst. Barna blir også torturet. Dette er imot alle lover FN og Amnesty International har. Barna opplever kroppsdeler (særlegt hender) som blir hogget av. Mennesker som blir drept. Barn som blir voldtatt. Å masse slaktninger.

 

En barnesoldat er en person under 18 år som deltar i krig. Noen barn blir brukt til og handtere atomvåpen, granater, stridsvogner, Bud-bærere, spioner, mine-ryddere eller sexslaver. Det er heller ikke uvanlig om de deltar i mord eller voldtekt.

 

 

Kjelder:

- Oppslagsbok heime.

- http://hvorhenderdet.nupi.no/Artikler/2009-2010/Barnesoldatar/(part)/4
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish