Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Det kom et skip til Bjørgvin i 1349Skriv ut Utskrift
Handlingsreferat av hørespillet "Det kom et skip til Bjørgvin i 1349".
Bokmål - ReferatForfatter:


Hun løp gjennom skogen og prøvde å løpe tilbake til den landsbyen hun tidligere hadde rømt fra. Da hun kom til et av de husene i den gamle landsbyen hennes, så det ut til å være stille der. Hun åpnet døren til den vesle hytten og skulle til å gå inn, da kom det fugler flyvene mot henne innen i fra. Hun skyntet seg å lukke døren. Men etterhvert ble hun så nysgjerrig og åpnet døren igjen. Nå var det helt stille der inne bortsett fra de rottene og småkrypene som lette etter mat. Det var jo en av grunnene hvorfor hun kom tilbake til landsbyen.

 

Hun så seg rundt. Hun så at det var noen esker inne på det rommet som antagelig hadde vært kjøkkenet før. Hun åpnet dem forsiktig og kikket inn. Det var en boks med gammelt smør. Etterhvert fant hun også en muggen ost. Hun gumlet på osten selv om den var muggen, og spiste smøret selv om det var gammelt. Da så hun plutselig en skygge av to menn som kom nærmere. Hun skyntet seg ut og gjemte seg bak en stor stein i nærheten. Nå så hun dem tydelig det var en mann og en gutt. Nå så hun hulderkongen og de rare kvinnene igjen. Hulderkongen snakket til henne og prøvde og overbevise henne om å bli med han til isslottet, men først skylle hun legge fra seg halskjedet sitt med korset på.

 

Plutselig forsvant de rare kvinnene sammen med hulderkongen og hun glemte litt at hun hadde gjemt seg. Hun reiste seg forsiktig. Da så hun gutten helt tydelig og hun sto der og så på han. Nå hadde også gutten blitt oppmerksom og stoppet med det han holdt på med og så på henne. Med ett begynnte hun å løpe. Hun løp og løp og falt. Da følte hun at et nett ble kastet over henne og hun ble fanget. Men plutselig løste nettet seg og hun følte seg fri.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish